Kényszeríthet 18 éven felül a szülő arra, hogy iskolába menjek?
De igen, igazolhatom magamnak utána érdeklődtem. Szóval ez a része meg van oldva. Arra szeretnék választ, hogy kényszeríthet-e valamilyen formában?
Köszönöm a válaszod!!:)
tényleg nem igazolhatod magadnak.
verbálisan kényszeríthet, vagyis ha oltári balhét akarsz, csak hajrá. nem tudom mi az indokod de nem lenne egyszerűbb őszintének lenni? vagy simán elmész otthonról reggel anyud meg nem tudja meg h hova és kész
Ha szeptember 1. előtt múltál el 18, akkor igazolhatod magadnak a 3 napot (illetve egész pontosan az első 3 igazolatlan hiányzást az iskola igazoltnak tekinti).
De ha szeptember 1. után töltötted be a 18-at, akkor június 30-ig tanköteles vagy, tehát nem igazolhatod magadnak a hiányzást.
Nem kötelezhet rá.
Ahogy ő sem kötelezhető arra, hogy eltartson.
Mire kell a szabadnap? Ha meg sem próbálod megbeszélni velük, honnan tudod hogy nemet fognak mondani?
Nem tudod ugy intézni hogy ne tudja meg h nem voltál isolába?
nekem az orvosom nagyon rendes,mikor szakítottama barátommal,nagyon ki voltam,élni se volt kedvem,elmentem elmondtam mi van,és kaptam egy hát igazolást h pihenjek,de utánna menjek suliba,meg kaptam egy tel.számot pszichológusét,hogy ha rosszabbul érzem magam akkor hívjam fel egy időpntért. Meg akkor is leigazolta a napom,amikor tesóm hazajött külföldről de nekem suli volt,és hét végén meg márt ment vissza.
Lehet a te dokid is ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!