Szociális fóbiám van, vagy ez más?
Amikor visszalátogatok a szülővárosomba, és meglátok egy ismerős arcot, azonnal 'megijedek', ösztönösen elfordítom a fejem, és 'elmenekülök'. Szorongás van bennem, ha az utcára kell kimenni, ha pedig valamilyen rendezvény van, akkor sokszor meggyőzöm magam, hogy ne menjek. Pedig valahol nagyon vágyom rá, hogy régi ismerősökkel találkozzak, beszélgessek.
A múltkor egy volt osztálytársam jött szembe, és én feltűnően másfele néztem. Biztos úgy jött le, hogy egy nagyképű bunkó vagyok. Nem is értem, ezt a hirtelen reakciót...utólag persze korholom magam, miért voltam ilyen. Hangsúlyozom, ez a helyzet főleg a szülővárosomban igaz.
Ha van valakinek valami okos tanácsa, ossza meg velem, mert szeretnék normálisan viselkedni!
Régen utáltam mindent és mindenkit, elegem volt mindenkiből, de most, így felnőtt fejjel visszagondolva nem is értem, mi volt a bajom.
A szoc. fóbiát nagyon enyhe formában érzem a mindennapi életben is, de nem olyan súlyos, ami korlátozná az életemet.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!