Neked van saját véleményed és érzéseid, vagy másokét használod?
Szerintem vannak emberek, akiknek sem saját véleményük, sem saját érzéseik nincsenek. Félelemből vagy megfelelési kényszerből. Ezért megnézik, hogy szűkebb vagy a tágabb környezetük, vagy a társadalom hogyan érez és gondolkodik, majd ehhez alkalmazkodnak ők is.
Aztán vannak emberek, akinek van saját véleményük, de azért kényesebb helyzetekben inkább hagyatkoznak a többségre, a társadalomra, mások véleményére.
És vannak akik egyáltalán nem törődnek azzal, hogy mások mit gondolnak, nem lehet őket befolyásolni, meg van a saját kis véleményük, a saját érzelmi világuk, és nem lehet őket befolyásolni.
Te melyik vagy?
(Persze van ennek sok-sok árnyalata, de azt kicsit hosszú lenne kérdésbe foglalni. :) )
ez az egész dolog az iskolás korban kezdődik most már vagy előbb amikor kezded az ízlésed a tömeg ízléséhez igazítani mert baromi gyenge az akaratod(vannak speciális egyedek, akik nem befolyásolhatók ennyire) és később már csak egymást erősítik pl középiskolában már tök lazák mindent leszarnak, mert miért ne tegyék, sokan hasonlítanak egymásra, az igényeik is hasonlók és nem kell semmit sem erőltetni, ezért mindent leszarnak
"azt hiszi, ha ugyanúgy gondolkodik mint a többiek, akkor jobban fogják szeretni, jobban elfogadják."
szerintem - mivel ez már fiatal korban kezdődik- ez nem is tudatos, hanem ösztönösen jön szegény gyerekből..:\
am ti nem érzitek úgy hogy aki a 3masba tartozik az full önbizalomhiányos? vagy lehet úgy magabiztos alkat vki hogy közbe nem tetszik neki semmi olyan ami többségnek?
"nem tetszik neki semmi olyan ami többségnek"
És egyáltalán nem ezt jelenti. Miért ne tetszhetne az, ami a többségnek? Csak az saját döntés, nem azért "mert most az a menő", hanem mert jó. :)
Szerintem ez egy baromi jó kérdés!:D
Ami a válaszomat illeti ,azt hiszem,hogy a harmadik kategóriába tartozom.(legalábbis szeretném ezt hinni)
Általában érdekel mások véleménye,mindenkit meghallgatok,de megvannak a saját gondolataim/elveim(amiket legtöbbször véresen komolyan veszek) és igyekszem kialakítani egy sajátos életszemléletet.Társaságban is el szoktam mondani a véleményemet,de csak olyankor ha úgy érzem,hogy az valóban érdekel valakit,és nem bántok meg vele senkit.A vitázásnak nem mindig látom értelmét,így van,hogy inkább hallgatok. A társadalmi normák hidegen hagynak,nem akarok megfelelni senkinek saját magamon kívül.
Pontosan mit értünk az alatt,hogy "saját vélemény"? Amit a szüleinktől hallunk,de úgy véljük,hogy a miénk?Amit olvastunk és tetszett? Nincs olyan ember akit soha nem befolyásoltak,csak olyan aki nem tud róla,hogy befolyásolták:D
Ez is egy jó kérdés, hogy mi is az a saját vélemény.
Ezen is el lehetne elmélkedni egy ideig... :)
meghallgatom mások véleményét:
akikben nem tudnék megbízni: csak azért, mert hallani akarok egy kis poént :D
akik megbíztam/megbízom most is: meghallgatom őket, mert lehet mondanak okosságot, ezért jó ha van
de igazából nem hallgatok másokra, ha értelmes az elmondott dolog felőlük, akkor igen, tehát nem szarok le senkit, de nem is megyek mindig más után
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!