Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti hogyan küzdtétek le a...

Bunny007 kérdése:

Ti hogyan küzdtétek le a szociális fóbiát?

Figyelt kérdés

2 éve járok egyetemre.Azóta uralkodott el rajtam a szociális fóa pár ember akihez úgybia.Szinte menekülök minden emberi kisközösségből, pedig nagyon vágyom rá. Tudom hogy nem vagyok alapból egy bőbeszédű ember de ez a probléma még rátesz egy lapáttal.Nem merek megszólalni sehol sem, félek, hogy hülyeséget mondok.Kényszeredetten meg akarok felelni a másiknak.Tök rosszul érzem magam.Nem tudom, hogy lábaljak ki ebből a szar állapotból.Egyetlen barátom, sincs.:(

Az a vicces az egészben ha hivatali dolgokat kell elintézni, ott egyáltalán nincs semmi gond, csak ha barátokat kell szerezni ott jelentkezik ez a kommunikációs probléma!

Ha bárkinek van vmi ötlete lécci írjon!

Köszi!

20l

2012. ápr. 18. 15:14
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Aham egyetemre járok.És egyre nehezebb lesz, mivel már másod éves vagyok és ilyenkor már rohadtul meg vannak a baráti társaságok.:S
2012. ápr. 18. 16:10
 12/21 anonim ***** válasza:

15:30-as vagyok.

Párkapcsolatod egyébként volt már?

2012. ápr. 18. 16:28
 13/21 A kérdező kommentje:
viccelsz?így esélyem sincs
2012. ápr. 18. 18:43
 14/21 A kérdező kommentje:
neked volt már párkapcsolatod?
 15/21 A kérdező kommentje:
15:30-as?
 16/21 anonim ***** válasza:
Nekem se volt, így képtelenség belekezdeni.
2012. ápr. 18. 19:34
 17/21 anonim ***** válasza:
Üdv, én is hasonló vagyok, de ha kell tudok dumálni, bármiről:D jó a humorom is, de sokszor úgy érzem, nem megy semmi, semmi sem jó, például 1 hónap, és vizsga, és teljesen , totálisan felment az aggodalmam, és félelmem szintje, a jövőmet illetően, (munka, karrier stb) félek, mit hoz a jövő, hogy tudok, majd elhelyezkedni... egyébként ezeken a félelmeken mindenki átesik. Kedves Fiatal lány lehetsz,ne érdekeljen mások mit gondolnak rólad... mondjuk, mikor én nyaralni voltam, görögországban, megismerkedtem egy különleges emberrel. E-mailt sosem írok neki,, pedig megyegyeztünk, hogy megírom neki a sikereim, (főlek párkapcsolati tanácsokkal látott el, lányokkal való ismerkedés terén) nos ő rengeteget beszélt, szinte egész este ő beszélt xD kiültünk a tenger parta, este 4-en eldumáltunk, röhögtünk, sosem felejtem el, pedig nem tartott kb 1 óránál tovább a "parti" ő mondta, hogy a kommunikációs észség, fejleszthető, például diákmunka során, emberek között, stb minden fejleszthető, de elég annyi, ha abbahagyod a szorongást, laza leszel, és ha érzed, hogy valamit mondanod kell, akkor mond ki, ne attól félj, hogy mások épp mit gondolnak rólad:) és menni fog, eljársz majd sok helyre, életed során, (nyaralás, munka, stbstb, kis élmények emberekkel) amik eszedbe fognak jutni, ás felhozhatod ha a téma hozzá kapcsolható. Például: a jóska múltkor úgy berúgott, hogy....-JAaaj erről eszembe jutott, mikor a tengerparton részegen úsztunk egyet, a holdfényes éjszakába, a végén az alsógatya nélkül jöttem ki a vízből:D (így is volt... xD) ennyi, meg is van a téma:D 20/F Add önmagad, ismerd meg önmagad, ez a fontos, az életed során (szerintem) önmagunk megismerése:) 20/F
2012. ápr. 18. 21:02
 18/21 anonim ***** válasza:
Kommunikációs észség helyett, (kommunikációs KÉSZSÉG) akart lenni:D Amúgy osztálytársamtól egyre több pozityv jelzést, kapok, hogy NAGYON kinyílt csípám:D majdnem minden 2 mondatomon akkorát röhög, hogy ihaj:D örülök, hogy van humorom, hogy humoros, szinészi-drámai személyiség vagyok (jól elő tudom magam adni) hazudni kitünően tudok például:D aki meg szeret, az épp azért szeret, mert ilyen szórakozott vagyok. Van benned is valami, ami miatt szerethető vagy-lennél:) JÓ éjszakát:D
2012. ápr. 18. 21:07
 19/21 anonim ***** válasza:

Mondhatni én is hasonló cipőben járok kivéve azt, hogy nem vágyom az emberek társaságára csak nagyon minimális szinten. Ez kimerül abban, hogy néha beszélek 1-2 emberrel a héten. Egyszerűen azért nem vágyom az emberek társaságára mert, nem egyezik meg a gondolkodásom azokéval akiket "kerülök". A gondolataim nagy részét ezért inkább megtartom magamnak. Sokan hívhatnának antiszociálisnak, de nem így van. Ha kell bármilyen társaság hangulatát át tudom venni, ha szabad így kifejeznem magam. 3-4 perc csendes "megfigyelés" után majdnem mindent tudhatsz a körülötted lévő emberekről, de persze csak annyit, hogy tudjál velük "normálisan" beszélgetni. Kicsit furán hangozhat ez leírva, de a földön élő összes ember így csinálja. Jó természetesen jön a kérdés, hogy akkor miért nem kussol mindenki a szórakozóhelyeken. A válasz pedig igen egyszerű, sok embernek ez úgy is megy ha közben beszélget másokkal. Ha nem megy természetesen akkor csináld a fent említett szerint. Jobban áttekintve az is visszavezethető arra, hogy az az ember miközben beszél elraktározza a fontos információkat az összes emberről a társaságban és később ennek alapján válogatja meg a szavait. Máskülönben hogyan is tudhatnál válaszolni egy másik embertársadnak mint az elraktározott információk alapján az adott személyről. Nem gondolsz 20-30 emberre azonos véleménnyel, tehát a kérdésére vagy az adott témára a kiváltott reakcióid is különbözőek lesznek. Én azt mondom azoknak akik próbálnak megfelelni korunk elvárásainak, próbáljátok ki ezt a 3-4 perces "megfigyelést". Ha belegondoltok nincs mit veszítenetek. Amúgy is csak azt a pillanatot várnátok, hogy mikor tudtok lelépni a társaságból, vagy azon gondolkoztok, hogy mit gondolnak mások rólatok, hogy már fél órája csak ott ülsz és nem szólsz semmit, vagy mit mondhatnék ha valaki felém fordul.

Köszönöm annak aki elolvasta.

Bár gondolom most sokan azt gondolják mint sok hasonló gondolatmenetem után, hogy mekkora egy marha vagyok. De ez van.:P

2012. ápr. 19. 03:45
 20/21 A kérdező kommentje:
Ha valaki szeretne dumálgatni nyugodtan dobjon egy privit!
2012. ápr. 22. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!