Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi az értelme az életnek?

Mi az értelme az életnek?

Figyelt kérdés

Nem kérem, hogy elmagyarázzátok, csak segítsetek, mert én már nem bírom. 18 éves vagyok, mindenem megvan, amit akarhatok. Nem vagyok gazdag, de a szeretet megkaptam édesanyámtól, és most is jó viszonyt tartok vele, nagyon szeretjük egymást. Barátaim is vannak, akikkel ugyancsak tökéletes viszonyt folytatok.

Örülnöm kéne, hogy meg van mindenem, ami sok embernek nincs, de képtelen vagyok rá. A múltat érdektelennek tartom, a jövőtől pedig félek. Nem látom értelmét az egymást követő napoknak, nem tudok örülni semminek, mert az lebeg előttem, hogy egyszer úgyis mindennek vége.

Próbáltam már mindent. Nagy terveim vannak az életemmel kapcsolatban, de félek bármit is lépni ezek érdekében, mert félek a csalódástól és a szomorúságtól.

Tudom, hogy változnom kéne, de nem merek lépni.

Nem tudok megnyílni senkinek, még édesanyámnak se mondtam el ezeket, és a barátaimnak se, csak a barátnőmnek. Őt engedtem be egyedül a világomba. Ezekkel a gondolatokkal sikerült őt is elmarnom magam mellől.

Ateista vagyok, nem tudok hinni semmiben már.

A saját kis világomban élek, és nem tudok belőle szabadulni.

Van valaki hasonló helyzetben? Vagy volt? Segítsetek!

2009. júl. 18. 21:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Látom, te most érted el életed annak szakaszát, amikor rájösz, hogy az életnek, és ebből következően semminek nincs igazi értelme. Én nálam ez pár hónapja történt. Jelentéktelennek éreztem mindent, értelmetlennek, semminek nem tudtam örülni. Néha még most is előjön.

Ígérem, idővel el fog múlni, és ismét örülni fogsz annak, amid van, amid volt, és amid még lehet. És ha elő is jön újra, egyre gyorsabban teszed majd túl magad rajta.

Nincs ebben semmi rossz, de nem szabad hagynod, hogy ez bármilyen kihatással legyen az életedre! Talán az lehetne jelenlegi legfontosabb életcélod, hogy megtaláld a társadat, és akkor minden értelmet nyer(legalábbis úgy tűnik majd).

2010. máj. 20. 22:28
 12/12 anonim válasza:
hát nemtudom en is ugyanigy érzem és egyre méllyebben...:(
2010. aug. 11. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!