Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti elitélitek azt aki öngyilko...

Ti elitélitek azt aki öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés
Ha igen miért? ha nem miért nem? Akik öngyilkosok akarnak lenni miért? mi okuk lenne rá?

2012. dec. 24. 21:44
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Általában agy beszélgetés sokat segít. Ha van valaki akinek mindent elmondhat. Akkor (talán!) jobb lesz neki. De mivel minden ember más ezért nem lehet erre tuti tippet adni. A lényeg, hogy ne legyen egyedül. A magány felerősíti az érzéseket! Mivel már az ok, ezért a megoldás is más. De! mindig van megoldás. Csak időben fel kell ismerni a problémát.
2012. dec. 24. 23:07
 12/26 A kérdező kommentje:
És ha ilyen beszélgetésre nincs lehetőség mert nem adottak a feltételek és nem akar beszélni róla Hogy tudnám meg akadályoni h öngyilkos legyen?
2012. dec. 24. 23:11
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el akar róla beszélni. Csak még nem mer... Ilyenkor a legjobb többször és folyamatosan hangoztatni, hogy rád mindig számíthat. Egy nagy önlelés is sokat segít. Sőt a társaság is jó "gyógymód" Ha csak ott vagy vele már azzal sokat segítesz!
2012. dec. 24. 23:27
 14/26 anonim ***** válasza:
12%
abból a szempontból elítélem, mert az öngyilkosság önzőség és gyávaság. abból a szempontból nem hogy valamiféle sajnálat és empátia is kialakul bennem egy olyan lelkileg gyenge ember iránt aki szerint ez megoldás
2012. dec. 24. 23:56
 15/26 anonim ***** válasza:
36%
Aki a gyerekeit hagyja árván, pl azt el. Amúgy nem ítélem... magamat miért ítélném?
2012. dec. 25. 00:10
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

>"lelkileg gyenge ember"

Aki megteszi az nem gyenge lelkileg... :,(

2012. dec. 25. 00:16
 17/26 anonim ***** válasza:
18%
elítélem,mert feladja.Ez gyengeség.
2012. dec. 25. 11:25
 18/26 anonim ***** válasza:
18%
de , aki megteszi az lelkileg gyenge, mert fél szembenézni saját magával és a problémáival és inkább a "könnyebb utat" választja. nem azt mondom hogy könnyű megszabadulnia az embernek az életétől, sőt... de egy ember aki lélekben erős nem vetemedik ilyen típusú menekülésre
2012. dec. 25. 16:37
 19/26 anonim ***** válasza:

Én próbálok nem ítélkezni, mert nem szép dolog, de néha nehéz megállnom... Kamaszként én is akartam öngyilkos lenni, úgyh még át is érzem mikre gondol ilyenkor az ember (tehetségtelen vagyok, senki nem szeret, kilátástalan az életem, nyűg vagyok a családomnak, hazudik a családom/barátaim, biztosan azért ilyen rossz az életem mert előző életemben gonosz voltam, azért vannak ronda emberek a világon h a szépek tudják h ők szépek /Úristen szakadok magamon h miket gondoltam xD/ stb stb - szerencsére nálam ez csak az életkorral együtt járó "hullámvölgy" része volt, meg nagyon érzékeny voltam; felnőtt embernél nem tudom mennyire mások a "motivációk"). Így, bár bizonyos empátiával és megértéssel fordulok az egész jelenség felé, mégis érzek vmi megvetést az öngyilkosokkal/öngyilkos-jelöltekkel szemben. Hogy miért? Mert az egyik nagyon kedves barátnőmnek a párja nem rég öngyilkos lett, és most takaríthatom a romokat... Nem részletezem a körülményeket, legyen elég annyi, h a csaj próbált neki segíteni, faggatta, mindig szervezett vmi programot, de a fiú befelé forduló volt, ráadásul az anyja nem engedte el sehova a felnőtt (!) fiát... Aztán vallási fanatizmusból úgy gondolta, ha megöli magát akkor az az egész világnak jó lesz, pont mint Jézus halála...

Összegezve: ez a fiú ÖNZŐ és GYÁVA volt, a tettére egyszerűen NINCS mentség.

Valaki írt vmi olyasmit, h árván maradnak a gyerekek, na, az ilyen is egy gerinctelen ember. Egy esetben (lehet több is van, nekem csak ez jutott eszembe) mondjuk sztem azért elfogadható, ha valaki az öngyilkosságba menekül: túszul ejtenek és kínvallatással akarnak megtudni tőled titkokat, hogy azokat utána egy általad szeretett közösség ellen felhasználják, mondjuk háborús időkben. Ilyenkor én ezt még becsületesnek is tartanám, mert reálisan felmérte az esélyeket.

2012. dec. 25. 20:16
 20/26 LeftBehind ***** válasza:

19. Hát szerintem az akit leírtál nem gyáva volt,hanem egy totális lelki roncs. Gondolj bele,ha már felnőtt létedre az anyád még azt is megmondja neked,hogy hova mehetsz,az mekkora pofon lehet. Amúgy pedig 100%,hogy volt valami pszichés problémája,minimum mániákus depresszió.

A kérdéshez - számomra az egyetlen elfogadhatatlan tényező,ha egy családot hagy hátra (élettárs,gyerek(ek)),de ha mondjuk azért öli meg magát valaki,mert konkrétan senki nincs mellette,azt meg tudom érteni. Őszintén szólva,ha a szüleim nem lennének,én se hiszem,hogy még itt lennék.

2012. dec. 25. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!