Mi lehet annak az oka hogy túlzottan félek a haláltól?

# 39/41
az ő dolga, higgyen benne, de ne térítgessen, főleg ha már leírtam hogy nem vagyok kíváncsi rá.
# 40/41
nem látom hol kérdezett ilyet tőled, de szerintem ne foglalkozz vele
eddig is sejtettem, hogy troll, de visszaolvasva az összképet most már biztos vagyok benne

Az nem sértés ha van valakinek véleménye, bár ami a feltett kérdésedet illeti abban épp ellekezőjét látom, hogy ha lenne bármiféle véleményed a halálfélemeddel kapcsolatban akkor most nem tettél volna fel kérdést ebben a témában.
a sértés pedig az a te részedről amit legutóbb írtál nekem"azért szid le azért mert te nem fogadod el amiben hisz, mert irtózatosan bizonytalan és önbizalomhiányos, még így 70 éves kora ellenére is, ilyenek a felnőtt gyerekek"
-- mert téged se nem bántottalak meg, se nem akartalak ahogy a vitapartnerünk állítja úgy mond "megtéríteni" sőt arra biztattalak menj orvoshoz, mert bármivel kapcsolatban tök mindegy hogy most halálfélelem vagy bármi más, de a hosszú ideig fennálló szorongás, árt a személyiségednek árt a pszichédnek.-
Ami pedig a térítésemet illeti-- nem vagyok vallásos és soha nem is voltam.
Ha írásomban szerepelnek bizonyos fogalmak lélek, Isten, az csupán azért van, mert nincs rá más fogalom úgy hogy érthetően szép fokozatosan"" - nem azonnal lesöpörve az antik meséket, a bigottság ellen is írhassak, hogy érthető legyen a kijózanító szándékom a vallások eszement meséiből, mint a-- reinkarnáció, mennyek országa, angyalok, ördög, alvilág a jóságos szeméy-isten-- Jézus és Buddha akik közönséges emberek voltak-- s mind kettő elmebeteggé vált a végén.Mint ahogy skizofrén volt keresztelő János is.
Talán eszembe se jutott volna szembefordulni a vallásokkal-- de az ami az elmúlt 20 évben történt ebben az országban, hogy lassan a csapból is az folyik, mert beszivárgott a keleti a jenki és minden legújabb kori vallási maszlag. Na és az EZO és a jósok szélhámosok.
Szóval eszem ágába se volt téged bármerre megtéríteni. Egyet viszont el kell hinned, hogy az energiád száll rendszere nem vész el, vagy felszabadul vagy átalakul vagy valaminek a részévé válik.
Az az energia szál-rendszer amit valamikor i.e. egy kínai orvos érzékelt és azóta is a rajta levő testpontokat szurkálgatják, az a Te élet energiád- ahogy az ókori filozófia elnevezte; a Te lelked-- létezik és a test-halálodat túlélni képes ha végig éled az életedet, erőssé válik, tiszta marad és a sebessége megközelíti majd a fénysebességet.
Az élet maga és a halál utáni Lét nem több és nem más, mint csodálatos fizikai erők játéka, átalakulása és egyáltalán nincs benne se csoda se misztika, mint ahogy a vallások állítják.
A többi a Te dolgod, kérdést tettél fel és én igyekeztem segíteni, nyilván úgy ahogy én látom.

semmi baj. A hirtelenkedést" megszoktam a kamasz unokáimtól is.De tényleg mennyi idős vagy?
Azért kérdezem, mert a kisebbik unokámnak hasonló problémája van és megdöbbentő módon 5 éves korában jött ki először ez nála. Egy csepp vér és üvöltött, hogy "elfolyik a vérem és meg fogok halni" -- gondolatok. S ez nem önbizalom hiány, mert az túlságosan is nagy van neki-- ő maga biztos, erőszakos, lehengerlő, nem alkuszik meg olykor azon gondolkodom hol van rajta egy gomb" amit ha megnyomok egy kicsit leáll. Ő 12 éves de azért nagy pofája van és erős, amikor szembeszáll a 182 cm magas bátyjával.
A halálfélelme az évek alatt hipochonderré tette. olyan tüneteket produkált, amelyek komolyak voltak és még kardiológián is vizsgálták, mert az EKG annyira rossz volt. Aztán rájöttek ez 10 éves korában volt, hogy pszichés okokra vezethető vissza-- gyógyszert kapott,- amitől viszont hülye lett, -agresszív, fegyelmezetlen, az iskolai órák alatt könyveket, uzsonnát hajigált, üvöltözött. Aztán én nem adtam többet a gyógyszert neki és 3 hónap alatt múlt el csak a gyógyszer hatása.
A saját módszeremet vettem elő és azóta eltelt 2 év és nincsenek olyan drámai panaszai és megtanítottam arra, saját maga mulassza el az ilyen nem igazi panaszokat már akkor amikor kezdődik és nem erősödik fel.
Az hogy a pszichiáter vagy a kardiológus prof. az állandó vizsgálat alatt megtudták volna válaszolni mitől van halálfélelme vagy mitől válnak a panaszai valódivá-- hát az hiú remény volt.
Több lelki oka lehet.Pl. az otthoni légkör, vagy az hogy valaki senkiben nem bízik.Vagy a születésének nehézségei.
Ugye itt az unokám tulajdonképpen átélte kicsi korban hogy a szülők elhagyták (8-9 éve!)--itt felejtették őket és feléjük se néznek. S lehetett az olyan trauma is tudat alatt, amit a nehéz és komplikált világra jövetele alatt élt át. Ez a kis unokám úgy született, hogy közben veszélybe került az élete, mert nem tudott a világra jönni, mivel a köldök zsinór a nyaka köré tekeredett és az ideges erőszakosságomra gondolt csak az orvos komolyabb problémára-- vagy is túl sokáig volt életveszélyben. S ha nem is szó szerint de átélt egy halálközeli élményt, amely később, mint belülről jövő érzelmi emlék nevet kapott--
hisz két szomszédbácsi is meghalt azóta és mind kettővel jóba volt átjárt hozzájuk, tehát megtanulta a halál fogalmát ami az ő szorongásaira épp ráillett.
Tehát ha otthon jól érzed magad, akkor nem ártana megkérdezni a mamádat, hogy miképp születtél átlagosan, vagy komplikált, elhúzódó szüléssel, mert az is kiválthat egy ilyen szorongást.
Az a baj, hogy túl keveset írtál-- önbizalom hiány - ez kevés tünet-- valami formában csak kimutatkozik ez nálad?-- s a tünetekből lehet visszapörgetni hogy mi válthatta ki.
Az unokámnál adva volt egy szorongásos emlék és ehhez hozzájött hogy eleinte mikor itt maradtak, rendszeresen jött az anyjuk látogatni hétvégén-- és hogy az anyja itt maradjon észrevétlenül rászokott a " rosszul vagyok, fáj a szívem, fáj a gyomrom fáj a fejem" csak azért hogy este ne menjen el az anyja és az ágya mellé feküdjön a szőnyegre... ami aztán komoly tünetekké fajult és zsarolásként felhasználta mindenhol, mindenkivel szemben.
Tehát sok minden kiválhat egy fajta szorongást és ezért vissza kell lapozni a múltba addig az időig amikor születtél. - ha meg van kb. az ok vagy okok akkor lehetsz képes még önmagad is megszüntetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!