Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, ha a barátnőm...

Mit tegyek, ha a barátnőm öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés
15 éves, a szülei alkoholisták, a húga kiakasztja és senki sem foglalkozik vele, kivéve egy tőle meszze lakó fiút/ő is csak néha-néha/. Tegnap bevallotta, hogy öngyilkos lesz, azt mondta, hogy a jövő hetet még kibírja, mert meg akarja mutatni pár embernek,milyen jó ember, és aztán megöli magát. Komolyan gondolja, depressziós. Úgy gondoltuk, szólunk az osztályfőnökünknek hétfőn. Mi mást tehetnék? Félek ha beszélnék vele csak tovább rontanék a helyzeten és még hamarabb rávenné magát.
2011. jan. 29. 12:16
1 2
 1/11 haggyámán ***** válasza:
100%

Mert az tök jó ötlet, ha továbbra is egyedül hagyod, hogy még jobban elmerüljön a depresszióba?

Szóljatok az osztályfőnöknek. Ő talán intéz valamit a szüleivel.

Próbálj minél többet vele lenni, és beszéld le róla.

2011. jan. 29. 12:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Te mint barátnője ki vagy neki?! Senki, ennek ellenére csak neked mondta el, te meg diszkréten visszavonulnál? Mondd el apjának, anyjának, oszifőnek, akinek csak tudod, ha te egyedül képtelene vagy kezelni a helyzetet.
2011. jan. 29. 12:40
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

tavaj én is az akartam lenni...

de lebeszéltek 180 fokos fordulatot vett fel az életem sztem vidítsd fel szervezz neki egy csomó jó programot segíts neki sok jó barátot szerezni ezt szerintem ne a háta mögött mert előbb utóbb úgyis megtuggya és lehet hogy mégis megöli magát. de ne mondd meg neki miért csinálod ezt csak legyél vele természetes nem fog neki feltűnni hogy ez csak azért van mert leakarod beszélnni róla szervezz névnapi bulit vagy szülinapi bulit vagy tavaszváró bulit ahol neki lesz az egyik legfontosabb szerepe hívj a buliba ismeretleneket akiknek úgy mutathatod be mint egy nagyszerű embert...

próbálj neki jeleket küldeni hogy igenis sokat ér az élete

és hogy sokan nagyraértékalik őt sokat fog segíteni szerintem tegyél meg mindent szoktasd le a szüleit az ivásról(ez utóbbi egy kicsit hosszadalmas inkább ezt ne) szervezz neki kirándulást keress neki ugyanolyan nehézsorú embereket akik együtt éreznek vele és segítenek neki persze veled együtt... olvass neki a bibliából vidd el a templomba stb.

2011. jan. 29. 12:44
 4/11 anonim ***** válasza:

Ápolónak tanulok, nekünk azt tanították, hogyha valaki a környezetünkben kijelenti, hogy öngyilkos lesz, TILOS magára hagyni, beszéltetni kell, mondja el az összes problémáját, aztán hívni a mentőket, és amíg kijönnek NEM szabad magára hagyni.

Ők majd tudják, hova vigyék, ahol megkapja a szükséges ellátást.

Se a depresszió, se az öngyilkossági szándék nem játék, nagyon komoly dolog.

Szóval ha nem lakik nagyon messze, a szomszéd városban, a világ végén, én átmennék hozzá. A szüleid biztos elengednek. Vagy áthívnám.

És VIDD ORVOSHOZ!

2011. jan. 29. 14:22
 5/11 szamóca. ***** válasza:
100%

hát nem tudom biztos személyenként változik, nekem is volt ilyen kedves ismerősöm, számszerint három (mndig engem találnak be a lelkibetegek....) akik lényegében rámtestálták az életüket.

mindegyik él még ugyhogy leírom szerintem mivel teszel neki jót.

alavetően ne b*đztasd ezzel, ne hozd fel neki. próbálj sunyin rávilágítani a szép oldalára az életnek, és vidd el valami jó buliba minél többször. nagyon fontos hogy tudja - és tényleg így legyen - 24órában bármikor készen állsz vele lenni ha rossz kedve van, bármikor hívhat kereshet. sz*r érzés hajnali háromkor kilométereket sétálni hozzá, de ebből látja hogy neked fontos ez a másik... mutasd neki hogy téged nagyon nagyon megviselne ha ő nem lenne. ez sunyi módszer, de néha tegyél úgy mintha csak ő lenne neked, mondd el mennyire szereted stb... ha úgy érzed nagyon kiborult mindenképp menj oda hozzá.

egyébként nem akarok cinikus lenni, de a statisztika azt mutatja hogy aki ígérget (főleg mi az hogy jövőhéten..??) az nem lesz öngyilkos. ettől még sz*rul van, ugyhoyg szüksge van rád.

