Mit ajánljak fel az istennek, hogy mindig teljesüljenek a kívánságaim?
Nem. Isten csak annyit kér, hogy add át az életed! Ő odaadta a Fiát Te érted és minden emberért. Aki elfogadja, annak minden bűne megbocsájtatott. Ő volt az áldozati bárány, akinek kifojt a vére érted. Többé nem kell áldozni! Kérjed meg Jézust, hogy legyen az életed Ura. Hidd el, ezután meg fog változni az életed. SOHA ÉLETEDBEN NEM FOGOD MEGBÁNNI!!!! ÉLETED LEGJOBB DÖNTÉSÉNEK FOGOD TARTANI!
Érdekes volt az utolsó kommented. Olyan szeretnél lenni, amilyen te akarsz lenni. Az egész emberiség létének ez a lényege. Megpróbálni Isten nélkül, "ededül", mint ahogy a pici gyerek akarja felhúzni a cipőjét. Ha eléggé felnövünk, egyedül is felhúzhatjuk a cipőnket. Ha eléggé felnövünk Istenhez, akkor olyanok leszünk, amilyenek lenni akarunk, és ez pont az lesz, amit Isten akar. Egyetlen feltétel van aminek meg kell felelni: szeretet. Mivel ez egy elcsépelt szó, mondjuk inkább ezt: jóakarat.
Volt persze a történelemben sokszor, hogy az emberek imádkoztak, és áldást kértek a fegyverekre, amelyekkel ölni mentek az ellenséget. Hogy is gondolhatták, hogy Isten majd segít? Ha majd eléggé "felnövünk", akkor belátjuk, hogy nincs ellenség, nincs más nép, sem másik ember, csak az, hogy mindenki a felebarátom, és szeresd felebarátodat, mint tenmagadat. Ez az igazi Isteni út. CSak ennyi. A többi tulajdonságodat megtarthatod, ahogy szeretnéd.
Ha mégsézed ezt, akkor viszont egyedül kell próbálkoznod. Nem kizárt, hogy egyedül is elérsz valamit.
Fel kell fognod, hogy mit tett érted Isten. Odaadta a fiát TeÉrted, hogy megmenekülj a pokoltól, a gonosztól és minden rossztól. Jézus nem ellenkezett, hagyta, hogy megöljék és így örök áldozati bárány lett minden emberért. Az ember akkor tud igazán olyan lenni, amilyen IGAZÁN szeretne, ha Istennek átadja az életét. Isten jó és óvni akar mindentől, ami rossz. Mi sokszor nem tudjuk, hogy rossz az, amibe épp belekezdünk, de Isten tudja. Mi saját magunk nem tudunk "csak úgy" jók lenni, csak Isten kegyelmével. Ő már megtette a magáét, nekünk csak el kell fogadnunk ezt, mond el hangosan ezt az imát:
http://www.youtube.com/watch?v=T795ZtxaYmw
Róm 10,10. Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvességre.
Csakis Jézus az egyetlen út, Ő az igazság és az ÉLET! (Ján. 14:6.)
Semmi mást nem kell tennünk, csak el kell fogadnunk Jézus kifolyt vérét, ami értünk folyt ki. ENNYI!
Ha nem fogadod el, akkor azzal visszautasítottad Istent.
Az igazság szabaddá tesz!
Ján 8,32. És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.
20.33:
De akkor ennyi erővel mindenki azt csinál amit akar, mert úgysem kerül a pokolra. Akkor meg minek fenyegetnek ezzel akárkit?
00.29:
Szóval azt amit szeretnénk-és lehet, hogy rossz kimenetelű lesz- azt nem kapjuk meg, viszont azt, ami tuti, hogy rossz kimenetelű azt igen? És akkor Isten még mindig túl kegyes hozzánk?
01.14:
De és ha én valami olyat akarok, ami nem arról szól, hogy keményebben kell dologznom, hogy legyen pénzem (nem ez a legfőbb ok, de mondjuk tanuló vagyok...), hanem valami olyanról, amit szeretnék, de egyértelműen tudom, hogy nincs beleszólásom?? Aminek semmi köze nincsen ahhoz, hogy megtanulom-e a fizikát, vagy járok-e hetente futni, ilyenek...
20:33-as vagyok.
Ha elfogadod Jézus vérét, mondhatjuk úgy, hogy az az első lépés. Ilyen nincs, hogy mostmár akkor minden nap imádkozz, meg ezt csináld, meg azt csináld... Isten szabad akaratot adott mindenkinek. Szabad akaratból dönthetsz mellette. Akármilyen jó ember akarsz lenni, akármit csinálsz, Isten előtt nem számít. Azért adta a saját Fiát értünk, hogy benne higyjünk és Ő váltson meg minket. Csak akkor leszel "jobb" Isten előtt, ha elfogadod a Fiát. Nem tudsz magadtól jobb ember lenni.
Ján 1,12. Valakik pedig befogadják őt, hatalmat ad azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;
Többször úgy tett csodát Jézus, hogy szükség volt a másik ember hitére, olvasd el ezeknek az igéknek a szövegkörnyezetét is:
Ján 1,51. Felele Jézus és monda néki: Hogy azt mondám néked: láttalak a fügefa alatt, hiszel? Nagyobbakat látsz majd ezeknél.
Ján 9,35. Meghallá Jézus, hogy kiveték azt; és találkozván vele, monda néki: Hiszel-é te az Isten Fiában?
Ján 11,40. Monda néki Jézus: Nem mondtam-é néked, hogy ha hiszel, meglátod majd az Istennek dicsőségét?
Apcs 8,37. Filep pedig monda: Ha teljes szívből hiszel, meglehet. Az pedig felelvén, monda: Hiszem, hogy a Jézus Krisztus az Isten Fia.
Apcs 26,27. Hiszel-e, Agrippa király, a prófétáknak? Tudom, hogy hiszel.
Szóval azt amit szeretnénk-és lehet, hogy rossz kimenetelű lesz- azt nem kapjuk meg, viszont azt, ami tuti, hogy rossz kimenetelű azt igen? És akkor Isten még mindig túl kegyes hozzánk?
Hát te valamit alaposan félreértettél, mert én ilyet nem írtam. Én azt írtam, hogy ne várd el, hogy mindig teljesüljön, amit kívánsz, mert előfordulhat, hogy később majd örülni fogsz, hogy nem jött össze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!