Milyen a párkapcsolatod gyerek nélkül?
Nem válik unalmassá egy idő után?
Az anyai ösztönök nem támadnak fel soha?
Hány évig működhet így?
Köszönöm szépen kérdésed, mi a párommal (férjemmel) nagyon jól megvagyunk már 8 éve. A kapcsolatunk egyáltalán nem unalmas és izgatottan várom, hogy az idei év terveit megvalósítsuk. Gyerekkel ezeket az utazásokat, gyüjtögetéseket és befektetéseket nem lehetne.
A kapcsolatunk teljes és nincs szükségünk egy gyerekre ahhoz, hogy boldogok legyünk. Az anyai ösztönök pedig nem támadtak fel, pedig már taposom a 3. x-et. Nem minden nőben vannak ilyen ösztönök. (zárójelesen jegyzem meg, karrierista sem vagyok. Ha jönne gyerek nem esnék kétségbe, hogy jajj a karierem, de nem vágyok rá konkrétan)
Nagyon szomorú amúgy az, ha egy párt már csak egy gyerek tart össze. A kérdésedből kb nekem ez következik. Gyerek nélkül unalmas... akkor gyerekkel miért lenne nem unalmas a párkapcsolat?
ps: nem te tettél fel egy korábbi kérdést az anyai ösztönökre utalva, amit aztán töröltek? Nem igazán értem, hogy miért törölték, én érdekesnek tartottam.
Ez ma már a második kérdés volt, ami érdekes volt, de nem a moderátoroknak. Nagyon bosszantó. :(
Tényleg rengeteg házasság megy tönkre gyerekvállalás után. A nők sokszor elhanyagolják a férjüket (és saját magukat), mert az első onnantól kezdve a gyerek lesz. Már nem szexelnek annyit, nem tudnak spontán programokat szervezni (kettesben főleg nem)...Úgyhogy vannak párok, akik nagyon jól megvannak ezek nélkül és 20-30 évig együtt vannak és boldogok, úgy, hogy nincs gyerekük.
Nem egy ilyen ismerősünk van. Középkorúak és még mindig olyan a kapcsolatuk, mint a húszas éveikben. Sokat utaznak, sportolnak, eljárnak kirándulni és nagyon jól érzik magukat.
Szerintem az már rég rossz, ha két embert csak egy gyerek tud összekötni.
Szerintem egy kapcsolat nem attól lesz unalmas, hogy van, vagy nincs gyermek. Azonban azt tudomásul kell venni, hogy egy új családtag hatalmas változást hoz a pár életébe. Az, hogy meddig működhet egy kapcsolat gyerek nélkül, az a pár igényétől függ. Vágynak e gyermekre, vagy sem. Azt gondolom, meg kellene találni az egészséges egyensúlyt a párkapcsolati szabadság és a családi élet között. Az embernek nem azért lesz gyereke, hogy lepasszolja a nagyinak és tovább járjon lumpolni a férjével, viszont bezárkózni sem szabad...
Az anyai ösztönök? Van egyáltalán mindenkinek? Ebben sem vagyok biztos.
Most komolyan? Azért lettem lepontozva mert azt mertem mondani, hogy gyerek nélkül nem vagyok boldogtalan?
A szomorú az egészben, hogy ilyenkor nem jön magyarázat, csak egyszerüen nem hasznos a válaszom, holott a kérdésre válaszoltam. Aki meg lepontozott az sunyít... gyerekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!