Hogyan lehet saját gyerek nélkül élni?

Szeretem messziről szemlélni, onnan aranyos meg úgy nincs is bajom vele, de nekem egyszerűen nincs hozzá türelmem és idegrendszerem :S Nah meg megszülni.. uhhh :S Igaz még fiatal vagyok, de egyszerűen "taszít" a gondolat, hogy valaha gyerekem szülessen.
20/L

Amíg nem volt gyerekem, elképzelni sem tudtam, hogy lehet gyerekkel élni. Találkoztam gyerekesekkel 1-2, pár órára, de fogalmam se volt, milyen lehet ez 24/24 sok-sok éven át.
Van egy kisfiam, aki 4 lesz májusban, és természetesen már el sem tudom képzelni az életemet nélküle. Persze, emlékszem, milyen volt régen az életem, de már nem hiányzik.

Ugyanúgy mint gyerekkel. Van aki boldog, van aki nem, van akinek van jó kapcsolata van, van akinek nem. Van akinek van pénze, van akinek kevesebb stb... Azért mert te nem tudsz nélküle élni az nem jelenti azt hogy mindenki más is szenved nélküle. Hidd el, aki nem akar gyereket az jól megvan nélküle és ezzel senkinek sem okoz semmi bajt. És semmivel sem ér kevesebbet egy olyan élet amiben nincs gyerek.
Aki akar gyereket de nem lehet neki, no az más tészta, vannak sokan akik szenvednek ettől, de van olyan is aki belenyugszik, vagy örökbe fogad.

ahha...
szóval ha nem azt írom, hogy SEHOGY? MERT A GYEREK AZ ÉLET ÉRTELME, akkor le leszek szavazva, ugye?
érdekes csőlátása van a kedves kérdezőnek... vagy annak, aki leszavazgatott itt mindenkit...

Lehet, hidd el, de ezt azok sose fogják megérteni, akiknek minden áron kell egy gyerek.
Egy rokonom lyukas szívvel született, nem lehetett saját gyereke a betegség miatt, és mivel rengeteget járt orvoshoz, örökbe se fogadhattak, már nem él, de tudod, gyerek nélkül is erősebb és példaértékűbb életet élt, mint ma sok gyerekes.
Tudod, én azt nem értem, hogy egyesek miért vállalnak gyereket, ha utána nem törődnek vele, nem nevelik?

Ezt néhányan elég poénosan fogják fel!!
Nehéz az hogy valakinek ne legyen gyereke mert az elég depresziós is lehet mert egy gyermek áldás az életrésze és egy öröm boldogság!!!Nekem is lesz remélem de ha ugy adódna egész biztos el lennék keseredve hisz mint minden nő én is egyszer szeretnék gyereket és a karjaimba tartani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!