Mit tudnék tenni a hozzáállásommal?
Mindjárt kezdődik a nyár - nekem kb. két hét múlva, mivel érettségizem -, de én már előre félek attól, hogy mindenki vidáman fog nyaralgatni, táborozgatni, semmit se tanulni. Én meg itthon fogok ülni, és mindenki mondani fogja, hogy menjek, mert nem tudom így kipihenni magam, vissza fogom sírni a nyári szüneteimet, pihenni kell, élni az életet.
Állítólag nincs életem, csak egy unalmas tengődés. Koravén vagyok, amit a korosztályom szeret csinálni, azt én utálom és fordítva. Biztos vagyok benne, hogy vissza fogom sírni a tinikoromat, az elherdált nyári vakációkat, mert eddig még kb. minden hozzám hasonló visszasírta.
A baj az, hogy hiába látom ezt nagyon jól, nem tudok változni, még ha akarok se.
Itthon szeretek ülni és a sajátos érdeklődési köreimről olvasni és olvasni fórumokat, cikkeket.
Azon kívül az én koravén, önpusztító felfogásomban arra jó a nyár, hogy bepótoljuk, amire nincs időnk suli és a fő érdeklődési körök, hobbik mellett: regényeket olvasni, valami hasznosat tanulgatni, pl. varrni, még többet sportolgatni, sétálgatni és fotózni, stb.
Sőt, még tanulást is terveztem magamnak, nyelvtanulást - mert el vagyok maradva, pedig nélkülözhetetlenek a nyelvek - és előretanulást a jövendő egyetemre, mert van tárgy, ami nem megy, és fontos lesz...
Ha két táborom van egy nyáron, az már nekem sok. Ha egy héten három találkozóm van barátnőkkel, az már nekem sok... :(
Az a gond, hogy így érzem jól magam. Mondjuk frusztrációm van, mert minden csatornán keresztül ez jön: rosszul csinálom!
Ha épp ésszel végiggondolom, valóban... nem normális az ilyen felfogás egy 19 évestől!
Hogyan változtassak ezen a felfogásomon? Hogyan lehetnék a korosztályomnak megfelelő, hogyan élvezhetném az életet köztük, az ő elfoglaltságukkal, táborokban?
Úgyis utolsó, vagy egyik utolsó szabad nyaram lesz ez... :(

Én is ilyen vagyok, és sokáig engem is zavart, mert mindenhonnan azt harsogják az ember felé, hogy csak akkor vagy jó, és csak akkor van jogod jól érezni magad, ha olyan vagy, mint mások. Nekem megvannak a magam hobbijai, és egyik sem társasági dolog. De hála annak, hogy a gyakran céltalan, kötelező jellegű szociális élet helyett a saját magam csiszolását, fejlesztését választottam, jelen pillanatban pofátlanul jó vagyok belőlük. :D
Sokan, tudod, azért mennek társaságba, mert nincs más, amivel elfoglalják magukat - ha nincs mellettük bulihaver, akkor ülnek otthon, és nem tudnak mit kezdeni magukkal, mert nincs hobbijuk, határozottabb érdeklődési körük, és bizonyos csoportokban bármilyen céljuk sincs. Tudom, mert én is ilyen osztályba jártam, és unalmas csodabogárnak számítottam... pedig azt hiszem, én voltam az egyetlen közülük, aki soha nem tudott egyedül sem unatkozni. :)
Szerintem csináld mindig azt, ami jól esik és érdekel. Ha társaságba akarsz menni, menj, az feltölti az embert - és tényleg fontosak az emberi kapcsolatok, amiket persze ápolni is kell. De ha nem akarsz, ne erőszakold meg magad ilyenben, mert utólag úgyis úgy tekintesz rá, hogy elbasztál egy napot, amin valami hasznosat és építő jellegűt is csinálhattál volna...
Nem az a normális, ami átlagos. Nem tudod megváltoztatni a saját érdeklődési körödet, a szórakozásaidat - ez olyan, mintha közölnéd, hogy mától focirajongó leszel, mert az menő dolog, pedig világéletedben rühellted a focit. Olyan vagy, amilyen! Ne hagyd, hogy mások határozzák meg, hogy neked ez jó vagy sem!

Nem vagy Neuro-Tipikus, de ez nem azt jelenti, hogy ne lennél normális.
19 évesen annak is frusztrációi és kételyei vannak, aki teljesen átlagos, ezen ne stresszeld magad. Úgy csinálod, ahogy neked jó, akinek meg nem tetszik, bek@phatja.
Egészen addig, amíg nem írtad, hogy szeretsz varrni, azt gondoltam ezt egy fiú írta, mert ez a fajta személyiség sokkal gyakoribb férfiaknál.
Jó, ha fejleszted a szociális készségeidet, ha egy társas eseményt nem zársz ki, menj is el, és nézd meg, egy kicsit próbáld tágítani a határaidat, ez hasznodra válik a későbbiekben.
Az egyetemen pedig, főleg ha valami komolyabb szakot választasz, kevésbé lesz szignifikáns a közted és a kortársaid közötti különbség, mivel hasonló érdeklődésű, agykapacitású emberekkel leszel körülvéve, ugyanazok a könyvek fölött fogtok görnyedni naphosszat, stb. Valószínű sikeresebb is leszel az általad választott hívatásban életed során, mint a nagy átlag.
Hát, nem is vagyok annyira nőies, mint kellene.
Varrni annyira nem szeretek, csak néha. De úgy gondolom, valami nőiesebb hobbi is kell nekem, meg kicsit tágítani az érdeklődésemet.
Néha én is úgy érzem, hogy a többieknek nincs érdeklődési körük. Szerintem két helyen tilos unatkozni: egy könyvtárban vagy egy internettel rendelkező számítógép előtt.
Nem értem azt, aki kiírja pl. ide, hogy unatkozik, mit csináljon. Én meg adott esetben szinte irigylem is...
De azt hiszem, én már túlzásba viszem a dolgokat... nagyon is!
Egyébként annyira jó agyú nem vagyok, sőt, kifejezetten nehezebben tanulok az átlagnál.
Ezért egy kevésbé nívós egyetemre megyek, büfékarra - maga a szak még nem lenne büfészak, csak a többi azon a karon levő -, ráadásul majdnem biztos munkanélküliség...
Amúgy azon a karon sok a lány, így az én "szakom" hiába műszakias, mégis nehezebb lesz ismerkedni pasikkal.
Ráadásul körülbelül divattervezőkkel leszek körülvéve.

OK, szóval a problémád, hogy nem tudsz pasikkal ismerkedni?
És szeretnél olyan irányba változni, hogy erre több lehetőséged legyen?
Mi az a műszaki szak, amivel biztos a munkanélküliség szerinted? Ráadásul divattervezők vesznek körül. Ipari formatervezés?
Nem akarom nevesítve leszólni a kart. Mondjuk leszólni se, leszólni inkább a munkaerőpiacot szeretném, nem azt a kart.
Az én szakom tényleg műszaki.
Az is bajom, hogy nem érdekelnek eléggé a fiúk, csak szeretném, hogy érdekeljenek.
De itt most az a baj, amit a kérdésben megfogalmaztam.

Mi a probléma forrása?
És mit lehet tenni ellene; hogyan?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!