Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tudnék változtatni?

Hogy tudnék változtatni?

Figyelt kérdés

Utálom magamban, hogy mindig mindenkinek meg akarok felelni, és sose tudok önmagam lenni. Mindenki csendesnek ismer, de igazából nagyon nagy a szám és mindenről van véleményem csak ezt nem tudom (pár barátnőmön kívül) senkinek megmutatni. Nem szeretek emberek közé menni , nyáron a barátnőmnek úgy kellett kirángatnia ,hogy menjek már el vele a boltba mert nem akar egyedül menni. Hülyeségeken rágódok pl. hogyha egy verset kell felmondani az osztály előtt az nálam a világvége, általában el is bukom,mindig elakadok. Ha felelésről van szó már óra elején tudom hogy a legjobb jegyem 4es lehet mert úgyis mindent elfelejtek. Halkan beszélek amin szintén nem tudok változtatni még ha akarok akkor se. Általános iskolában a tanárok mindig leszidtak amikor kimondtam a véleményem, úgyhogy inkább csendben maradtam viszont akkor meg azért szidtak le ,hogy meg se szólalok.

Januárban kezdtem el edzésre járni, de természetesen még most sem sikerült beilleszkednem, olyan bamba és szerencsétlen vagyok sose tudok megszólalni.

Nem tudok semmihez sem pozitívan hozzáállni , már megpróbáltam, hogy most aztán sikerülni fog de nem sikerült. Igazából mindig is csendes voltam, de azért ennyire rossz nem volt a helyzet. Nagyon eltorzult az énképem. Egyszerűen nem tudok magamról jót mondani csak a hibáimat veszem észre és azon próbálok javítani, de sosem sikerül. Már annyira utálom magamat, hogy sokszor elgondolkozom azon ,hogy egyáltalán minek élek amikor úgyis hasznavehetetlen vagyok. Hogyan változtassak, vagy lehet ezen változtatni? Kérlek segítsetek.

15/L

2012. márc. 26. 19:45
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

"olyan bamba és szerencsétlen vagyok sose tudok megszólalni."

"Nem tudok semmihez sem pozitívan hozzáállni , már megpróbáltam, hogy most aztán sikerülni fog de nem sikerül"

LEGYSZIVES, ne irj ilyeneket, es foleg ne gondolj ilyeneket magadrol, ezel mindent elrontasz.

Te azert nem valtozol, mert szabalyosan kinozod magad.

Ez a hiba bennem is megvolt abban a korban.

Tudom, hogy nagyon nehez, de probald meg fokozatosan kiirtani a gondolataidbol ezeket a hulyesegeket, es helyettesitsed a pozitiv megfeleloikkel. ;)

Te is olyan ember vagy mint a tobbi. Ugyanolyan jogod van megszolalni, nevetni, kimondani a velemenyedet, ordibalni v akar hallgatni. Azert vagy a Foldon, hogy eld az eleted esjol erezd magad, legy boldog, nem azert, hogy masoknak megfelelj.

Es ahelyett, hogy igy blamald magad es szorongj, inkabb nezd az erossegeidet, mert BIZTOS, hogy vannak. Mond magadrol, hogy vonzo vagy. Megteheted, mivel a gondolataidat csakis te teremted meg, es csak te tudod rendbehozbi. Hajra! Eleg az onkinzasbol!

2012. márc. 26. 20:14
 2/24 anonim ***** válasza:
bármennyire is szőrnyen érzed most magad, ez csak a jelenlegi helyzeted, ez a helyzet, mégpedig meg fog változni! Ha akarod, az életben az a legjobb, hogy onnan kezdhetjük ahol most vagyunk... felesleges a régmúlton rágnod magad, mos ta jelenben vagy, tisztázd, írd le egy darab papírra, a gondjaidat, az elégedettlenséged okát, annak forrását, és helyettesítsd be, azzal, amit akarsz, ha tisztázod, mi az ami nem tetszik, amit nem akarsz, akkor tudni fogod, mi az amit valójába nakarsz, és itt a következő lépés, arra összpontosíts amit akarsz, és ne arra amit nem, zárd ki a negatív énképedet, különleges vagy, ezt nem győzőm százszor hangsúlyozni, és emelett egy 15 éves lány, aki még szinte sőt, GYEREK, éld ki magadat, amíg fiatal vagy, később jöhet a munka állás önálló élet félelmeinek leküzdése... ugyan már, én nekem is sok okom lenne most panaszra, már vagy 2 hónapja, bulizni sem voltam, stbstb (legnagyobb gondom legyen) még sincs rossz kedvem, mert van más jó is, ami a napjaimban történik velem, észreveszek minden szépet körülöttem... Gondolj arra, milyennek szeretnéd magad látni, élmények ,stb jó érzéssel fog eltölteni, és lesz, ami motiváljon is... fiatal vagy, TANULMÁNYOZD MAGAD és a végén, teljesen meg fogod magad szeretni!!:) 20/F
2012. márc. 26. 20:44
 3/24 A kérdező kommentje:

