Nagyon fontos kérdés az életemmel kapcsolatban, mit tegyek?
Nem tudok dönteni de mégis valamit akarok tenni.....
Az iskolában és máshol is valamilyen szinten ki vagyok közösítve, mert mostanában az a "menő" , ha valakinek az agya helyén is izom van stb., de én nem tartozok ezek közé.
Vannak barátaim szám szerint 3 akikre bármikor számíthatok, de erre a kérdésre amit fel szeretnék tenni biztos hogy NEM -et mondanának.
Azon gondolkoztam hogy öngyilkos akarok lenni vagy sem.
Annyi probléma van az életemben hogy azt sem tudom hogyan oldjam meg, de azt se hogy mit csináljak.
Engem nem ez a kiközösítősdi zavar amit velem művelnek mindig, hanem hogy az élet mennyire igazságtalan, nem csak velem hanem másokkal szemben is.
Én úgy gondolom hogy ezt a mostani helyzetet mind a iskolában, mind máshol nem érdemeltem meg. Nem értem hogy ezek miért pont velem történnek, és ezért gondoltam az öngyilkosságra, de nem tudom hogy meg merem -e tenni, sőt hogy meg akarom -e tenni, gondolva itt a következményekre...
Édesanyámmal, a nagymamámmal és a húgommal élek együtt és nem tudom hogy így milyen példát mutatnék a húgomnak;a nagymamám szerintem nem bírná ki és legfőképp anyám, akinek én vagyok az egyetlen "anyu pici fia", és ezért összeroskadna, mert az élet már jó párszor kitolt vele sajnos...
Nagyon szeretném , ha a válaszokból kiderülne nekem valami útmutató féle, amin elindulhatnék, hogy akkor most mit és hogy.
A válaszokat előre is köszönöm!
Mielőtt a hozzászólások gyarapodnak,döntsd el,szórakozni akarsz itt velünk,vagy tényleg magad alatt vagy!
Néhány napja volt itt egy kis hülye csaj aki halálra röhögte n magát a sok aggódó hozzászóláson.Össze vissza hazudozott teljesen átlátszóan.
Vissza sem mert jönni ,hogy köszini szépen, megoldódott a probléma .
FIgyi nem akarok én általánosítani egyáltalán, megértem a problémádat !
Ugyanakkor, hidd el, hogy rengeteg rengeteg tinédzser átmegy ezeken az érzelmeken. El kell hidd, hogy ez nem lesz mindig így !
Ha vannak barátaid, velük foglalkozz, és a szeretett családoddal. Úgy tűnik ott nincs nagy gond.
Igazából ha nem irsz kicsit részletesebben a gondjaidról, így nehéz válaszolni.
De egy biztos, lehet, hogy most úgy érzed lent vagy, de onnan már csak felfele vezet az út !
Az öngyilkosságot nagyon gyorsan felejtsd el .Attól ,hogy te eldobod az életed és mindenek vége ,attól a perctől a családodnak az élete maga a pokol lesz. Én tudom milyen érzés így temetem el az öcsémet. Te ne kövesd el ezt a hibát! Tudom,hogy nagyon rossz ha kiközösítenek de kapaszkodj a barátaidba akik melletted állnak .
Ott a családod és vannak barátaid mi kell még.
Ahogy majd idősebb leszel megváltozik majd az életed ,hidd el. Legyenek céljaid !!!!!
Nem is kérdezem a korod, mert sztem nagyon fiatal vagy:)Értelmesen és józanul gonodlkodsz, ez tetszik. Hidd el: BOLDOG leszel! Neked is tartogat az élet örömet. Anno kamasz koromban én is jártam ebben a pokolban mint Te (leszámítva a kiközösítést)de elmúlt. Megtanultam, hogy a megoldás nem a menekülés. A problémák akármilyen sok is van belőlük egyesével, módszeresen haladva megoldhatók, sőt később néhány problémáról utólag még az is kiderült, hogy nem is azok.
A kiközösítésre csak annyit, hogy Őket minősíti. Ne is akarj ilyen csapatba tartozni. Becsüld meg a barátaidat és élvezdd a családi szeretetet. Mert Ők szeretnek ez biztos és a szavaidból is kiderült, hogy ezzel Te is tisztában vagy. Elkeseredésedet most a tehetetlenség szüli, de nyugodj meg ez is elmúlik és kinyilnak a megfelelő kapuk.Tehetsz és tenni is fogsz azok ellen a dolgok ellen amelyek most zavarnak.:):):):)
Az öngyilkosság nem vicces. Amúgy meg aki meg akarja ölni magát, az megöli, nem ide írogat, bosi.
Állj fel a gép elől, kapj a fejedhez, építs önbizalmat, és tedd rendbe az életedet.
Lássuk csak:
van egy édesanyád, egy húgod és egy nagymamád. Van három igaz barátod, akik melletted vannak. Tudod, mennyire gazdag vagy? Tudod, mennyien vannak, akik a fél karjukat odaadnák, hogy ennyijük legyen? Nem szemrehányás, vagy letolás akar lenni, csak gondolj bele!
És abba is gondolj bele, hogy otthon vagy, ma este vacsoránál is a szemébe nézel a mit sem sejtő Édesanyádnak és a húgodnak, miközben ilyen dolgot forgatsz a fejedben? Mit éreznének ők? Vagy mit éreznél Te, ha a húgod tenné ugyanezt, vagy akár csak felmerülne benne a lehetőség?
Képes lennél arra a gyávaságra, hogy a hátuk mögött ilyet teszel?
Tinédzser vagy, nehéz időszak, de annyi klassz dolog vár még rád. De ha nagyon rossz pl. a suliban, akkor meg menj oda Anyudhoz, és mondd meg neki, hogy ne haragudjon, nem bírod tovább ezt a kiközösítést, segítsen, keressetek másik sulit vagy ilyesmi.
NE tedd meg. később jóra fordulhatnak a dolgok. ha öngyilkos lennél, de láthatnád a testedből kiszállva, hogy mi történt volna Veled, szerintem megbánnád.
NE legyél öngyilkos, kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!