Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan szakadjak el a családom...

Hogyan szakadjak el a családomtól?

Figyelt kérdés
Sárospatakra akarok menni tanulni. Úgy terveztük barátnőmmel aki 22 én 19 hogy amig tanulok 6 évig együtt lakunk ő melozik én tanulok viszont kötelező a kollégium lelkészeknek (az szeretnék lenni) Igy hát nem lehet velem csak ha feleségem lenne de nem vehetem el mert 2 hónapja vagyunk együtt. Hogyan szakadjak el tőlle és családomtól? Meg kell tanulnom magányosnak lenni senkire sem számitani hogy érjem el ezt? Haza járni nehéz lenne 3-4 órás út lenne pénteken jönnék vasárnap 2-3 kor meg vissza értelmetlen lenne el kell felejtenem mindent ami idekötött 19 évig ezt hogy érjem el valami tipp vagy segitség jó lenne.Értelmes dolgokat irjatok köszike

2012. márc. 20. 15:45
1 2 3 4 5
 1/44 A kérdező kommentje:
Nem éppen a legjobb helyre ment de annyi baj legyen :)
2012. márc. 20. 15:45
 2/44 anonim ***** válasza:
Nézd, ha lelkész szeretnél lenni mindenáron, meg kell tanulni lemondani dolgokról és türelmet gyakorolni és bizony ez néha fájó. Komolyan javaslom, kérd Isten segítségét ehhez az elhatározáshoz.
2012. márc. 20. 15:51
 3/44 A kérdező kommentje:
Isten nem tud ebben segiteni hiszen hogy kiöli a szeretetet a szivemből ?
2012. márc. 20. 15:52
 4/44 anonim ***** válasza:

Értelmetlen-, az élettől, a valóságtól elrugaszkodott összefüggésekre, elképzelésekre nem lehet értelmes választ adni.

Próbálj rendet tenni a fejedben, az érzelmeidben, a kötődéseidben, mert "zagyvaság", amit leírtál.

2012. márc. 20. 15:53
 5/44 anonim válasza:

Nem kell tőlük elszakadnod, csak el kell kezdened a magad útját - aminek 19 évesen éppen itt is van az ideje. :) Én 14 voltam, mikor kollégiumba költöztem, bár én azért majdnem minden hétvégére hazamentem. Ha havi 1-2 alkalommal meglátogatod a szüleidet, akkor azzal azért egy felnőtt embernek el kell tudnia lenni. Telefonon beszélhetsz velük bármikor, amikor csak kedved van.

A távkapcsolat nehéz dolog, nem biztos, hogy kibírjátok így együtt. Ezt majd az idő eldönti, kár rajta előre aggódnod.

2012. márc. 20. 15:54
 6/44 A kérdező kommentje:
Miért az szerintem nem az nincsen zagyvaság bennem :) Csak ismerem magamat tudom ha hiányoznak akkor nem tudok tanulni és nem fog menni semmisem
 7/44 anonim ***** válasza:

Ezt most komolyan kérdezed és írod??? Isten mindenben tud segíteni és nem öl semmit sehonnan.

Ha nincs igaz hited, hogy akarsz lelkész lenni???

8/44 A kérdező kommentje:
Hitem van :) csak általában sosem jön össze az aminek kéne
2012. márc. 20. 15:55
 9/44 anonim válasza:

A szeretet nem függ össze a fizikai távolsággal. Biztos hiányoznak a szüleid még jó ideig, de azért egy 19 éves ember már felnőtt, meg kéne tudnod találni a helyed a világban nélkülük is! A kollégiumban és az iskolában is hozzád hasonló érdeklődésű fiatalok és tanárok között leszel, hamar kialakulhat egy olyan társaság, akik akár egy életen át a második családod lehetnek. :)

Hidd el, Isten vigyáz azokra, akikkel célja van. Bízd Rá magad, terelgetni fogja az utadat, ha úgy látja jónak, csak ne ess kétségbe. :)

2012. márc. 20. 15:57
 10/44 A kérdező kommentje:
Ez mint szép és jó de ..
2012. márc. 20. 15:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!