Miért vagyok ilyen?

Figyelt kérdés

Ez az egész már pár éve tart, de csak most jöttem rá arra, hogy lehet hogy velem van a baj. Arról lenne szó, hogy a korom ellenére rideg és komoly vagyok. A családtagjaimmal alig beszélek, néha a köszönés se megy, és igazából nem érzem őket fontosnak, és ez azt hiszem nem helyes. Természetesen vannak barátaim, de őket sem érzem kulcsfontosságúnak, nem érzek senki iránt semmit! Nem vagyok és nem is voltam szerelmes, pedig volt barátom is, és egyszerűen nem tudok az esetleges gondjaimról beszélni, mert nem bízom meg sem a barátaimban, sem a családtagjaimban.

Mitől van ez? Miért vagyok ilyen?

17L

2012. jún. 8. 09:27
1 2
 1/12 anonim válasza:

én is ilyen voltam pont, ebben a korban.

nálam szépen fokozatosan elmúlt, de tényleg csak úgy magától, úgy 19 éves koromban. most vagyok 20, és mérföldekkel jobban képes vagyok kimutatni az érzelmeimet, sőt "több" érzelem is van bennem, mint anno.

szerintem nálad is el fog múlni.

2012. jún. 8. 09:36
 2/12 A kérdező kommentje:
biztos el fog múlni? Elég régóta tart ez, és félek hogy valami baj van velem..
2012. jún. 8. 09:46
 3/12 anonim ***** válasza:

30 éves vagyok, és én is ilyen vagyok. Férfi.

A szüleimmel azért vagyok ilyen, mert nem foglalkoztak a lelki neveléssel, nem adtak a problémáimra valódi megoldást, és teljesen más az értékrendünk. Sose vitatkozom velük, nem vagyunk rosszban.

Van nálad valami ilyesmi?

2012. jún. 8. 19:06
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát amikor beszélünk akkor általában kiabálás lesz a vége, mert nem értik meg a problémáimat és egyszer sem akarnak nekem tanácsot adni, mindig vagy azt mondják hogy hülye vagyok, oldjam meg magam, vagy elviccelik, így egyedül maradok, nem tudom velük megbeszélni a dolgaimat, egy idő óta ezért nem is nagyon beszélek velük, ők sem velem. A nővéremmel persze más a helyzet, vele komolyan megbeszélik ha valami baj van, teljesen másképp viselkednek vele, mint velem.
2012. jún. 8. 19:26
 5/12 anonim ***** válasza:

Akkor, kedves hölgyem, a viselkedésed természetes és normális.

Az lenne a gond, hogy ha az ilyen viselkedésük után ragaszkodnál hozzájuk.

Előbb-utóbb találsz olyan barátokat, akikkel meg tudjátok beszélni a problémákat. Szerintem a te helyzeted sokkal jobb, mint a befolyásolható, kapcsolatfüggő csajoké. Téged nem fognak átverni, megverni, megalázni. Két lábbal állsz a földön.

2012. jún. 8. 19:34
 6/12 A kérdező kommentje:

Akkor most életem végéig ilyen leszek?

Igazából nekem nem kellenek másik barátok, elvagyok így is. Csak zavar ez az egész, mert tudom hogy a szüleimet szeretnem kell, mert ők adnak rám ruhát meg fedelet a fejem fölé, a barátaimat meg méginkább kéne, mert mindig keresnek engem, írnak neked stb. Szóval tudom hogy mit kéne éreznem, de mégse érzem ezt.

2012. jún. 8. 19:38
 7/12 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy a szüleid ellátnak. Ha már vállaltak téged, kötelességük is megtenni.

De ugyanígy kötelességük lett volna, hogy a problémáidra valódi megoldást adjanak, és hogy igazán számíthass rájuk.

A társadalom elvárja mindenkitől, hogy szeresse a szüleit...de vannak jó páran, akik nem teszik, érthető okokból.

2012. jún. 8. 19:50
 8/12 A kérdező kommentje:
Szóval akkor az emberekkel szemben ilyen zárkózott leszek? Vagy ez elmúlik, ahogy az egyik válaszoló írta?
2012. jún. 8. 19:52
 9/12 GhostRider3 ***** válasza:

teljesen mindegy hány éves az az ember aki sok negatív tapasztalatot élt meg életében, és bizalmatlanná vált másokkal szemben

alapvetően ezért nem vagy képes érezni mások iránt

ez nem gond, hiszen valóban nem érdemes megbízni másokban, csak akkor baj, ha valaki olyanban nem bízol, aki már hosszabb ideje önzetlenül bánik veled.

2012. jún. 9. 11:21
 10/12 GhostRider3 ***** válasza:

# 1/9

ennek nincs köze a korhoz, inkább a tapasztalatokhoz

# 4/9

sejtettem hogy ez a helyzet

fölösleges magadban keresni a hibát, és nem a korhoz van köze.

# 5/9

az első részével egyetértek, de ez még kevés az önállósághoz

# 6/9

nem biztos

társadalmi elvárásból érezni nem lehet

# 7/9

pontosan. nem csak egy gyereknek vannak kötelességei. egy felnőtt csak magát hibáztathatja a rossz nevelésért

# 8/9

összegem: nem kor kérdése, nem múlik el magától, az érzelmi világodnak érzelmi okai vannak, tehát tapasztalatok alakítottak téged, és a jövőben is így fog történni. megpróbálhatsz tenni ellene, de senki sem tudhatja mit hoz a jövő. biztos válasz nincs rá, de ha mindent megteszel, hogy más ember legyél, talán beválik.

részletesebb válaszért és tanácsokért keress meg privátban

2012. jún. 9. 11:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!