Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti elitélitek azt aki öngyilko...

Ti elitélitek azt aki öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés
Ha igen miért? ha nem miért nem? Akik öngyilkosok akarnak lenni miért? mi okuk lenne rá?

2012. dec. 24. 21:44
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
92%
Senkinek semmi joga ítélkezni a másik felett. Nem tudhatod hogy az a másik ember miken ment keresztül életében.Szerintem alapvetően az öngyilkosság egy igazán gyáva és önző dolog. :) Az ember aki öngyilkos lesz gyáva mert a könnyebb utat választja és önző mert csak magára gondol.Most komolyan..milyen érzés a szeretteinek ezzel szembesülni? Hát megmondom hogy nem valami jó. :D Nekem apukám lett öngyilkos és bevallom először dühös voltam rá,de már megbocsátottam neki.Gyáva volt az élethez és nem küzdött még miattam sem. Nem ítélem el ezeket az embereket..egyszerűen sajnálom őket hogy nincs elég erejük a talpra álláshoz. Pedig segítség az mindig van,csak nem akarják észrevenni. :)
2012. dec. 27. 15:08
 22/26 anonim ***** válasza:
70%

Sosem értettem, hogy miért tartják gyávaságnak és önzőségnek. Gyáva?! Dehogy is, hisz az alapvető emberi ösztönt képes elnyomni! Inkább csak fél, hogy sosem lesz jobb, de ez nem gyávaság. Gyáva az aki nem meri megtenni, aki nem mer segítséget kérni. Gyáva az aki elítéli. Mindig van ok. Mindig... Nem tudhatod, hogy min ment keresztül, talán csak fél, hogy újra megtörténik... de nem gyáva!!! Önző miért lenne? Ha azért teszi mert senki sem szereti?! Nem feltétlen önzőség! Ha nincs senkije és pont a magány miatt teszi meg akkor nem az. Ha olyan módot választ amivel másnak nem árt (pl.: nem a vonat elé ugrik) akkor abban semmi önzőség nincs! A rendőr/mentős/boncmester tudta, hogy van ilyen amikor a szakmát választotta, tehát velük szemben sem az...

Nem az a gyáva és önző aki megteszi, hanem az aki nem meri! Én vagyok a gyáva és az önző. Gyáva mert nem merek... Önző mert más elöl szívom a levegőt, más elöl eszem meg az ételt... pedig nekem nincs szükségem rá...

2012. dec. 27. 19:17
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

miért lesznek öngyilkosok.. hehe, neked még sose volt gondod az életben hogy ennyire nem vágod a témát? csak annyit mondok, hogy vannak olyan dolgok az életben, amiken nem lehet változtatni, és vannak akik nem tudnak ezzel együttélni. de még ha lehet is változtatni, talán nem tudja kivárni. múltkor egy iskolatársam a vonat alá feküdt, mert nagyon rossz anyagi helyzetben voltak, nem jött ki a nevelőszüleivel sem, meg ilyesmi. persze, ez elmúlt volna, dehát nem olyan könnyű azt elviselni még évekig sem.

egyáltalán nem ítélem el őket, és neked sem kellene. hidd el, nem poénból ölik meg magukat az öngyilkosok.. biztos hogy megvan rá az okuk.. attól mert neked tökéletes kis életed van, másnak még nem biztos.

2012. dec. 29. 11:24
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

ja és a gyávaság meg az önzőség dologról csak annyit, hogy egy b*romság. ha valaki meg akar halni, persze hogy lesz*rja a többieket, én is azt tenném. nem függ tőlem senki, az mondjuk más ha van gyereked mondjuk és úgy akarsz meghalni, mert az a csóró gyerek hova kerülne? dehát a legtöbb öngyilkostól nem függ senki. akkor lenne önzőség.

a gyávaságot meg mégjobban tagadnám. aki az előttem lévő választ írta, annak nagyon igaza van. próbáltad már, játszottál már a halál gondolatával? szerinted könnyű lehet? a legtöbb ember fosik a haláltól. nem hinném hogy olyan r*hadt könnyű lenne megtenni.

2012. dec. 29. 11:28
 25/26 anonim ***** válasza:
Mondhatjuk úgy is, hogy nem ítélem el, elvégre a hülye embereket se ítélem el, de aki megakarja ölni magát, az szellemileg sérült. Pl nagypapám úgy halt meg, hogy a vonat elé ugrott, a családban pedig tudjuk, hogy valami olyan kritikus állapotba kerülhetett, hogy nem is tudott józanul gondolkodni. Már csak azért is, mert keresztény volt.
2012. dec. 29. 13:37
 26/26 anonim ***** válasza:

Mindennek oka van. Van aki a közösségekben, iskolában örökös csúfolás és vicc tárgya és hiába tesz ellene nem tud rajta változtatni. Ebből kifolyólag gyűlöletet szül a szívében minden társa iránt. Ha közben otthon sincs jóban a szülőkkel, mert azok is csak szekálják az olaj a tűzre. Ezekből a problémákból 2 dolog sülhet ki. A sértett vagy mély depresszióba esik és öngyilkos lesz, vagy baromi haragos és másokat fog bántalmazni esetleg meggyilkolni.

Aki öngyilkos akar lenni én egyáltalán nem ítélem el, valóban a saját döntése, mert ha jól belegondolunk nem ő tehet arról hogy meg akar halni, inkább ebben a példában az osztálytársak és a szülők a valódi gyilkosai az öngyilkos személynek.

Ha én rábeszéllek arra hogy öld meg magad, és megölöd magad akkor ki is a gyilkos?

bonyolult kérdés.

2016. jún. 15. 01:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!