Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem ér annyit az adoptált...

Nem ér annyit az adoptált gyerek, mint a saját?

Figyelt kérdés
Adott egy pár, egészségesek, de mégsem sikerül a közös gyerek éveken át, így örökbe fogadnak egy kislányt. Mire a lány kamaszodik, váratlan gyermekáldás elé néznek, születik egy kisfiuk. A lány viselkedése megváltozik, sok bajt csinál, az iskolában és azon kívül is; a pár visszaadja állami gondozásba, mondván: ők nem bírnak vele, kezelhetetlen. (nem nevelőszülők voltak, rendesen örökbe fogadták pici gyerekként)

2012. szept. 24. 17:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
95%
Ismerek egy ilyen lányt akit mihelyst megszületett a pár kisbabája, visszaadtak állami gondozásba. Undorító szerintem. Olyan "ez is megteszi, amíg nincs más"-felfogás...
2012. szept. 24. 18:08
 2/23 anonim ***** válasza:
94%

Szégyelljék el magukat.

Minden gyerekkel adódnak problémák, kamaszokkal főleg.

Nem tudom a saját gyerekükkel is ezt teszik-e, ha esetleg rossz fát tesz a tűzre.

2012. szept. 24. 18:08
 3/23 anonim válasza:
76%

hát ez elég szomoru.

egy gyerek nem olyan mint egy kutya,hogy mikor már nemkell kidobják.

szégyen ,hogy vannak ilyen "szülők".

2012. szept. 24. 18:09
 4/23 anonim válasza:
89%
Ez undorító viselkedés, szegény lányt nagyon sajnálom. :( Persze, hogy ugyanannyit ér az adoptált, mint a saját, nem értem sok embernél ezt az állatias viselkedést, hogy "ha nem belőlem jön ki, nem érzem rajta a saját szagomat, nem az enyém". Nem attól lesz igazi szülő, hogy megcsinálta, hanem hogy felneveli, szereti, kitart mellette. Ők meg sem érdemelték ezt a lányt, de a kisfiút sem.
2012. szept. 24. 18:11
 5/23 A kérdező kommentje:
Valahogy azt gondolom, a lány elvadulása is nagyban összefüggött azzal, hogy megérkezett a közös gyerek. Biztos, hogy érezte, a saját gyerek mennyivel fontosabb nála.
2012. szept. 24. 18:17
 6/23 anonim ***** válasza:
91%
Én tudom magamról, hogy sosem tudnék a sajátomként tekinteni egy örökbefogadott gyerekre. Ezért meg sem fordulna soha az örökbefogadás, inkább gyerek nélkül éljek. Az ilyen történetektől viszont felfordul a gyomrom, szerintem nagyon undorító emberi viselkedés eldobni valakit magadtól, csak mert lett saját. Nem ő tehet róla, hogy évekig nem esett teherbe a nő, és végül a saját igényeinek (gyerek) kielégítésére örökbefogadott egyet. Ez most csúnyán hangzik, de az ilyen embereknél azt gondolom, hogy ők csak azért akartak örökbefogadni gyereket, hogy elmondhassák, hogy van. Remélem a saját gyerekük amint elég érett lesz ahhoz, hogy megértse a történteket ugyanígy eldobja magától a szülőket, majd akkor megtudják, milyen érzés az egy embernek.
2012. szept. 24. 18:29
 7/23 anonim ***** válasza:
15%

Azért a szülőket is meg lehet érteni. A lány viselkedése problémás volt, és gondolom, nem a hagyományos kamaszcsínyek. Ez még a vér szerinti szülőket is kikészíti.

A lány meg valószínűleg tudta, hogy ő nem saját gyerek, és bizony vannak kezelhetetlen kamaszok, akikkel nem lehet bírni. Ez független attól, hogy saját vagy örökbefogadott, bár ez utóbbi esetben sokkal súlyosabb lehet.

Most írjam azt, hogy lelketlenek? Amíg nem tudjuk az okaikat, az érzéseiket, addig senki ne merjen ilyet írni, nem kizárt, hogy ők is szenvednek. Ezt csak ők tudják.

2012. szept. 24. 18:34
 8/23 anonim ***** válasza:
92%

Az ok mindegy, a gyerekét dobta el magától.

Azt sem tudom megérteni, aki a sajátját hagyja el és azt sem, aki az örökbefogadott gyermekét.

Nem értem ilyenkor a gyámügy miért nem nézi meg a helyzetet.

2012. szept. 24. 18:37
 9/23 anonim ***** válasza:
97%

Egyértelmű,miért vadult el a kislány!

Nem volt senkije,majd adoptálták. A szülőktől kapott meg minden szeretetet,törődést,amiben eddig sosem volt része. Erre megszületik "A Gyermek" és belőle egyszeriben "Az Adoptált" lesz. Minden gyerek féltékeny,pláne ha kistesó születik,ezek a szülők pedig érzékeltetik vele,hogy ő kevesebbet ér,ő nem a család igazi,vér szerinti tagja.A gyerek szeretetre,figyelemre vágyik és csak így kaphatja meg.

Kíváncsi vagyok,ha összejön még egy gyerek és ha a nagyobb szintén kezelhetetlenné és féltékeny lesz,vajon azt ki lepasszolják-e?!

Amúgy erről nekem az "A.I- Mesterséges intelligencia" című film ugrott be..

20N

2012. szept. 24. 18:55
 10/23 anonim ***** válasza:
92%
* kezelhetetlenné válik és féltékeny lesz,vajon azt is lepasszolják-e?!
2012. szept. 24. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!