Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Neked van saját véleményed és...

Neked van saját véleményed és érzéseid, vagy másokét használod?

Figyelt kérdés

Szerintem vannak emberek, akiknek sem saját véleményük, sem saját érzéseik nincsenek. Félelemből vagy megfelelési kényszerből. Ezért megnézik, hogy szűkebb vagy a tágabb környezetük, vagy a társadalom hogyan érez és gondolkodik, majd ehhez alkalmazkodnak ők is.

Aztán vannak emberek, akinek van saját véleményük, de azért kényesebb helyzetekben inkább hagyatkoznak a többségre, a társadalomra, mások véleményére.

És vannak akik egyáltalán nem törődnek azzal, hogy mások mit gondolnak, nem lehet őket befolyásolni, meg van a saját kis véleményük, a saját érzelmi világuk, és nem lehet őket befolyásolni.

Te melyik vagy?

(Persze van ennek sok-sok árnyalata, de azt kicsit hosszú lenne kérdésbe foglalni. :) )

2012. szept. 28. 14:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
Én az, akit nem lehet befolyásolni és megyek a saját fejem után.
2012. szept. 28. 15:01
 2/17 anonim ***** válasza:
89%
Én a második vagyok,sajnos.
2012. szept. 28. 15:02
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Akiknek nincs saját véleményük,azok általában szerintem érdekemberek,akik csak arra törekszenek,hogy mit tudnak lehúzni a másikról,az tök mindegy,hogy kinek,miről,mi a véleménye.Én sajnos sokszor találkoztam ezzel az állatfajjal.Se szeretni nem tudnak és senki nem érdekli őket,csak saját maguk.

Én azok közé tartozok,akinek van saját véleménye és ha kifejezem valahol,abból többnyire baromi nagy veszekedés lesz.De ha csak fel merem magam vállalni egy társaságban,akkor is tuti lesz egy idióta,akinek nem vagyok szimpi és belém köt.

2012. szept. 28. 15:04
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Úgy cselekszem és élem az életem ahogy nekem jó, de van hogy társaságban teljesen mást mondok mint amit gondolok, vagy nem mondok semmit inkább - ez utóbbi a gyakoribb. Nem azért mert meg akarok felelni, csak kurv@ra nem izgat az egész annyira hogy valami idiótával vitázni kezdjek. Ez kb. minden témára igaz. A legtöbb ember úgyis mindent sokkal jobban tud, nem fogják megváltoztatni a véleményüket, akkor se ha ezren mondják, hogy az hülyeség. Sokan mondják amúgy hogy abszolút kiismerhetetlen vagyok... mivel néha mondok valamit aztán tök máshogy cselekszem. De nekem így a kényelmes. Nem érdekel mások mit gondolnak rólam.
2012. szept. 28. 15:10
 5/17 anonim ***** válasza:
89%
Másokét. Nem biztos a többségit.
2012. szept. 28. 15:11
 6/17 anonim ***** válasza:
53%
Nem szól szám,nem fáj fejem.Saját véleményem van otthon,az utcán úgy cselekszem,ahogyan azt a helyzet megkívánja.Aki nagyon hangos előbb útóbb bajba sodorja családját is.
2012. szept. 28. 15:17
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy lehet mások érzéseit használni.

Ha valaki attól FÉL, hogy mit gondolnak, az a félelem is egy érzés. Mások érzéseit nem lehet érezni. És mondhatja, hogy úgy érez, ahogy, az érzést nem lehet eldönteni, hogy most ezt fogom érezni.

2012. szept. 28. 15:17
 8/17 A kérdező kommentje:
#7: Úgy, hogy megmondják neked, hogy hogyan kellene érezned, te elhiszed, és elkezded azt érezni. Ha befolyásolni tudják a gondolataid, akkor az érzéseid is. Nem olyan nehéz az. Pl. egyszerű példa. Szeretsz egy zenekart, de a körülötted lévők szerint az egy sz*r. Neked valamiért érdeked, hogy azonosulj az ő véleményükkel, ezért lassan akár meg is utálhatod az adott zenekart és ugyanúgy hangoztatod majd, hogy az bizony sz*r. Hát valahogy így.
2012. szept. 28. 15:22
 9/17 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ez nem ilyen könnyű. Csak így megváltoztatni valakinek az érzéseit. Ahhoz nagyon gyenge embernek kell lennie, és nem hiszem, hogy abból olyan sok mászkál.

A zenekaros példához: mi van a másik oldalon? Úgy értem, mi előnye származik valakinek abból, ha rávesz valakit arra, hogy szeressen/utáljon valamit?

2012. szept. 28. 17:02
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan vagyok, hogy ha valamit fontosnak tartok, vagy úgy gondolom, számít, akkor határozott véleményem van, amit nem változtatok meg akkor sem, ha egy egész világnak nem tetszik. Ellenben kis dolgokkal, vagy olyasmivel, ami engem hidegen hagy nem foglalkozok. Ilyen esetekben azt mondom, amit a többség hallani akar, mit bánom én az egészet, vagy egyszerűen megmondom, hogy én leszarom.
2012. szept. 28. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!