2011. jan. 29. 15:24
 6/11 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nekem nem mondta meg, hogy öngyilkos akar lenni, mert nem bízik meg bennem annyira mint a másik barátnőmben, akinek azért mondta el, mert biztosan hagyni fogja meghalni... (Ami persze nem igaz. )Egész hétvégén az osztályfőnökünk telefonszámát kerestem, de senki sem tudja. Sajnos én is fiatalkorú vagyok, azon kívül hogy szólok valakinek, nem sokat tudok tenni. MSN-en beszélgettünk vele sokat/én úgy,mintha nem tudnám mire készül/ és nagyon durva dolgokat írt. Hiába beszéltünk vele órákat, hogy mi szeretjük, benne egyre jobban erősödött az érzés,hogy senkinek sem kell. Mondtátok, hogy szervezzek neki programokat.. Már elhívtam mindenhová, koncertre, kutyát sétáltatni, stb. Azt mondja, hogy ő ezt nem érdemli meg, én csak kedvességből teszem ezt vele, és gyorsan elterelte a témát -> gondolom nem akart megbántani hogy addigra ő már ... Már csak fél nap, holnap reggel szólunk az osztályfőnöknek, addig még próbálunk a lánnyal MSN-en beszélgetni, de már én is kezdek depressziós lenni attól amiket ír nekünk. A másik barátnőm anyukája fog bemenni fogadó órára kedden, én már holnap szólni fogok az ofőnek, csak nem tudom mennyire hinne nekem. A szülei és a húga otthon vannak.. így biztosan nem csinál semmit hétvégén. Csak attól félek hogy holnap esetleg nem jön suliba..
2011. jan. 30. 11:45
 7/11 szamóca. ***** válasza:

hát elég teszetoszának hiszed magad, ez baj. mi az hiogy rád nem hallgatnak? akkor ordíts, érted...olyan nincs.

tereli a témát? akkor ne pedzegesd neki, hanem állj elé a koncertjegyekkel, és közöld hogy egy órája van.

...egyébként ne izgulj, én biztos vagyok benne hogy ő is csak a figyelmet keresi. nem lesz öngyilkos.

2011. jan. 30. 11:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Szüleinek nem tudsz szólni? Mármint, nem kell előállni a farbával, ha úgy érzed, de annyival igen, hogy reggel kísérjék már el, vagy valami.
2011. jan. 30. 19:40
 9/11 Pali1977 ***** válasza:

Az ne tedd, hogy magára hagyod, mert még jobban elmerül. Gyakran ilyenkor már nem sikert a "lelkére beszélés", többnyire már orvosi segítségre van szükség. Még nehezebb, ha tagadja is, mondván nincs nekem semmi bajom.

A legtöbb, amit ti tehettek, hogy vele vagytok, nem hagyjátok el.

2011. febr. 17. 13:40
 10/11 A kérdező kommentje:
Vannak új barátai, velünk már nem akar beszélni, sőt.. Mostanában szándékosan keresztbe tesz, hogy megútáljuk és ha úgy adódna ne hiányozzon senkinek közülünk. Azt hiszem megértette, hogy már sosem leszünk olyan barátok mint anno, mert mindenki változik, és a barátok is jönnek-mennek.Mondtam neki, hogy ha bármikor beszélgetni szeretne, én a rendelkezésére állok. Erre mondta, hogy nem kell erőlködnöm, tudja hogy csak azért csinálom, hogy ne legyen öngyilkos.Megkértük, hogy járjon el iskolapszichológushoz,de nem fogadta meg, pedig hónapok óta mondjuk neki. Állítólag lemondott az öngyilkosságról, de azért rajta tartjuk a szemünket. Sajnos hiába szólt az osztályfőnök az édesanyjának, a nő azt mondta, mi találtuk ki az egészet.. Mondhatom nagyon érdekli a saját lánya.
2011. febr. 18. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!