Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi az értelme az életnek?

Mi az értelme az életnek?

Figyelt kérdés

Nem kérem, hogy elmagyarázzátok, csak segítsetek, mert én már nem bírom. 18 éves vagyok, mindenem megvan, amit akarhatok. Nem vagyok gazdag, de a szeretet megkaptam édesanyámtól, és most is jó viszonyt tartok vele, nagyon szeretjük egymást. Barátaim is vannak, akikkel ugyancsak tökéletes viszonyt folytatok.

Örülnöm kéne, hogy meg van mindenem, ami sok embernek nincs, de képtelen vagyok rá. A múltat érdektelennek tartom, a jövőtől pedig félek. Nem látom értelmét az egymást követő napoknak, nem tudok örülni semminek, mert az lebeg előttem, hogy egyszer úgyis mindennek vége.

Próbáltam már mindent. Nagy terveim vannak az életemmel kapcsolatban, de félek bármit is lépni ezek érdekében, mert félek a csalódástól és a szomorúságtól.

Tudom, hogy változnom kéne, de nem merek lépni.

Nem tudok megnyílni senkinek, még édesanyámnak se mondtam el ezeket, és a barátaimnak se, csak a barátnőmnek. Őt engedtem be egyedül a világomba. Ezekkel a gondolatokkal sikerült őt is elmarnom magam mellől.

Ateista vagyok, nem tudok hinni semmiben már.

A saját kis világomban élek, és nem tudok belőle szabadulni.

Van valaki hasonló helyzetben? Vagy volt? Segítsetek!

2009. júl. 18. 21:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
12%
Nem kell Istenben hinned, elég ha a földönkivüliekben hiszel. Idővel mindenre megkapod a választ, addig is segits másokon, megfogják hálálni. Talán ez az életed értelme.
2009. júl. 18. 21:59
 2/12 A kérdező kommentje:

Sőt, álljak be szcientológusnak, mi? Kösz nem.

Ha lejön egy földönkívüli és elmondja mi értelme van ennek, akkor minden további nélkül...

2009. júl. 18. 22:09
 3/12 anonim ***** válasza:
12%
Most mondta el..^^
2009. júl. 18. 22:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is szoktam így érezni... szintén ateista vagyok, és sokszor érzem úgy, hogy semmi értelme az életemnek.

Ha van kedved beszélgetni, írj nekem egy privit! 20L

2009. júl. 18. 23:32
 5/12 A kérdező kommentje:
Hogyan tudok privit küldeni? Bocsi csak elég új vagyok itt :)
2009. júl. 19. 01:34
 6/12 anonim ***** válasza:
69%
Tűzz ki magadnak egy célt és érd el^.^!!!
2009. júl. 19. 10:54
 7/12 anonim ***** válasza:
47%

„Az életnek- hála Istennek- nincsen semmi értelme. Ha lenne, akkor kényszerülnénk aszerint az értelem szerint élni. Így viszont szabadon megválaszthatjuk, megalkothatjuk a saját értelmezésünket. Én nem mondanék semmit annak, aki attól fél, hogy az élet értelmetlen. Talán azt, hogy igaza van, és hogy az milyen jó. A legjobb az, hogy mindannyian kialakíthatjuk a saját, személyes értelmezéseinket, nem kell megegyeznünk.”

(Feldmár András)

Privát üzenetet a hozzászólás alján lévő linkre kattintva lehet küldeni a hozzászólás írójának.

2009. júl. 19. 23:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Nézd meg a titkot :D

Vagy mittudom én

egyszerűen csak találd meg mi tesz boldoggá :)

2009. júl. 21. 07:13
 9/12 anonim ***** válasza:
51%
Semmi, minden relativ. Az sem biztos hogy élünk, és ha csak egy gondolat vagyunk egy álom? Isten álma...:)
2009. júl. 21. 10:14
 10/12 anonim ***** válasza:
Az az értelme, hogy próbáld meg minél kényelmesebbé és élvezetesebbé tenni az emberiség életét, vagy legalábbis gyermekeidét.
2010. febr. 8. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!