Ez különleges adottság, vagy csak én érzem így?
Majdnem mindig észreveszem a másikon, hogy mit érez, tudom, hogy mire vágyik és mit szeretne(hallani), minek örülne. Sokszor ennek megfelelően is cselekszem önigazolásképp; ez tényleg így van. Azért nem elvontan, például ha valakinek családi problémája van és azért szomorú/ideges, azt egyértelműen én sem tudom megmondani, de ha mindig _látom_ a másikon, hogy mit és hogy érez, ha ott vagyok, amikor éri külső "szociális" hatás.
Ez egy különleges adottság, vagy közel minden normális ember látja, hogy mi "kell" a másiknak?
a-a, nem vagyok fuckyeah-s csak olvasom ;)
amúgy komolyan empátiáról van szó, most viccen kívül :/
Bocs, de miről beszéltek? Tudok angolul, csak nem vágom mi ez.
Egyébként szerintem tekintheted különleges adottságnak, mert sok ember nem képes rá. Érzelmi intelligenciának nevezik, ezzel mérik mennyire vagy empatikus.
Oh Dear...
Azért köszönöm, hogy elmagyaráztad. (Bár van egy olyan érzésem, hogy ez sem lesz különösebben hasznomra az életben. :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!