Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tudok megelégedni...

Miért nem tudok megelégedni az életemmel?

Figyelt kérdés

Azt hiszem, egy külső szemlélő számára kifejezetten sikeres embernek számítok (legalábbis ezt tapasztalom). 20 évesen két munkahelyem van (a főállásomban simán keresek havi nettó 150-200 ezret, és szeretem is, a másodállásom művészi tevékenység, és egyenesen a hobbim). Teljesen függetlenül élek saját albérletben az egyik legnagyobb városban, azt teszem, amihez és amikor kedvem van.

Szépnek és okosnak tartanak, a férfiak bomlanak utánam, és rengeteg igazi, régi barátom van, akik számtalanszor bizonyították, hogy őszintén szeretnek. Tehetséges vagyok, tele lehetőségekkel és életszeretettel.

Csakhogy... igazából ez csupán kívülről látszik ennyire szépnek. Azért élek egyedül, mert annyira rossz gyerekkorom volt, annyit bántott a családom, hogy az első alkalommal elmenekültem otthonról és most szinte nem is tartom velük a kapcsolatot.

Azért keresek ilyen jól, mert már másfél éve dolgozok az iskola mellett vakulásig, csakhogy egyszer tudjam majd fizetni az egyetemet, tekintve, hogy senki nem támogat.

Épp azért, mert majd megszakadok a suli/2 munkahely párostól, alig van szabadidőm, és csak keveset tudok a barátaimmal tölteni, arra meg gondolni sem merek, hogy legyen valakim, mert mikor...? És közben szenvedek a magánytól esténként, mikor fáradtan beesek a takaró alá.

Nem mondom, hogy boldogtalan vagyok, mert nem, élvezem a szabadságot és az anyagi nyugalmat, de gyakran érzem, hogy én nem ezt akarom valójában, egyáltalán nem.

Egy szerető családot akarok, aki mellettem állna, azt, hogy egyetemre mehessek továbbtanulni, és ne azon agyaljak hó közepén idegesen, hogy elfelejtettem-e befizetni a számlákat, hanem hogy sikerültek-e a vizsgáim. Nem száz férfit akarok, aki imád, csak egyet, akire van időm és akit szerethetek. Nem azt, hogy népszerű legyek, és sok meghívást kapjak, amit le kell mondanom, hanem hogy legyen több időm azokra a barátaimra, akik vannak.

Olyan furcsa... én vagyok az elégedetlen? Én gondolok rosszul valamit?

2012. máj. 31. 07:03
1 2
 1/17 anonim válasza:
Nagyon sokan vannak így, hasonló családi háttérrel, 'vígasztaljon' a tudat, hogy nem vagy egyedül. Ami ilyenkor segíthet, az a remény, hogy te már egy szerető, jól működő családot alapíthatsz egy napon. Kitartást és minden jót kívánok neked a jövőben!
2012. máj. 31. 07:12
 2/17 anonim ***** válasza:
27%
Az a helyzet, hogy nem gondolod rosszul viszont neked valszeg egy hasonló, vagy akár jobban kereső dukálna. Te ugyan nem tehetsz róla, de ennyit kereső nő mellett ugyis lenne később a férfiba önbecsüléshiány nem egy ilyen sztorit olvashatsz a gyk-n is. Van az a mondás, hogy semmi sem jó, meg mindekinek a saját baja a legrosszabb, ez így is van. Van akinek a napi megélhetés, így a magánéletet félre is teszi, van akinek az megvan, viszont mivel erre kell koncentrálnia, ez a baja. Figyi előbb utóbb ugyis vissza kell vegyél mert ahogy látod, ha már most nincs időd, egy barátra, férjre, kell, hogy majd legyen. meg aztán idővel családot is kellene alapítani stb... tehát az úgysem megy, hogy két meló, suli, meg van egy palid, és más semmi... szal érted...
2012. máj. 31. 07:13
 3/17 anonim ***** válasza:
44%
Bár én lehetnék a helyedben! Arra vársz, hogy valaki beossza az idődet? Hogy verje az asztalt, ha nincs meleg étel az asztalon, vagy nincs tiszta alsó a szekrényben? Gondold végig. Biztosan erre vágysz? Én boldog lennék, ha egyedül élhetnék, nem kellene unos-untalan a párom kénye-kedve szerint ugrálnom.
2012. máj. 31. 07:28
 4/17 anonim ***** válasza:
27%
Hármas: Azért vannak a nőknek bizonyos betöltendő köre amit neki kell. Vagy fogadj akkor bejárónőt. De annak mi értelme van, amikor jó melója van a nőnek, magának él, elmegy egyedül pl nyaralgatni, később megráncosodik, megöregszik és egyedül meghal. Na ez aztán a teljes élet... ejha...
2012. máj. 31. 07:31
 5/17 A kérdező kommentje:
Mielőtt valaki félreértene, nem szeretnék örökké csak dolgozni... jelenleg arra gyűjtök, hogy biztos anyagi hátteret tudjak magam mögött, és nyugodt szívvel elmehessek egyetemre, hogy ne kelljen hozzá hitel felvennem és túl sokat dolgoznom, mert már tudom, milyen együtt a kettő...
2012. máj. 31. 07:34
 6/17 anonim ***** válasza:
Jó csak arra is vigyázz, hogy amíg gyűjtögetel megy az idő, és az egyetem is öt év, közben meg öregszel és nem tom mennyire tudsz teljesen nő is maradni ha lesz kapcsid közben.
2012. máj. 31. 07:35
 7/17 anonim ***** válasza:

