Kilógok. Mit tegyek?
13 éves vagyok, hetedikes. Nagyon kilógok a sorból! Meg kell hogy mondjam, rengeteget gondolkoztam de én a többiekben látom a hibát (persze nem úgy értem, hogy én hibátlan lennék, hanem ebben nem érzem magam hibásnak).Szerintem az osztálytársaim nagyon gyerekesek, és ez nagyon zavar. Szünetekben folyamatosan mindenki ordibál, már a tanárok is többször bejöttek szólni. A lányok olyanokat énekelnek hogy "bugyi, tanga, boxer, bugyi alsónadrág". Ezerrel nézik a Disney csatornát meg az animációs filmeket. Szinte semmi közös nincs bennem és a többiekben, legfeljebb külső dolgok. Én rég nem nézek már Disney-t, a természetfilmeket, a tudományos filmeket meg a nyomozósakat szeretem mint pl. Monk, Barnabi. Zenei téren is eléggé különbözök a többi lánytól (még mindig a lányokról van szó) ők hip-hop-ot hallgatnak, szerintem az elég idétlen (bocsánat ha valakit megsértettem), engem azzal piszkálnak, hogy Muri Enikőt szeretem, meg azt mondtam rá, hogy nekem Ő szimpi, aranyos. Na, rögtön leszbi lettem. Nem értem, miért nem mondhatja egy lány a másikra hogy aranyos? Aztán, a szünetekben folyton arról beszélnek hogy éppen ki kibe szerelmes. Érdekes módon hetente váltogatják a "szerelmeiket". Egyszer megkérdeztem az egyik lányt, hogy még mindig a Bálinttal jár-e. Úgy vágta rá, hogy dehogy, mintha sértegettem volna. Nem értem, miért kell olyan szavakkal játszani, mint a szerelem, amikor ez egy komoly dolog! Én még egyáltalán nem kezdtem el pasizni, 13 évesen nem hiszem hogy van esély tartós kapcsolatra, márpedig ha lesz, én nem úgy tervezem hogy maximum 1 hét és kész. Szerintem ez szánalmas. A másik, a többi lány játszani is imád, én beszélgetni szeretek... A szex szó pedig tabu, egyszer kimondtam, erre perverz lettem és mindenkinek szét lett kürtölve. Na, ez a másik komoly dolog, amivel nem illik viccelődni, és akár tetszik nekik, akár nem, ez az élet része... Ők persze azt hiszik, az a menő, ha lefujjolják. Egy ideje már komolyan piszkálnak, egyszer tesin megdobtak egy medicinlabdával és púpom nőtt. Nézik, mikor gáncsolhatnak el, lökdösnek stb. Pedig én tényleg nem csinálok semmit, igyekszem elkerülni őket.
És hogy mi a helyzet a fiúkkal? Ők úgy játszanak, hogy beleordibálnak a másik fülébe. Ezek a szavak a népszerűek: "pí-pí-pí" "beű" "bejű" és "sün". Odamennek valakihez, és torkaszakadtukból beleordibálják az ember fülébe a fent említettek közül valamelyiket. Nekem többször is megfájdult a fülem. Ezek mellett folyamatosan káromkodnak és köpködnek is.
Fogalmam sincs, mit csináljak, hogy legalább hagyjanak békén?
Megértelek, én is érettebb voltam a társaimnál szellemileg.
Ha ilyen értelmes kis csaj vagy, próbáld meg elfogadni, hogy ebben a korban amiben te vagy, a gyerekek nagy többsége "gyerekes". De milyenek is legyenek, hiszen még gyerekek vagytok. Biztos van olyan osztálytársad, vagy barátnőd, aki hasonló gondolkozású, mint te. Beszélgess velük, a többiekkel meg ne foglalkozz, ne idegeskedj miattuk, majd felnőnek ők is. :)
Figyelj, mi tizedik osztályosok vagyunk egy kéttannyelvű gimiben, rendszeresen pizzát rendelünk szünetekben amit a Mixer az ablakunkon ad be:D Az egyik srác 2 hete egy lófejben ülte végig az egész napot. [link] :DDDDD
Az április elsejét már október óta tervezgetjük, betanultunk egy táncot a tanárok nélkül amit fürdőruhában fogunk előadni a folyóson.
A káromkodásokról ne beszéljünk..az az élet része:D Az ordítva káromkodásokról ne beszéljünk, abból születnek a legjobb szituációk:D
A rituális történelmi órákon való zöldet inkább hagyjuk, ahhoz kicsi vagyXD
Mi a lényeg? Én úgy fogok vissza gondolni a gimis éveimre mint életem legszebb esztendőire. Te nem tudsz élni, már ne is haragudj, és nagyon megfogod bánni felnőttként, amikor visszagondolsz a lázad tinédzserkorodra és a természetfilmek jutnak eszedbe.Nem azt mondom, hogy káromkodj, de ne kerüld már az embereket, ne legyél ilyen antiszocális prokarióta, ne törekedj arra, hogy kerüljenek. Élj, röhögj, szólj vissza, de tanulj jól.
Azért kicsit felengedhetnél te is! Nem azt mondom, hogy utánozd őket, de nem kellene zsigerből minden ellen menni. Itt van pl. a zene, amit írtál. Én sem vagyok egy nagy hip-hop fan, de nem utasítom el teljesen, mert vannak jó előadók. Animációs filmeket meg még én is nézek (20 éves egyetemista fejjel XD), nem értem, mi velük a gond.
Kicsit úgy tűnik nekem, hogy te direkt arra játszol, hogy minél felnőttebnek tűnj. Nem bántásból, de tényleg úgy hangzik, mintha meg sem próbálnál a korodhoz illően viselkedni. Még mindig nem azt mondom, hogy legyél olyan, mint ők, de attól, hogy besavanyodsz, még nem leszel érett.
Hogy minden héten másba szerelmesek... Nagy dolog! Te írtad, hogy a szex az tabu. Hát akkor miért baj, hogy az éppen aktuális fiú nevét írogatják a füzetükbe, meg hasonlók? Ilyenkor még elképzelik, hogy milyen a tökéletes fiú, próbálnak közeledni, gyűjtik a tapasztalatot. Egy igazi kapcsolatnál sem az van, hogy egyszer csak össze vannak jőve, hanem valahogy meg kell közelíteni a másikat. Ha semmi elképzelése nincs egyik félnek sem, akkor fújhatják.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Utolsó, neked is ment a zöld kéz, de azért hozzászólnék. Én nem érzem magam érettebbnek, én azt érzem, hogy a többiek gyerekesek. Mert azt hozzátenném nekem vannak barátaim, csak nem az osztályból. Szerintem egy átlagos 13 éves ennél már érettebb...
Ezt most mindenkinek szánom: hittanos suliba járok. Itt hittanból olyanokat tanulunk, ha megütnek, mutasd oda a másik arcod másik felét is. Én hívő vagyok, de nem mindennel értek egyet. Természetesen ezért a tanárok azt szidják le és annak adnak intőt aki folytatja, aki "visszaüt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!