Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tudnék változtatni?

Hogy tudnék változtatni?

Figyelt kérdés

Utálom magamban, hogy mindig mindenkinek meg akarok felelni, és sose tudok önmagam lenni. Mindenki csendesnek ismer, de igazából nagyon nagy a szám és mindenről van véleményem csak ezt nem tudom (pár barátnőmön kívül) senkinek megmutatni. Nem szeretek emberek közé menni , nyáron a barátnőmnek úgy kellett kirángatnia ,hogy menjek már el vele a boltba mert nem akar egyedül menni. Hülyeségeken rágódok pl. hogyha egy verset kell felmondani az osztály előtt az nálam a világvége, általában el is bukom,mindig elakadok. Ha felelésről van szó már óra elején tudom hogy a legjobb jegyem 4es lehet mert úgyis mindent elfelejtek. Halkan beszélek amin szintén nem tudok változtatni még ha akarok akkor se. Általános iskolában a tanárok mindig leszidtak amikor kimondtam a véleményem, úgyhogy inkább csendben maradtam viszont akkor meg azért szidtak le ,hogy meg se szólalok.

Januárban kezdtem el edzésre járni, de természetesen még most sem sikerült beilleszkednem, olyan bamba és szerencsétlen vagyok sose tudok megszólalni.

Nem tudok semmihez sem pozitívan hozzáállni , már megpróbáltam, hogy most aztán sikerülni fog de nem sikerült. Igazából mindig is csendes voltam, de azért ennyire rossz nem volt a helyzet. Nagyon eltorzult az énképem. Egyszerűen nem tudok magamról jót mondani csak a hibáimat veszem észre és azon próbálok javítani, de sosem sikerül. Már annyira utálom magamat, hogy sokszor elgondolkozom azon ,hogy egyáltalán minek élek amikor úgyis hasznavehetetlen vagyok. Hogyan változtassak, vagy lehet ezen változtatni? Kérlek segítsetek.

15/L

2012. márc. 26. 19:45
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Én még amikor hetedikes voltam 1 évig jártam edzésre, ott is nagyon csendes voltam és ott nagyon utáltak. Nem akarom,hogy ez most is így legyen, be akarok illeszkedni :| Úgy izgulok edzés előtt, már attól félek,hogy mit hol fogok elrontani.És ha beszélek akkor is hülyeséget mondok és semmihez nem tudok hozzászólni.

Nem akarok másoknak megfelelni,de mégse tudom lesz*rni a véleményüket,még ha olyat is mondanak ami tudom, hogy nem igaz :|

2012. márc. 27. 16:55
 12/24 anonim ***** válasza:

Nem utaltak, ember! Csak nem ertettek, hogy miert vagy olyan visszahuzodo, ezert nem tudtak, hogy kozeledjenek hozzad. Ezert ok sem foglalkoztak veled.

Mar azon agyalsz, hogy mit fogsz elrontani? Elrontod.

Azon agyalsz, hogy milyen jo lesz az edzes? Jo is lesz.

Kapisssss?

2012. márc. 27. 19:36
 13/24 anonim ***** válasza:
Utolsó, teljesen a lényeget emelted ki, lényegre törő:D ment a LIKE:D
2012. márc. 27. 20:07
 14/24 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy nem szabad agyalni rajta :| de akkor is hiába mondom azt,hogy jó lesz és nem lesz semmi akkor is tökre izgulok :(
2012. márc. 28. 14:53
 15/24 anonim ***** válasza:
Szerintem attól semmi nem lesz jobb,hogy azt mondogatod magadban,hogy jó lesz, ezek csak szavak. Ezen már sokat gondolkodtam és szerintem csak úgy lehetne ezen változtatni,hogy teljesen érdektelen leszel, szóval leszarod a fejüket. Írtó nehéz elkezdeni, de én ki fogom próbálni és szerintem te i tedd ezt. Más úgy sem segít.
2012. márc. 28. 15:16
 16/24 anonim ***** válasza:

a titok c. filmet tényleg érdemes meglesni!!:D

egyébként én is ebben a hibában voltam de eljutottam odáig hogy a saját pszichiáterem lettem és így arra is rájöttem hogy mire nem érdemes pazarolni az életet : -mások véleményére( a sajátod fontosabb te jobban ismered magad!)

tudom hogy milyen érzés mikor felelés elött beparázol .. de mért parázol be ? mit szarsz attól hogy most ki mit gondol rólad ? neked is megvan minden emberről a véleményed aztán ennyi attól a világ nem változik az ember ugyan olyan marad.

ha tényleg szeretnél meg tudsz változni . ha egyből azt mondod hogy Nem akkor azt te eldöntötted már..

Ahhoz hogy igazából önmagad legyél csináld azt hogy önmagadról ne gondolj senkit, semmit csak egy ember mint más de semmi vélemény zárj ki mindent és az tudsz lenni aki szeretnél. persze ez nem egy 1-2 alatti változás. :D

Neked bele kell tenni magad ne hagyd hogy csak kívülről figyeld az életed irányítsd! Állj ki magadért.

Aki azért kinevet hogy bamba stb... az érthető mert az nem te vagy , de ha magadat adod úgy elfogadnak, aki úgyis kifogásolja az nem fontos számodra, az csak egy unatkozó szar életű ember...

2012. márc. 28. 15:33
 17/24 anonim ***** válasza:
utolsó kérlek írj levelet, te hogy "ismerted meg" valódi önmagad:)
2012. márc. 28. 17:39
 18/24 A kérdező kommentje:

oké, megpróbálom figyelmen kívül hagyni mások véleményét :|

De ez olyan nehéz. Ha például tesznek rám egy rossz megjegyzést hiába próbálom lesz*rni nem megy.Pedig nagyon boldog lennék,ha végre nem érdekelne mások véleménye és önmagam lehetnék.

A Titok c. filmet meg fogom nézni :)

Köszönöm a válaszokat!

2012. márc. 28. 20:52
 19/24 anonim ***** válasza:

figyii tett rád egy rossz megjegyzést most akkor mi a **** van ?? megváltozott talán a világ .áááá :D

csak azt hiszi azzal menő h másokat piszkál még énis ilyen közegben vagyok de hálát adok az égnek hogy érettebb a gondolkodásom :)

majd ha felnő tudod rá fog jönni (mert egyszer mindenki 'megkomolyodik') hogy ez mire is volt jó? be látja hogy baromság volt..

és ha te ezzel foglalkozol az különösképpen még tetszik is nekik' az a céljuk ne hagyd hogy nekik legyen jó:) te irányítasz nem ők! külön életed van..

nehogy már pár ember csessze el egy napodat v. az életedet!!

2012. márc. 29. 15:26
 20/24 anonim ***** válasza:
Sosem cseszheti el mas,csakis te! Csak TE felelsz azert, hogy hagyod magad vagy nem. Mindenki a sajat sorsanak a kovacsa.
2012. márc. 29. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!