Nem ér annyit az adoptált gyerek, mint a saját?
Figyelt kérdés
Adott egy pár, egészségesek, de mégsem sikerül a közös gyerek éveken át, így örökbe fogadnak egy kislányt. Mire a lány kamaszodik, váratlan gyermekáldás elé néznek, születik egy kisfiuk. A lány viselkedése megváltozik, sok bajt csinál, az iskolában és azon kívül is; a pár visszaadja állami gondozásba, mondván: ők nem bírnak vele, kezelhetetlen. (nem nevelőszülők voltak, rendesen örökbe fogadták pici gyerekként)2012. szept. 24. 17:51
21/23 anonim 

válasza:

Utolsó, szerintem a 6 lány nem örökbefogadott. Sokan keverik a nevelőszülők által gondozott (fizetésért, juttatásokért végzett nevelőszülői munkát az örökbefogadással. A két dolog köszönőviszonyban sincs egymással. A nevelőszülő az állami gondozottakkal foglalkozik, soha nem tekinti magáénak a gyereket, a gyerek neve is eredeti, a vér szerinti szülők maradnak a szülei. Az örökbefogadott gyerek születési anyakönyvi kivonatába az örökbefogadó szülők neve, mint vérszerinti szülők neve kerül, a gyerek családi neve is megváltozik. A nevelésért semmilyen juttatást nem kap, egyedül a minden gyerek után járó családi pótlékot.
22/23 anonim 

válasza:

"Az a másik "kedvencem", hogy a fiú gyerek többet ér..."
Nem biztos, hogy ezért volt külön szobája. Tinikorba érve a különböző nemű testvérek szégyellősebbek lehetnek egymás előtt. Egyik nagyim 6 gyerek közt volt egyetlen lány, és csak neki volt külön szobája.
23/23 anonim válasza:
Én nevelt gyerek vagyok 2éves korom óta és 14éves voltam mikor a húgom született. El fogadtam, hogy saját és sose volt ezzel gondom. Mind kettőnket egyformán nevelnek csak ő még kicsi és vele más ként kell foglalkozni. Imádom a nevelő szüleimet és húgomat is. Mindent megkapok amit csak kérek.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!