Mi lehet annak az oka hogy túlzottan félek a haláltól?

Először is kérdező-- a haláltól felesleges félni, mert úgy is elérkezik egyszer ha félsz, ha nem gondolsz rá-- Akkor még mindig bölcsebb ha nem foglalkozol ilyen butasággal.
Éld és akard az életet, mert Itt és Most a Földön, csak ez az Egy életed van nincs és nem lesz több!! Olyan gyorsan elröppen, mint egy egy-éjszakás álom-- ezért használd ki minden percét, teljes odaadással, szenvedéllyel. (egyébként lehet örökletes- vagy valami átélt élménynek az utóhatása)
2. fejezet. Létezni a Mindenségben
19. f. A két csodálatos lelkünk.
87.f. Evolució és fejlődés. Mondd csak picinyem....
60.f. Szeretet, szerelem, barátság, és elmúlás...
92.f.Komolyan érdekel az igazság?
Amit most betettem két blognak a fejezetei-- erre vonatkozó válaszokat találsz benne.
Bármelyikkel kezded olvasni, ha van benned kíváncsiság, másold be a keresőbe a fejezetet és kijön a blog. ezek a fejezet címek adnak a kérdéseidre és a teljesen értelmetlen félelmedre is válaszokat.

# 8/12
Részemről a vallások elsődleges célja, hogy afféle "útmutatók" legyenek az élethez. Mit tegyél, mit ne tegyél, stb. Ha valóban a halál ismeretlenségéből adódó félelmet akarják leplezni, nem lenne például pokol. Valljuk be, az örökkévalóságig tartó kín nem éppenséggel űzi el a félelmet, sőt mint inkább arra kényszerít egyeseket, hogy a pokoltól való félelemből legyenek jó keresztények. Tisztelet a kivételnek persze.
Szóval továbbra is az ateizmus az, ami a legkönnyebben kezeli a halált.

sokan így gondolják, de próbáld csak meg fordítva nézni, ha már mindenáron értelmet keresel benne (holott fölösleges):
szerinted mikor értékesebb egy élet? ha örökké tart, vagy ha nem? ami ritka és törékeny, sokkal fontosabb, ezért is kell tudnod, hogy nincs vesztegetni való időd.
mellesleg azt nem hiszem hogy megnyugtatna ha tudnád hogy valóban nincs semmi. akkor jönne csak az igazi kapuzárási pánik
# 13/13
az csak a marketing egyik része. kettős motiváció: félelem és vágy. a halálfélelem, a pokolfélelem, az összes félelem elfedője a mennyországba vetett hit, ahol majd minden jó lesz és örökké tart. a pokol csak arra motiváció hogy betartsd a törvényeket, különben ha nem félnél a haláltól, rosszabb is vár rád.

# 14/15
Kapuzárási pánik? Ó nem :) Ha a halál után nincs semmi, akkor az életünkben kitűzött céljaink/vágyaink már úgysem fognak utána számítani. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy mit hagyunk magunk mögött. Szerintem minden ember vágyik arra, hogy maradandót alkosson az életében, legyen az a rák ellenszere, egy vallás megalapítása, vagy egyszerűen egy család felnevelése. Minden ember (legyen keresztény, vagy muszlim, hindu, vagy ateista) nyomot akar hagyni, hogy amikor eljön az idő, úgy távozhasson, hogy változást hozott mások életébe.
Megmondom őszintén, az egyetlen dolog, ami miatt én tartok a haláltól, az a szeretteim iránt érzett empátia. Nekik fog fájni, nem nekem. És ezt nem akarom.

# 15/16
azért azt sem szabad elhinni, hogy félelemből lehet élni, boldognak lenni. ha csak azért csinálsz dolgokat, hogy megéld, mert félsz a haláltól, akkor semmit sem érsz vele. az élvhajhászat a ló túlsó oldala, rövidtávon örömeket lelhetsz, de a hosszútávú értékek megteremtéséért dolgozni kell.
# 16/16
a kapuzárási pánikot úgy értettem, hogy amikor az ember szembesül azzal hogy bizony ketyeg az óra, hirtelen "el kezd a mának élni". 40-50 évesekre szokták rámondani de szerintem valójában már tizenéves korban elkezdődik manapság
"Minden ember (legyen keresztény, vagy muszlim, hindu, vagy ateista) nyomot akar hagyni, hogy amikor eljön az idő, úgy távozhasson, hogy változást hozott mások életébe. "
az ateizmus nem vallás, de értem, mellesleg nem mindenkire igaz, ha például a taoizmust nézzük, az nem egy közösségi eszme, amiben hatással akarnak lenni a világra. ellenkezőleg.

