Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem ér annyit az adoptált...

Nem ér annyit az adoptált gyerek, mint a saját?

Figyelt kérdés
Adott egy pár, egészségesek, de mégsem sikerül a közös gyerek éveken át, így örökbe fogadnak egy kislányt. Mire a lány kamaszodik, váratlan gyermekáldás elé néznek, születik egy kisfiuk. A lány viselkedése megváltozik, sok bajt csinál, az iskolában és azon kívül is; a pár visszaadja állami gondozásba, mondván: ők nem bírnak vele, kezelhetetlen. (nem nevelőszülők voltak, rendesen örökbe fogadták pici gyerekként)

2012. szept. 24. 17:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Döbbenet. Te ki vagy a történetben? Bár én úgy tudtam, csak nagyon komoly esetben lehet felbontani az örökbefogadást.
2012. szept. 24. 21:31
 12/23 anonim ***** válasza:
88%

A kutyás példa nem túl jó. Mintha az olyan elfogadható lenne, hogy a kutyát kivágják...Nem mondom, megtörténik, de mégse kéne ezt hozni fel elfogadható példának.

Amúgy pedig tényleg visszataszító viselkedés, de én sem tudnék adoptálni. Sokszor a genetika is kiütközik rajtuk, az én volt páromon is kiütközött az alkoholista szülők alkoholista lelkialkata, pedig soha egy kortyot nem ivott.

Hacsak nem elárvul a gyerek, azért kerül állami gondozásba, mert ilyen életképtelen szülők gyereke. Nekem nem kéne, mert hozni fogja a genetikát, ez tapasztalat.

Ettől függetlenül ha már vállaltam, akkor örökre vállaltam.

2012. szept. 24. 22:33
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

ismerek egy olyan nevelőszülőt aki véresen komoly harcot folytatott a gyerekért mikor az anya el akarta vinni

tudta h nem lehet ott biztonságba a gyerek

inkább örökbe fogadta -- 5 év alatt de sikerült neki

neki 2 saját 1 adoptál és 3 nevel gyereke van

mindet imádja mindig is sok gyereket akart nagy családot és ha kezelhetetlen is volt valamelyik megoldotta és nem dobta el

ebben a helyzetben a szülők a hibásak nem jól kezelték a helyzetet a lány az aki viszont hatalmas sérüléseket kapott

sajnálom

2012. szept. 24. 22:35
 14/23 A kérdező kommentje:

Egy volt kolléganőm az anyuka, ő mesélte ezt el nekem. Nem volt túl objektív, úgy éreztem. Inkább beszélt megvetéssel a lányról, nem úgy, mint akinek ez fájó pont. Szerintem egy szülő azért ilyenkor magában is keresné a hibát, mert mégis csak ők nevelték kicsi korától, ha nem is a születésétől fogva.

Mondott pár dolgot, mi rosszat tett a lány, de igazából mind olyan vétek volt, amit más zűrös tini is megtesz, mégsem dobják ki ezért a szülei (pénzlopás szülőtől, iskolakerülés, hazudozás). Első gondolatom az volt, hogy azért végződött így a történet, mert végső soron is nem volt a sajátjuk, minek vesződjenek más gyerekével, ha már ott a saját gyerkőc?

Nem tudom, hogy van-e ilyen, hogy örökbefogadás felbontás, én abból indulok ki, hogy a szülő az édes gyerekét is beadhatja oda, ha nem akar/tud róla gondoskodni, hisz van ilyenre példa. Gondolom, ugyan ilyen alapon "adták vissza" őt is.

2012. szept. 24. 22:39
 15/23 anonim ***** válasza:
22%
Természetesen nem. (lehet lepontozni)
2012. szept. 24. 23:55
 16/23 anonim ***** válasza:
90%

Az a gond, hogy minden idiótának van joga és lehetősége örökbefogadásra. Az ilyen embereknek háziállat sem lenne való... egy élet nem úgy működik, hogy amíg cuki meg aranyos, addig megtartjuk, ha meg már munka van vele, akkor macerás és kidobjuk.

Azt is tudni kell, hogy amint az ember tinikorba ér, akkor óhatatlanul elkezd lázadni, ki így, ki úgy. Egy ember sem tökéletes, mindenki hibázik az életben. Ilyenkor biztosítani kell a szeretetről, törődni vele, elbeszélgetni arról, mit érez... főleg akkor, ha új tag érkezik a családba, főleg ha az helyzeti előnyben van, mert ő saját, a leányzó meg örökbe fogadott. Ilyenkor azért előjön a testvérféltékenység, jóval kevesebb figyelmet, törődést kap egy saját gyerek is, óhatatlan, hogy még a normális szülők is gyakran elvetik a sulykot az új babával. Ha a gyerek kiskorában nem volt balhés, nem ütközött ki rajta semmilyen érthetetlen agresszió, akkor bezony a neveléssel meg az alapvető kamaszodással van a baj, és a "szülőknek" inkább magukba kellett volna nézniük ahelyett, hogy kidobják, mert nincs kedvük nevelni és a gyereknevelés piszkos munkáját elintézni.

Én, ha örökbe fogadnék, akkor azt a gyereket ugyanúgy szeretném, mintha a sajátom volna... sőt, ez rossz megfogalmazás, mert onnantól kezdve, hogy összeszokunk, már a sajátom lenne vérségtől függetlenül is.

2012. szept. 25. 14:29
 17/23 anonim ***** válasza:
79%
Az egyik barátomnak 6 örökbefogadott lánytesója van. Annyiban különböztetik meg őket, hogy a saját gyereküknek külön szobája van, persze fiú, szóval nem számít a lányokkal szemben megkülönböztetésnek! :)
2012. szept. 25. 22:04
 18/23 anonim ***** válasza:
28%
Érdekes, én tinédzserkoromban se nem loptam, se nem hazudtam, se iskolát nem kerültem és nem lesz örökbefogadott gyerekem az életben soha, az biztos.
2012. szept. 25. 22:17
 19/23 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem egy vérszerinti gyerek is lehet féltékeny a testvérére, szóval nem kellett volna arra fogniuk, hogy adoptált.
2012. szept. 28. 04:07
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

09-24 23:55

Ez nem lepontozás kérdése.

Ha így gondolod, akkor addig semmi gond ezzel, amíg nem fordul meg a fejedben, hogy örökbe fogadj egy gyereket. Mások is írták, hogy nem tudnák nevelni más gyerekét.

De ha valaki eljut oda, hogy örökbe fogad, annak igenis érjen annyit, mint a saját.

Ugyanis az ő döntése, ő akarta annyira, nem megy egyik pillanatról a másikra, nagy procedúra, ha végig csinálta, akkor már az övé. Nem a gyerek kérte, hogy fogadják örökbe... Ez nem játék, hogyha megunom, visszaviszem.

3 ilyen ismerősöm is van (ebből 2-en testvérek), örökbe fogadták őket, majd a szülő meggondolta magát... (Egyiket 2 éves korától 15 éves koráig nevelték, aztán viszlát. A testvérek 11 és 12 éves voltak, mikor kivették őket, majd 14 és 15, mikor apuci megunta a dolgot...) Hát az ilyentől a gyomrom kifordul, már bocs... Az ilyen nem ember.

Aki írta a 6 lányos dolgot... Szerintem ott is érdekes, hogy egyedül a saját gyereknek biztosítanak saját szobát... Az a magyarát meg, hogy fiú... Az a másik "kedvencem", hogy a fiú gyerek többet ér...

2012. okt. 7. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!