Tudom hogy kínzom magam a hülye gondolataimmal, de nem tudom kiverni őket a fejemből, még ha folyamatosan mondom is ,hogy ez nem így van csak én találtam ki, akkor is befészkel a fejembe és nem megy ki. Olyan jó lenne ha nem érdekelne mások véleménye és csak magamnak felelnék meg :/

Rapesz: Én örülnék ha ki tudnám zárni a negatív énképem, és élhetnék. De nem tudom, és igyekszem de semmi változást nem látok. Pedig úgy szeretném ha önmagam lehetnék. Szerintem alapból az a legnagyobb bajom,hogy tényleg mindenkinek megakarok felelni, nem tudom miért.

Köszönöm a válaszokat.

2012. márc. 26. 22:20
 4/24 anonim ***** válasza:

Elárulom neked,hogy én viszont szeptemberben kezdtem el edzésre járni és még mindig nem illeszkedtem be a társaságba és valószínű,hogy már nem is fogok. Úgy látnak engem,mint a csendes lányt, aki szinte sose beszél, aki nem nevet minden elbaltázott lövésen(nem úgy mint a többiek). Egyszerűen nem tudok feloldódni abban a társaságban ahova járok, igaz,hogy többségük nem az én korosztályom de vannak velem egykorúak is. Feszengek és sokszor hülyeségeket beszélek, képtelen vagyok önmagamat adni. Hogy hogyan lehet ezen változtatni? Fogalmam sincs, de gondoltam leírom az én helyzetemet is hátha nem érzed magadat olyan szerencsétlennek.

Ne keseredj el, biztosan jó ember vagy, csak mások nem akarják ezt észrevenni.

Ha gondolod írhatsz privit, mivel egy a gondunk.

21L

2012. márc. 26. 22:49
 5/24 anonim ***** válasza:
Kedves 21/L fiatal lány:) kérlek, nézd meg a titok c filmet, gondolkodj el rajta..:))) és ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan, hátha tudok segíteni:)
2012. márc. 26. 23:01
 6/24 anonim ***** válasza:
Kedves 15/L es 21/L. Elso valaszolo vagyok. Mint irtam, nekem is voltak hasonlo gondjaim. Itt az a baj, hogy agyo MEG AKARTOK FELELNI az embereknek, mig nem kene ezen igyekezzetek. Igy tudnatok onmagatokat adni. Fogadjatk el sajat magatokat, ahogy vagytok. Aki szeret, ugyis szeret, ski meg nem, azzal nem erdemes torodni, mit hisz v mit mond...
2012. márc. 27. 09:53
 7/24 anonim ***** válasza:
* nagyon
2012. márc. 27. 09:54
 8/24 anonim ***** válasza:

Rapesz!

21L vagyok. Én vagyok az akinek tegnap azt a szép számot küldted:)

2012. márc. 27. 13:38
 9/24 anonim ***** válasza:

ma 09:53

Igazad van, tényleg ez a baj,hogy meg akarok felelni, és viselkedek,úgy beszélek másokkal, ahogy azt ők hallani akarják, tehát nem merek kiállni a véleményem mellett. És az is igaz,hogy aki igazán szeret, az úgy szeret ahogy vagyok.

2012. márc. 27. 13:42
 10/24 anonim ***** válasza:
21 L voltam
2012. márc. 27. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!