Hogyan változtassak magamon? /a többi lent/
Szerintem ezen nem lehet változtatni.
Legalábbis én még nem találtam meg a módját, pedig próbálkozom...
Tudom, hogy neked rossz, mert úgy érzed sokan ki használnak, és tényleg van aki azt is teszi... de manapság olyan kevés jó lelkű ember találni, aki tényleg önzetlenül segít és olyan szívet melengető hallani ilyesmikről.
Manapság nem a tiszta, jó, őszinte embereknek áll a világ, de szerintem így is mi járunk jobban, mert nem hiszem, hogy az, aki átgázol mindenkin boldogabb.
Aki túl jó lelkű, az nem vár viszonzást a jótetteiért, ezért ki sem lehet a klasszikus értelemben használni.
Te viszont viszonzást vársz el, csak éppen az emberek többsége az elvárásodra nagy ívben...
A megoldás az, hogy segíts mindenkinek egyszer-kétszer, aki nem viszonozza, annak mondj nemet. Ez az egy bajod van, hogy nem tudsz nemet mondani, mégpedig azért, mert azt reméled, hátha a mostani jó cselekedetedre végre kapsz viszonzást. Pedig vannak akiktől nem fogsz soha kapni semmit viszont.
No persze aki tényleg túl jó lelkű, az tudja azt, hogy soha nem kapja vissza, mégis ad, mert annak van a legnagyobb szüksége a szeretetre, akiben nincs egy szem. se...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!