Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Éreztél már úgy, hogy az élet...

Éreztél már úgy, hogy az élet nem neked való? Hogy nem illesz ebbe a világba?

Figyelt kérdés
Ha igen, mi volt ennek az oka?
2009. júl. 13. 23:06
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
A 16-17-es keveréke vagyok én. Annó megtört, félénk egyed voltam én is, azóta erősebb lettem, de rühellem a társadalmat. Munkám is emiatt nincs, mert amúgy képzett ember vagyok, el tudnék helyezkedni. Sosem fogom megtalálni a helyem, elfogadtam.
2019. márc. 22. 03:04
 22/24 anonim ***** válasza:
17-es vagyok. Nos, így pár ev távlataban... a batortalanság, önbizalomhiány, szorongás meg mindig megvan és sokszor megkeseríti mindennapjaimat. De! Van munkám, a párommal megvagyunk, és már fenntartjuk magunkat egy kis lakásban.
2019. ápr. 7. 14:56
 23/24 Angyal9 válasza:

Tudom hogy règi kèrdès. De èn is ebbe a kategóriába tartozom. Èn úgy èrzem. Èn règen nem gondoltam ilyesmire. Tehát gyermek koromra èrtem ezt. Viszont felnőtt koromra mèg annál. Vagy 4 ève így gondolom hogy nem nekem való az èlet.

23/L

2024. jún. 11. 15:15
 24/24 anonim ***** válasza:

De érdekes volt most, ennyi év után visszaolvasni. Én voltam a 16-os válasz beírója. Akkor, 2011 decemberében 39 éves voltam, most 52 vagyok és a véleményem nem változott. Engemet igazol a közben eltelt idő is, hogy a fontoskodással és az "erőltetett jelenlét"-tel nem leszünk előrébb. Erőltetett jelenlétként definiálok minden olyan emberi megnyilvánulást, amikor valaki olyat tesz, amivel a másiknak akár csak egy picit is a terhére van és mindezt kéretlenül teszi. Ilyenek a mindenáron az életviteledbe beleszólni akaró szülők, a visszafogottságodat nem figyelembe vevő, verbálisan rivalizáló kollégák, a mosolygósságod ellenére szándékosan kitartott mufurc arckifejezésű bolti vagy hivatali dolgozók, a saját munkája fontosságát túltoló párkapcsolati társ stb. Az elmúlt 13 éveben sokat változott az életem, összeszedtem magamat anyagilag, eközben a spiri és azo dolgok felé fordultam, bár erősen csak alkalmazott tudományként tekintek rájuk, mert pl hiába van nagyon sok csodás és igaz gondolat a buddhizmusban, az ezotériában és spirituális tanokban, ez a sok hipokrita ájtatoskodás, meg ilyen "lepkét fogtam" imádkozásra összetett kezekkel aposztrofált bejegyzésektől éppúgy hülyét kapok, mint az önjelölt tanítói szereptől, idézetekkel való kioktatástól (erőltetett jelenlét). Az elmúlt években mégjobban megfogalmazódott bennem az emberi lélek autonómiája iránti igény jogossága, hogy ne adjuk a saját jól-létünk kulcsát más emberek kezébe, hogy ne függjünk, hogy ne a megfelelési kényszer uralja az életünket. Ezek az karma dolgok is a terhemre tudnak lenni, amikor mondjuk hipotetikus úton azzal szembesít valaki, hogy azért szenvedsz, mert az előző életedben csináltál valamit. Hát csókolom! Talán nem akkor kellett volna orrbaqrni és nem most???? (Most nem akarok a reinkarnációról vitázni, a kontextus miatt hoztam csak ide.)

Szóval sok dologgal nem vagyok kompatibilis és ahogy idősödöm, nem az elfogadás és a számomra nem tetsző dolgok interiorizálása jellemez, hanem az elhatárolódás. Az olyan dolgoktól, amikre nincs ráhatásom és nekem nem tetszőek, azok tól igyekszem távol maradni, nem beengedni az életembe.

2024. jún. 12. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!