Hogyan győzzem le az önmagammal szembeni kishitűségemet?
Azt hiszem, a gondot az okozza, hogy régebben, kb. 10-14 éves koromban folyton azt kellett hallgatnom, hogy kövér vagyok, buta vagyok. Nem volt elég a suliban, még itthon, anyukám is, a tesóm is ezzel kínzott. Időközben anyukám meghalt, és amikor erre gondolok, úgy érzem, a vilég leggonoszabb embere vagyok, hogy meghalt az anyukám és mégis (részben ) őt okolom a problémáimért. 3 évvel ezelőtt sikerült fogynom tíz kg-ot, de egyáltalán nem érzem jól magam, mert sokszor az jár a fejemben, hogy nem vagyok elég jó. Nem csak az alkatom miatt, egyszerűen úgy érzem, nem vagyok jó semmire és senkinek. Szerencsére nem keseredek el nagyon sűrűn, de pl. párkapcsolatom sem volt még pontos emiatt. Nem is tudom, mintha nem lenne értelme az életemnek.
21L
Hogy az anyukád gonosz volt veled, arról nem te tehetsz, arról se, hogy meghalt. Megbocsájthatsz neki, de attól a tény tény marad.
Az életednek akkor lesz értelme, ha értelmet adsz neki.
Azaz lesz legalább két értelmes életcélod. Vagy több.
Privátban beszélhetünk erről, ha akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!