Miért nem tudok megelégedni az életemmel?
Azt hiszem, egy külső szemlélő számára kifejezetten sikeres embernek számítok (legalábbis ezt tapasztalom). 20 évesen két munkahelyem van (a főállásomban simán keresek havi nettó 150-200 ezret, és szeretem is, a másodállásom művészi tevékenység, és egyenesen a hobbim). Teljesen függetlenül élek saját albérletben az egyik legnagyobb városban, azt teszem, amihez és amikor kedvem van.
Szépnek és okosnak tartanak, a férfiak bomlanak utánam, és rengeteg igazi, régi barátom van, akik számtalanszor bizonyították, hogy őszintén szeretnek. Tehetséges vagyok, tele lehetőségekkel és életszeretettel.
Csakhogy... igazából ez csupán kívülről látszik ennyire szépnek. Azért élek egyedül, mert annyira rossz gyerekkorom volt, annyit bántott a családom, hogy az első alkalommal elmenekültem otthonról és most szinte nem is tartom velük a kapcsolatot.
Azért keresek ilyen jól, mert már másfél éve dolgozok az iskola mellett vakulásig, csakhogy egyszer tudjam majd fizetni az egyetemet, tekintve, hogy senki nem támogat.
Épp azért, mert majd megszakadok a suli/2 munkahely párostól, alig van szabadidőm, és csak keveset tudok a barátaimmal tölteni, arra meg gondolni sem merek, hogy legyen valakim, mert mikor...? És közben szenvedek a magánytól esténként, mikor fáradtan beesek a takaró alá.
Nem mondom, hogy boldogtalan vagyok, mert nem, élvezem a szabadságot és az anyagi nyugalmat, de gyakran érzem, hogy én nem ezt akarom valójában, egyáltalán nem.
Egy szerető családot akarok, aki mellettem állna, azt, hogy egyetemre mehessek továbbtanulni, és ne azon agyaljak hó közepén idegesen, hogy elfelejtettem-e befizetni a számlákat, hanem hogy sikerültek-e a vizsgáim. Nem száz férfit akarok, aki imád, csak egyet, akire van időm és akit szerethetek. Nem azt, hogy népszerű legyek, és sok meghívást kapjak, amit le kell mondanom, hanem hogy legyen több időm azokra a barátaimra, akik vannak.
Olyan furcsa... én vagyok az elégedetlen? Én gondolok rosszul valamit?
Én ezt jómódú nyavalygásnak veszem :) Nem baj, ugye?
Nekem 30 évesen nincs munkám, igaz a családommal élek, de mostanában úy összejöttek a dolgok, hogy teljesen elvagyunk adósodva. Egy csomó pénzzel tartoznak nekünk, amit csak várunk, volt olyan, hogy 2 hétre marad pár ezer Ft és nem csak magamra, más teher is hárul a családra.
Pasit nem is akarok, nekem az a lényeg, hogy legyen egy jó munkahelyem és a többi nem érdekel.
Látod, nekem sokkal rosszabb, mégsem nyavalygok.
Összegezve: Szép és okos vagy, a férfiak bomlanak utánad, önálló egzisztenciád van 20 évesen. És az egyik legnagyobb bajod, hogy nem találsz egy férfit, akit szerethetsz?
Akkor gondolom, hogy máris 10 millió privát üzit kaptál :D
Komolyra fordítva, én 100%-ban megértelek. Nekem is hasonló jellegű gondjaim vannak, azzal a különbséggel, hogy én férfi vagyok, az egyetem mellett nincs sok időm (a leghosszabb és egyik legnehezebb képzés végén járok, és igyekszem a legtöbbet kihozni belőle), viszont nekem nagyon rendes, támogató családom van, így hála Istennek nem kell egyetem mellett dolgoznom, hiába élek külön. Mondjuk, azért nekem néha-néha akad szabadidőm.
Vagyis, szerintem velem is cserélne az ismerőseim (vagy a korosztályom) többsége, mégse érzem magam olyan hű, de iszonyat boldognak. Néha attól tartok, hogy 40 felett fogok ráeszmélni, hogy hoppá, meg van mindenem, elismert is vagyok a munkámban, de cserébe elment a fiatalságom... De ez az ára annak, ha valaki az álmokért feladja a jelent. De én csak azért is megpróbálom :)
Amúgy milyen "művészi tevékenységben" nyomulsz? :) (Nem kell konkrétan leírni, elég annyi, hogy grafika/festészet/éneklés/zenekar/ruhatervezés stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!