Nagyon gonosz vagyok?
Észrevettem egy ideje, hogy lenézem az utcán a srácokat, akik úgy néznek rám, hogy látom, hogy bejövök nekik.
Mondjuk ma is amíg várakoztam, egy csomóan elmentek mellettem és ahányszor egy srác jobban megbámult, szemezett, egyből olyan dolgokat gondoltam, hogy "ne reménykedj" "jajj te szegény, rossz embert szemeltél ki" stb :D
Ha reménykedő tekintettel szemez valaki, akkor már néha szinte arcokat vágnék reflexből, hogy jelezzem, ne erőlködjön...
Ha meg még félénk is a srác és alig mer rám nézni, akkor már szinte sajnálom, de mégis valamilyen szinten szórakoztat...
Mi bajom van? :/
"Nem érdekes, h ki mit engedhet meg, tessék dolgozni, h a gyereknek legyen jövője. "
Szerinted mit csinál ebben a nyomorult országban mindenki, ha nem dolgozik? És aki nem dolgozik szerinted azért nem, mert nem akar? Neked egyáltalán van valami tudomásod arról, mi a helyzet ebben az országban?
Jó pár családban a belüket kidolgozzák a szülők, és örülnek ha hónap végén még van pénz arra hogy etessék a gyereket, vagy fizessék a számlákat.
Felesleges mindent az iskolákra hárítani. Ha egy szülő nem képes maga megnevelni a gyerekét, akkor mehet az akármilyen iskolába, ott is füves lesz, ott is züllött lesz. Ne hogy azt higgye bárki hogy a gazdag, elit kölykei akármivel is különbek. Legfeljebb gondolatban hiszik azok jobbak magukat akárkinél. Én mondom a szülőn a múlik minden. És ha te a gyerekeidnek is abban a stílusban fogod előadni a mondókáidat mint itt a gyakorikérdéseken sikerült, akkor akár magántanárt is bérelhetsz neki, vagy apácazárdába is helyezheted...
"Jó pár családban a belüket kidolgozzák a SZÜLŐK [...]"
de miért is lettek ők szülők, hogyha a belüket is kidolgozták már addig is?
láthatták, hogy kevés lesz ez így, nem?
Mihez kevés? A különleges iskolákhoz talán. Feltétlenül szüksége van-e erre egy gyereknek?
Tudsz-e róla, hogy mondjuk esetleg 15 éve amikor gyereket vállaltak akkor más volt a helyzet?
És ha ez alapján indulunk el, akkor az ország felének ne legyen gyereke, mert nem tudja alapítványi iskolába járatni?
"Jó pár családban a belüket kidolgozzák a SZÜLŐK [...]"
iskolától függetlenül kidolgozzák a belüket
Teljesen félreértettél. Nem igazán fogom kifejteni. Az egész gondolat aból indult, h a netes baromságok ahogy az itteni fiatalokat elnézem inkább csak ártanak. Erre volt a kontra, h a srácok a suliban ugyan úgy árthatnak. Erre én, h járjon válogatottabb közösségbe az a kölök amiért melózni kell a szülőnek persze.
Az, h a szülő alkalmazott, hát egy teljesen másik téma. Tolja csak más szekerét, és építse másnak az álmait. Ez egy teljesen más gondolkodás mód amiről én beszélek. Amire nyitottnak kell lenni. De a nagy átlag inkább elvan a mókuskerékben és azt hiszi, ezen ő nem tud változtatni, sőt bele se gondol abba, h változtatni kéne csak él nap nap után.
66
De nem gyerektől függetlenül :)
67
Irrealisztikus. Ne hogy azt hidd egy átlagembernek sok lehetősége van, főleg a 40 feletti korosztálynak. És a változás vágyába számtalan ember bukik bele, és lesz földönfutó.AZ élet nem fekete és fehér, nem minden úgy megy ám mint ahogy azt pár ember magas lóról még elképzeli, és csak amikor pofára esik jön rá hogy mi a valóság.
Ha valaki nagyon megakar találni a témában azt már privátban inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!