Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit kezdjek az életemmel?...

Mit kezdjek az életemmel? Menjek vissza az iskolába? 19/L

Figyelt kérdés

Érettségi után nem mentem tovább tanulni,mert nem szeretek iskolába járni és itthon be kellett segítenem pénzzel,mert meghalt apukám.Júliusban lejár a lakáshitel tehát 80 ezer forinttal több marad anyu zsebében,számolgattunk és így "jól" fogunk élni,nem kell napról napra az ezreseket számolgatni meg hogy miből veszünk kenyeret.

Egy gyárban dolgozom 4 műszakban 75 ezer forintért.Anyu azt szeretné ha visszamennék a hitel lejárta után tanulni.De nekem ötletem sincs hogy mit kellene tanuljak,nem igazán érdekel egy szakma sem,de amióta gyárban dolgozom rájöttem hogy inkább az iskola.

Ti mit tennétek a helyemben?Mennétek iskolába?Mit tanulnátok?OKJ képzést keresek..

19/L

2012. jún. 22. 21:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A szakács megérné.
2012. jún. 22. 21:35
 2/14 anonim ***** válasza:

az első lépés az lenne, hogy nagyjából irányt tudj, tehát emberekkel akarsz foglalkozni, vagy a zene érdekel, stb..

tudsz ilyet mondani?

2012. jún. 22. 21:36
 3/14 anonim ***** válasza:
Elmondod a hobbid? Akármilyen hülyeség is írd le, és akkor tudunk segíteni :)
2012. jún. 22. 21:38
 4/14 anonim ***** válasza:

Ha a te 75 ezred kiesik, és anyukádnak 80-al marad több, az csak +5.000,- az eddigiekhez képest.

Ha így is "jól" fogtok élni, és megtehetitek, akkor persze, menj vissza tanulni, az hosszútávon mindig megéri!

Gondolom első OKJ, tehát ingyenes lenne.

Sajnos azt nem tudom, mi érné meg, igazából jó lenne tudni, mi az érdeklődési köröd. :s

2012. jún. 22. 21:38
 5/14 anonim ***** válasza:

Én is így voltam mint te. Tény, h én szerettem bizonyos tárgyakat, csak nem tudtam, h mit kezdjek. Én OKJ-re mentem, szülésznőire. Habár ez ma már talán főiskolai képzés. Nagyon szerettem, bár az élet onnan máshova sodort, így nem találtam a szakmámban állást. Viszont a munkámban azért kamatoztatom ezen tudásomat is. Szeretem, amit most csinálok. Amúgy nem telik el nap, h ne gondolnék a sulira és a kórházi gyakorlatra, munkára.

Nyugodtan nézelődj OKJ-s szakmák között. Nem kell mindenkinek főiskolára meg egyetemre mennie, h ember legyen belőle.

2012. jún. 22. 21:39
 6/14 anonim válasza:

Menjél vissza tanulni, én ezt javaslom mindenképpen. Főleg, ha tehetségesebb ember vagy. Gondolj bele, hogy 50 évet egy gyárban lehúzni a szalag mellett nem a legjobb..

Mi érdekel? Szakmát úgy válassz, hogy szereted is majd csinálni.. hisz ma azok tudják "eladni" magukat, akik jól értenek a szakmájukhoz, amihez az kell általában, hogy érdekeljen.

Én amúgy webdesign-t tanulok, otthoni tanfolyam, 85.000 Ft-ért. Keresett, kreatív szakma.

2012. jún. 22. 21:41
 7/14 A kérdező kommentje:

Igazából a szépségápolás érdekel,de abból ma már nem hiszem hogy meg tudnék élni. El tudnám viszont magam képzelni egy irodában is ,de hülye vagyok a matekhoz.

Vendéglátós érettségim van (vendéglátás-idegenforgalom-marketing)

2012. jún. 22. 21:42
 8/14 anonim ***** válasza:

esetleg masszőr? okj-s képzés, és elég jól keresnek (akiket ismerek)

gyógyszertári szakasszisztens

szociális gondozó

fogtechnikus (ha van kézügyességed (nem kell nagy, majd megtanulod úgyis), nagyon ajánlom, párom is az, igen jól keres, pedig csak alkalmazott)

2012. jún. 22. 21:45
 9/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Menj, tanulj, megéri! Én a mai napig nem tudom mi szeretnék lenni, letettem a szakács szakmát, mert érdekel, de sajnos beteg a bőröm, így passz, hogy el tudok-e helyezkedni.

Itt nézelődj, hátha valami megfog! Sok sikert!

[link]

2012. jún. 22. 21:46
 10/14 anonim ***** válasza:

Irodai: [link]

szépségipar a aszokásosakon kívül: [link]

ezen az oldalon tényleg érdemes nézelődni!

Az előttem szólóknak: valószínűleg nappali képzésen járna neki árvasági pótlék ami akár 45-50ezer is lehet pluszba!

2012. jún. 22. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!