Ha ilyen dolgok érdekelnek, mi lehet belőlem?
Még meglehetősen fiatal vagyok ahhoz, hogy ilyesmin gondolkozzak (14/L), de nem lehet elég korán kezdeni. :)
Szóval, nagyon szeretek írni (elbeszélő költeményt, kisebb "színdarabot", de verset is, bár azt kevésbé). Kisebb koromban is kitűntek az írásaim a többiek munkái közül (nem, nem fényezem magam) Imádok mélyebb üzenetű filmeken, történeteken töprengeni, hogy vajon metaforikus értelemben mit is akar üzenni. Szerintetek, ha ilyen dolgok érdekelnek főképp, ha majd oda kerülök, hogy tanuljak tovább és mi lehet így belőlem?
Igen jól látod,az írói szakma nem igazán kifizetődő,inkább az írásért írnak,nem a megélhetésért.Sajnos ez mindig is így volt,persze kivételek azok a nagy könyvek és írók akik közfigyelmet kaptak.
Ha média szakra mész lehetnél riporter,elhelyezkedhetnél egy újságnál,akár saját rovatod is lehetne,elmehetsz dráma szakra,ott tanulhatsz forgatókönyvírást,rendezést,dramaturgiát,akármit ami a színpaddal kapcsolatos,lehetnél filmkritikus,tanulhatsz színházelméletet,ilyenek.Nyugodtan nézelődj a gimik és fősulik között már most,lehet kedvet kapsz máshoz is,vagy megszeretsz egyet,és akkor már biztosan mehetsz az utadra.
Én is ilyen voltam... aztán most az orvosira fogok felvételizni.
Ez még simán változhat :) De elmehetnél pl színházba szövegkönyvírónak, ha szereted az angolt is, akkor műfordítónak.
Ez nem továbbtanulás, de küldd be pályázatokra a novelláid. Vannak olyanok, amik nagyon komolyak, esetleg ki is adják egy kötetben, az tök jó érzés!
sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!