Neked van saját véleményed és érzéseid, vagy másokét használod?
Szerintem vannak emberek, akiknek sem saját véleményük, sem saját érzéseik nincsenek. Félelemből vagy megfelelési kényszerből. Ezért megnézik, hogy szűkebb vagy a tágabb környezetük, vagy a társadalom hogyan érez és gondolkodik, majd ehhez alkalmazkodnak ők is.
Aztán vannak emberek, akinek van saját véleményük, de azért kényesebb helyzetekben inkább hagyatkoznak a többségre, a társadalomra, mások véleményére.
És vannak akik egyáltalán nem törődnek azzal, hogy mások mit gondolnak, nem lehet őket befolyásolni, meg van a saját kis véleményük, a saját érzelmi világuk, és nem lehet őket befolyásolni.
Te melyik vagy?
(Persze van ennek sok-sok árnyalata, de azt kicsit hosszú lenne kérdésbe foglalni. :) )
Akiknek nincs saját véleményük,azok általában szerintem érdekemberek,akik csak arra törekszenek,hogy mit tudnak lehúzni a másikról,az tök mindegy,hogy kinek,miről,mi a véleménye.Én sajnos sokszor találkoztam ezzel az állatfajjal.Se szeretni nem tudnak és senki nem érdekli őket,csak saját maguk.
Én azok közé tartozok,akinek van saját véleménye és ha kifejezem valahol,abból többnyire baromi nagy veszekedés lesz.De ha csak fel merem magam vállalni egy társaságban,akkor is tuti lesz egy idióta,akinek nem vagyok szimpi és belém köt.
Nem értem, hogy lehet mások érzéseit használni.
Ha valaki attól FÉL, hogy mit gondolnak, az a félelem is egy érzés. Mások érzéseit nem lehet érezni. És mondhatja, hogy úgy érez, ahogy, az érzést nem lehet eldönteni, hogy most ezt fogom érezni.
Szerintem ez nem ilyen könnyű. Csak így megváltoztatni valakinek az érzéseit. Ahhoz nagyon gyenge embernek kell lennie, és nem hiszem, hogy abból olyan sok mászkál.
A zenekaros példához: mi van a másik oldalon? Úgy értem, mi előnye származik valakinek abból, ha rávesz valakit arra, hogy szeressen/utáljon valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!