Ti hogyan küzdtétek le a szociális fóbiát?
2 éve járok egyetemre.Azóta uralkodott el rajtam a szociális fóa pár ember akihez úgybia.Szinte menekülök minden emberi kisközösségből, pedig nagyon vágyom rá. Tudom hogy nem vagyok alapból egy bőbeszédű ember de ez a probléma még rátesz egy lapáttal.Nem merek megszólalni sehol sem, félek, hogy hülyeséget mondok.Kényszeredetten meg akarok felelni a másiknak.Tök rosszul érzem magam.Nem tudom, hogy lábaljak ki ebből a szar állapotból.Egyetlen barátom, sincs.:(
Az a vicces az egészben ha hivatali dolgokat kell elintézni, ott egyáltalán nincs semmi gond, csak ha barátokat kell szerezni ott jelentkezik ez a kommunikációs probléma!
Ha bárkinek van vmi ötlete lécci írjon!
Köszi!
20l
15:30-as vagyok.
Párkapcsolatod egyébként volt már?
Mondhatni én is hasonló cipőben járok kivéve azt, hogy nem vágyom az emberek társaságára csak nagyon minimális szinten. Ez kimerül abban, hogy néha beszélek 1-2 emberrel a héten. Egyszerűen azért nem vágyom az emberek társaságára mert, nem egyezik meg a gondolkodásom azokéval akiket "kerülök". A gondolataim nagy részét ezért inkább megtartom magamnak. Sokan hívhatnának antiszociálisnak, de nem így van. Ha kell bármilyen társaság hangulatát át tudom venni, ha szabad így kifejeznem magam. 3-4 perc csendes "megfigyelés" után majdnem mindent tudhatsz a körülötted lévő emberekről, de persze csak annyit, hogy tudjál velük "normálisan" beszélgetni. Kicsit furán hangozhat ez leírva, de a földön élő összes ember így csinálja. Jó természetesen jön a kérdés, hogy akkor miért nem kussol mindenki a szórakozóhelyeken. A válasz pedig igen egyszerű, sok embernek ez úgy is megy ha közben beszélget másokkal. Ha nem megy természetesen akkor csináld a fent említett szerint. Jobban áttekintve az is visszavezethető arra, hogy az az ember miközben beszél elraktározza a fontos információkat az összes emberről a társaságban és később ennek alapján válogatja meg a szavait. Máskülönben hogyan is tudhatnál válaszolni egy másik embertársadnak mint az elraktározott információk alapján az adott személyről. Nem gondolsz 20-30 emberre azonos véleménnyel, tehát a kérdésére vagy az adott témára a kiváltott reakcióid is különbözőek lesznek. Én azt mondom azoknak akik próbálnak megfelelni korunk elvárásainak, próbáljátok ki ezt a 3-4 perces "megfigyelést". Ha belegondoltok nincs mit veszítenetek. Amúgy is csak azt a pillanatot várnátok, hogy mikor tudtok lelépni a társaságból, vagy azon gondolkoztok, hogy mit gondolnak mások rólatok, hogy már fél órája csak ott ülsz és nem szólsz semmit, vagy mit mondhatnék ha valaki felém fordul.
Köszönöm annak aki elolvasta.
Bár gondolom most sokan azt gondolják mint sok hasonló gondolatmenetem után, hogy mekkora egy marha vagyok. De ez van.:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!