Snekinek sem tökéletes minden:)

Én se tudok megelégedni, pedig nálam a másik oldalon tökéletes minden. Van egy csodás párom, aki imád, jobb embert nem is találhattam volna. nagyon szeretjük egymást, teljes a harmónia köztünk. De! Minimálbérért dolgozok olyasmit amit egyáltalán nem szeretek, utálom a kollegákat, sírógörccsel megyek be minden nap. 5 év egyetem után ide jutottam. A szakmámban szinte lehetetlen elhelyezkedni, nem találok még megközelítőt se... A pénzünk nagyon kevés dologra elég, alig tudunk 1-ről a 2-re lépni. A barátaim mind elköltöztek más városba vagy külföldre, mert ebben a kisvárosban szinte semmi munkalehetőség. De a páromnak itt van lakása, családja, munkahelye, amit szeret, így ő nem akar menni. Pedig én költöznék, Pestre, vagy bárhová. Máshol is szart dolgoznék, de lehet jobban megfizetnének, vagy lehet könnyebben találnék munkát a szakmámban, hogy végre olyasmit dolgozzak, amit szeretek.

2012. máj. 31. 07:39
 8/17 anonim ***** válasza:
Utolsó. nekem is ezzel van bajom, hogy hiába a sok tanulás, belefektetett idő...... most is ha lenne igaz ez az egy milla meló, mit érünk vele, ha abból kilencszázezer gyári szalagsoros lenne minimálbérért. hm? erre ne verje majd a nyálát a kormányka.
2012. máj. 31. 07:42
 9/17 anonim ***** válasza:

neked van reményed rá hogy jobb életed legyen.

én viszont buta voltam az egyetemhez, minimálbéren tengődök és ráadásul olyan ocsmány nagy orrom van hogy soha senkinek nem fogok kelleni.

barátaim nem nagyon vannak, az anyámmal élek.

de még az enyémnél is vannak rosszabb sorsok, ahogy a tiédnél is. :)

2012. máj. 31. 08:31
 10/17 anonim ***** válasza:
Próbáld valahogy úgy felfogni, hogy egyszer úgyis összejön az a pénz,amivel már lazábban élhetsz és koncentrálhatsz az álmaidra,céljaidra. Most ez egy ilyen szakasz az életedben.Én azt mondom 20 évesen még bírhatod ezt 2-3évig,aztán már tényleg magányos leszel. Fel a fejjel! Mindenre van megoldás! Sajnos valamiből lejebb kell adni az embernek mindig!
2012. máj. 31. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!