Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnék kitörni ebből a...

Hogyan tudnék kitörni ebből a borzalmas életből?

Figyelt kérdés

21 éves munkanélküli lány vagyok. Egy napom abból áll,hogy felkelek, reggelizek, aztán elkezdek gépezni vagy ha éppen nem gépezek, akkor ide-oda mászkálok a házban aztán megint vissza a géphez. Sokszor már unalmamban eszem, van,hogy kb. fél óránként magamba tömök két szelet kenyeret. Utána befekszem az ágyba és magamba roskadok azért amiért ennyit ettem. Minden napom így telik el már több mint egy éve. Sokszor elhatároztam már,hogy változtatok de amikor megpróbálom másképp csinálni a dolgokat akkor rájövök,hogy milyen sok mindent kell másképp csinálnom, az életem milyen sok területét kell helyre hoznom, és hogy ez milyen sok időbe telik amíg teljesen megváltozom és ezért mindig visszazuhanok a semmittevő állapotomba. Fürdeni, hajat mosni sem szoktam csak 1 héten egyszer vagy még ritkábban, szóval teljesen elhagyom magam. Barátaim nincsenek, úgyhogy még kimozdulni sem tudok csak nagyon ritkán amikor az a 3 "haverom" ráér és tudunk találkozni. A munkától nagyon félek, nem azért mert lusta vagyok, hanem azért, mert nincs önbizalmam és nem is mernék elmenni egy állásinterjúra, volt ,hogy még a telefont sem vettem föl, amikor munkaügyben hívtak, annyira féltem.

Hogyan tudnám magamat rávenni arra,hogy vátloztassak ezen a szörnyű "életen"?

A válaszokat előre is köszönöm.

2012. jan. 22. 15:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Tanulj.
2012. jan. 22. 15:29
 2/21 A kérdező kommentje:
tervezem, de ez is egy hatalmas dilemma számomra. Nem tudom eldönteni,hogy főiskolára menjek-e vagy szakmát tanuljak. Mindenki azt mondja,hogy a diploma itt már úgy sem ér semmit , maximum a mérnöki meg az orvosi.
2012. jan. 22. 15:31
 3/21 anonim ***** válasza:

Tanulj bármit, ami érdekel. Ne ilyen külső dolgok határozzák meg, hogy milyen irányba mész. Hidd el, ha elkezdesz tanulni, akkor minden jobbra fordul.

Részben hasonló helyzetben voltam, és nekem a tanulás hozta meg a kitörést.

2012. jan. 22. 15:40
 4/21 anonim ***** válasza:

1. szüleiddel laksz? ők nem csesznek le, hogy miért nem húzol el dolgozni?

2. elsőnek neked kell akarni, senki sem fog neked varázstrükköket mutatni, hogy mit csinálj.

te krvajól érzed így magad, gondolom szüleid eltartanak oszt minden faxa, persze szar érzés, de nem annyira szar mint dolgozni és élni mert ahhoz nincs kedved. Ha ez a mostani állapot szarabb lenne mint melózni és nem otthon büdösödni, akkor tennél ellene.

Van pár ilyen ismerősöm, illetve ők fürdeni fürdenek legalább mert van önkritikájuk meg nem szeretik ha bűzlenek, illetve a közeli környezetük nem tolerálná.

2012. jan. 22. 15:55
 5/21 anonim ***** válasza:

En is ilyen vo,tam honapokig egesz nap gepeztem vagy ps3maztam.

a tanulas vagy munka ki tud robbantani belole. Ha uj szituacioba kerulsz ra vagy kenyszeritve h megvaltozz. Termeszetes folyamat, legalabbis nalam. Talald ki mit szeretsz csinalni es koncentralj arra.

Sok sikert:)

2012. jan. 22. 16:47
 6/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 22. 18:36
 7/21 A kérdező kommentje:

"te krvajól érzed így magad, gondolom szüleid eltartanak oszt minden faxa, persze szar érzés, de nem annyira szar mint dolgozni és élni mert ahhoz nincs kedved."

A mondatod első felével ütöd a másikat. Egyébként rosszul látod. Az,hogy itthon rohadok el, sokkal rosszabb mint,hogy dolgozni kell,sőt... Nem vetem meg a munkát, eléggé félreértettél.

2012. jan. 22. 18:40
 8/21 anonim ***** válasza:

nem ütöm a mondatom-ban magamat, mert azt mondtam, hogy ez így jobb neked mint dolgozni, esetleg lefürdeni naponta, stb.

mellesleg elárulom, hogy ha tanulni mennél, oda is kitartás kell, tehát jobb ha rágyúrsz másrészt a személyes higéniát megkövetelik ott is, mert kiközösítenek.

Amúgy a gond valszeg a szokásos, eltartanak és nincs rád kényszerítve, hogy megélj ahogy kellene. Egyik ismerősöm is ilyen. Egész nap játszik (25-26évesen) munkát nem keres mert nincs semmi, tanulni nem tanul mert "kéne", de ugye kedve az nincs hozzá. Barátnője soha sem volt, mert régebben kövér volt, lefogyott és azóta tök jó erre hivatkozni, hogy neki nincs önbizalma. Pár csajjal próbálkozott, nem jött össze, és ezért minden nő kúrva.

Nála ugyanez a szitu. Nincs rákényszerítve semmi. Már ezerszer elbeszélgettem vele, de elég egyértelműen leszűrtem, hogy annak az embernek nem lehet segíteni aki nem akarja, hogy segítsenek neki.

2012. jan. 22. 19:37
 9/21 A kérdező kommentje:

"...másrészt a személyes higéniát megkövetelik ott is, mert kiközösítenek. "

Elárulom, ha emberek közé megyek természetesen lefürdök és hajat is mosok, úgy ki sem mennék az utcára. Ez a nem fürdés csak akkor van amikor itthon tespedek 2 hétig, és elhagyom magam.

Egyébként jól látod, tényleg az a baj,hogy nincs rám kényszerítve,hogy dolgozzak, lehet,hogy ha nem fizetnék ki a kajámat, víz , gáz stb. fogyasztásaimat akkor máris jobban menne a munkakeresés, de még ennek ellenére is fenntartom azt,hogy nem lustaságból nem dolgozom. Olvasd el a kérdésem végét.

2012. jan. 22. 19:44
 10/21 anonim ***** válasza:
Ha leirod hogy szerinted miert vagy ilyen akkor lehet hogy tudok segiteni. En is hasonlo cipoben martam, de mar jovok kifele
2012. jan. 22. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!