Tudjátok félni a haláltól értelmetlen. Egy részt mert olyan társasjáték amelynek a végén senki nem győz, mert mindenki belehal.
az életet viszont végig kell élni azért, mert nem szűnünk meg teljesen. Tehát nem megsemmisülés a vége, csupán felbomlás-- holt anyagra, és energiára.
Intenzív nővérként dolgoztam csak azért, hogy megérthessem és ne féljem saját különös képességeimet.
az én időmben (70 vagyok)nem volt annyi EZO marhaság se természetgyógyászat.(ez is rengeteg szedett-vetett sóderral) Ugyan akkor soha nem voltam vallásos-- hisz a kommunista érában intézetben nőttem fel, ahol Rákosi és Sztálin apánk volt a sláger.
Viszont volt egy olyan képességem már gyermekként,amit akkor, valamiféle titkos, csak az enyém, játéknak hittem ami ahogy idősödtem megrémített.
ez a képességem többet ért volna az akkori politikának, mint ma a műholdjaik leskelődése.
Mert bármikor oda mentem" ahová akartam, nem létezett távolság előttem, mindenen áthatolni voltam képes és ott látni", hallani" és mindent megjegyezni" is képes voltam.
A szüleim még kicsi korban figyelmeztettek-- ezt soha senkinek nem szabad elmondanod, játssz vele, de maradjon a te titkod, mert ha elmeséled akkor a titkod miatt elvihetnek és elveszik tőled ezt a csodát.
szóval innen tudom azt hogy a halál nem egy totális megsemmisülés. Igaz nincs se menny se pokol semmi ilyen vallásos akármi. De az energiánk amely a testünket átszövi és élteti, az felszabadul belőle a halál után. Ennek felel meg a lélek fogalom tulajdonképpen. Pont akkora mint a valóságos test, csak energia szálak alkotják és emberformációt rajzol-- ez negatív töltésű energia részecskék alkotta. De ehhez végig kell élni az életet, hogy valóban erőssé, mindent túlélni képessé váljon-- hisz a feszültsége kevesebb, mint egy ceruza-elem, leheletnyi.
Fantasztikus és csodálatos az a létállapot, úgy érzi az ember, mintha eggyé válna és azonossá mindennel. A lélek számára a Föld a természet a sziklák, a óceán, az emberi test, szóval bármi, átjárható, színes, szikrázó formák-- illúzió. Abban a formában nincs IDŐ. Ami veszélyes rá az a magasabb feszültség és a nagy hideg és valószínűleg a túl nagy hő is.
Azok az emberek akik kihűlnek azokban ott marad a lélek, s ha ilyet holttá nyilvánítanak és eltemetnek, bizony ha nem volt súlyos beteg, akkor magához tér a koporsóban...!!! A Föld sugárzása visszahozza az életbe sajnos.
pl az agyhalott komásnak ott van a lelke (gázmérgezés)
Baleset vagy műtét után egy újra élesztésnél előfordul, hogy megáll a szív sokára beindítják de a lélek eltávozott-- soha nem hozható vissza.
Ez az amit még nem képes az orvostudomány érzékelhetővé tenni--- igaz a pontjait szurkálgatják (kínai akupunktúra)de rajta-közben a pontok csak energetikai-test-csatornák.
Szóval kérdező, érdemes élni és szeretni az életet hogy minél erősebbé és okosabbá váljék az ami a halál után megmarad belőled-- mert az valami fantasztikus mint lét, és mint élmény.-- De ismétlem ehhez végig kell élni az életet hogy természetes úton akarjon eltávozni a testből.

# 18/19
ezek az értelmetlen ösztönök tartják életben az élőlényeket
csak azért mert valaki azt mondja hogy ő a szellemek közt jár, még nem lesz valós a túlvilág és halhatatlan a lélek
persze kényelmesebb ebben hinni, mint szembenézni a semmivel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!