Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Elképzelhető hogy szociális...

Elképzelhető hogy szociális fóbiám van?

Figyelt kérdés
27 / F, voltak munkahelyeim, de egyiknél sem tudtam beilleszkedni igazán, most depresszióval voltam itthon pár hónapig, 2 hét múlva kezdek az új helyen, dolgozni akarok, de az emberi részéhez baromira nincs kedvem, mindenkivel jópofizni, meg ilyen szarságok. Valahogy nem szeretem az embereket, 16 hónapig alig mozdultam ki a szobából egy ideig.... depresszió mellett önértékelési zavarral is rendelkezem, meg ilyenek. Most akkor mi van? Vagy csak egyszerűen lusta vagyok... nem hiszem. Egyszerűen csak idegesítenek az emberek....nem félelmet váltanak ki belőlem hanem inkább haragot. Bár lehet ezzel csak a félelmemet kendőzöm, úgymond védem az egómat. Barátnőm sem volt még, barátaim utoljára gimiben, egyetem alatt semmi. Érzem ha sürgősen nem változtatok nagy gáz lesz - pedig régen általánosban, még én voltam sok mókának a kitalálója - tehát az alapok jól le vannak rakva, de mintha valami blokkolná őket már egy jópár éve.....

2012. ápr. 17. 23:51
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

Ha ezek igazak rád akkor igen..És ha igazak akkor nagyon sajnálom..Mert tudom , hogy milyen..:/

2012. ápr. 17. 23:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát igen elég gáz. Nagyobb a gond hogy az elszigetelődés egy negatív spirált alakít ki, torzítja a gondolkodásmódomat,a világnézetemet, stb. Persze ha leülnénk beszélgetni nem tűnne fel semmi, még 1 óra után sem, mert annyira talán nem vészes a dolog, eddig is elvegetáltam, de most már tényleg szenvedek belül. Miért? Mert üres az életem, de nagyon. Az elmúlt 10 évben alig van valami kellemes emlékem az életemből, az elmúlt 6 hónap meg maga volt a pokol. Még a héten megyek tündérhegyre kognitív viselkedésterápiára.
2012. ápr. 18. 00:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia,én is utálom az embereket,be se megyek sokszor már olyan helyre,boltba,ahol sokan vannak.Nem dolgozok,elvagyok a kis világomban,egy emberrel találkozgatok,4emberrel beszélek néha telefonon,de így is idegesít ha már megszólal a teló.Nincs kedvem cseverészni,meg kapcsolatokat fenn tartani.Társaságba nem tudok beilleszkedni,meg nem is akarok.Pedig régen pont az ellentétje voltam a felsoroltaknak,csak elegem lett belőle.Kimondott szociális fóbiánál vannak testi tünetek is,volt egy idő mikor szédülés,meg heves szívverés kerülgetett emberek között,de ez elmúlt.Az utálat megmaradt.
2012. ápr. 18. 00:56
 4/4 A kérdező kommentje:
A kérdés már csak az hogy lehet-e a szociális fóbiát kognitív viselkedésterápiával gyógyítani.
2012. ápr. 18. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!