Szociális fóbiám lenne? 15L.
15éves lány vagyok. Kb 1,5 éve kezdődött, hogy írtózok az emberektől, félek megmozdulni, beszélni társaságban. Buszon mindig eltervezem hogyan, mikor jelzek és szállok le. Mindig eltervezem, mit mondok majd, mondjuk egy boltban ha valamit keresek. És közben remegek, leizzadok. Felelni nem nagyon megyek ki suliban, inkább írjon be rossz jegyet a tanár. Ha mégis rákényszerülök egy tömeg elötti beszédre, akkor majd megfulladok, motyogok össze vissza, elfelejtem mit akartam mondani (felelés esetén elfelejtem a megtanultakat is), remegek, iszonyatosan ver a szívem.
A másik, hogy undorodom ha hozzámérnek. Akár ismerős, akár ismeretlen. Nem szeretem, ha megfognak, még azt sem ha megölelnek.
15évesen lehet szociális fóbiám? Vagy mi ez? Van valami diagnózisa, neve ennek? Lehet rajta segiteni?
Aki tud valamit, tapasztalatai vannak, az kérem szépen írjon nekem!
Köszönöm. És elnézést a regényért... :/
Szia!
Igaza van az elsőnek, irány egy orvos, nehogy komolyabb baj legyen! Ne félj, nem fognak bántani!
Sajnos bármikor kijöhetnek ezek a betegségek! Nekem is van, de nem ennyire durván, mint neked, és egy jó párkapcsolat nagyjából helyre hozott! Sajnos neked még azt sem tudom ajánlani az érintés fóbiád miatt. :(
Kitartás, lesz javulás, szorítok neked!!! :)
Köszönöm szépen!
A következő probléma pedig az lenne, hogy hol találok jó orvost és hogyan közöljem apukámmal (vele élek), hogy nekem orvosra van szükségem? Félek, hogy nem veszi komolyan... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!