Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi lesz ennek a vége? Na és...

Mi lesz ennek a vége? Na és mi lesz így velem?

Figyelt kérdés
Egész életemben csak azt szerettem volna ha valakinek fontos vagyok,ha valaki szeret de ez sosem adatott meg. Még a szüleim sem szerettek és ezt nem csak gondolom hanem éreztem annak idején na meg persze csak azt hallottam,hogy minek is vagy? Már nem vagyok fiatal. Nincsenek szüleim és azt hiszem már barátaim sem. Voltak barátaim akiknek mindig segítettem akik mindig számíthattak rám. Boldog voltam mert napi szinten kerestek és mindig elmondták ha esetleg pár nap nem beszéltünk,hogy hiányzom és szeretés van. De ez mára megváltozott. Úgy hozta az élet,hogy már nem keresnek. Már nincs szükség rám és ha én keresem őket akkor csak én mondom,hogy hiányzol,hiányoztok de visszafelé ez már nincs meg. Annak idején azt hittem majd én is számíthatok a barátokra és most szükségem is lenne egy kis segítségre de úgy érzem zárt ajtókon kopogtatok. Csak lerázás van. Ebbe lassan belebetegszem. Sokat sírok,egyedül vagyok és ha nem lennék akkor fel sem tűnne senkinek. Sokat gondolkodtam,hogy hol rontottam el az életem? Nem tudom. Szeretetet nem lehet venni sem kierőszakolni de nem hiszem,hogy ennyire rossz ember lennék. Már félek.,hogy ha ilyen lelkiállapotba leszek sokáig még akkor az rámegy az egészségemre de nem tudom,hogy lehet ezen túl lépni és olyanokat találni akik tényleg önmagamért szeretnek és nem érdekből. Ebbe bele fogok bolondulni,ugye?
2011. nov. 30. 12:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, egy nagyon fontos dolog hiányzik belőled. Nem tudod szeretni magad. De miért várod akkor, hogy mások ezt tegyék?
2011. nov. 30. 12:59
 12/24 anonim ***** válasza:
Az lenne patológiás, ha nem vágyna arra, hogy vkihez tartozzon, valaki szeresse. Gondolom a haverok mostanában családot alapítottak, azzal vannak elfoglalva, neked is azt kellene megpróbálni. Internetes társkeresőkön is lehet próbálkozni, bár arra készülni kell, hogy sok a csalódás, bántás, felesleges időkidobás. Akkor is megéri. Ha nem 1 év alatt, de 5 alatt biztosan lesz valaki. Addig meg lehet kutya, cica. Akinek nincs szüksége (éppen most!) rád, annak meg tényleg nem éri meg a nyakára járni.
2011. nov. 30. 13:08
 13/24 anonim ***** válasza:

Én meg úgy gondolom a túlzott ragaszkodás is lehet patológiás. Mint az sem véletlen, hogy egyedül maradt....elképzelhető, hogy ez a túlzott ragaszkodása sodorta a végletekig. Annak ellenére hogy az ember eredendően társaslény, gondolkodjon el mindenki azon, hogy hatna rá egy olyan szituáció, hogy a másik szinte megfojtja a szeretetével?!

Lehet -e ilyen helyzetet hosszútávon bírni.

Számomra úgy tűnik, hogy a kérdező anya-gyermek kapcsolatában keresendő minderre a válasz. És ennek feltérképezése szakembert kíván.

2011. nov. 30. 13:21
 14/24 anonim ***** válasza:

Szerintem is menj el pszichológushoz, de nem azért, mert patológiás a szeretet iránti vágyad (ez normális, alapigény minden emberben). Az önismeretedet, önelfogadásod kellene fejleszteni és átbeszélni a családi, kapcsolati mintáidat.

Nyilvánvaló, hogy vannak gócpontok, elakadások a háttérben, ezek feloldásában, megértésében sokat segíthet egy pszichológus.

Jön a téli időszak, a karácsony, ilyenkor még magányosabb tud lenni az ember, szezonális depresszió is bejöhet a képbe, szóval jobb lenne megelőzni a bajt.

Ilyen mély kérdésekben neten keresztül szerintem nem lehet személyre szabott válaszokat, segítséget adni.

2011. nov. 30. 13:24
 15/24 anonim válasza:

Szerintem hagyjuk meg a pszichoanalitikusoknak/terapeutáknak, hogy a kérdező kapcsolatrendszerét boncolgassák. Rengeteg minden állhat a háttérben, ennyiből nem lehet megítélni, hol van rejtett/nyílt patológia, kóros elhajlás.

Kérj szakavatott segítséget, nagyon sokat segíthet az is, ha a terapeuta-páciens kapcsolatban megélhetsz egy normál, nem végletes kötődési mintát!

2011. nov. 30. 13:28
 16/24 anonim ***** válasza:

Egy szakember felkeresése tényleg segíthet, mert így magaddal szembe tudsz nézni és megláthatod, hol van a gond. Ezt mi, szakértelem és a történet teljes ismerete nélkül, nem tudjuk megmondani, maximum találgatunk.

Ha magaddal egyenesbe jössz, találhatsz új barátokat is.

Testvéred nincs esetleg? Nekem, ha mélyponton vagyok, a húgom segít rengeteget, és tudom, hogy ő mellettem marad, mert a barátsággal ellentétben a testvérség örök. Már a tudat is nagyon sokat számít. Többször jártam én is úgy, hogy a legközelebbi barátom egyszer csak kijelentette, hogy nem akar többet találkozni velem, elismerem, nehéz eset vagyok. De a testvérem segít ezen túllépni.

2011. nov. 30. 13:29
 17/24 A kérdező kommentje:
Pár éve voltam orvosnál és teletömött nyugtatókkal és hangulatjavítókkal. Igen,lehet hogy orvosi eset vagyok mert olyasmire vágyom amit sosem érezhettem vagy ha igen akkor hamar rá kellett jönnöm,hogy hazugság volt az egész. Tudom,hogy az itt kiírt kérdés egyfajta önsajnálat de azt is tudom,hogy én már nem tudok és nem is akarok így élni tovább. Az állandó szomorúság megöl szépen lassan. Egy örökké szomorú emberrel senki sem barátkozik szívesen de nem tudok már mosolyogni tiszta szívből. Vannak hibáim,nem is kevés de nálam sokkal rosszabb emberek mellett kiállnak a barátai a családja vagy a párja. Valami nagyon nagy hiba lehet bennem ha ennyire nem vagyok szerethető.
2011. nov. 30. 13:31
 18/24 anonim ***** válasza:

"Egész életemben csak azt szerettem volna ha valakinek fontos vagyok,ha valaki szeret"

"olyanokat találni akik tényleg önmagamért szeretnek és nem érdekből"

Te is érdekből szeretsz másokat - mert jó érzés szeretve lenni. De Palm-nak igaza van, nagy önzés másoktól elvárni, hogy szeressenek, ha te nem szereted magadat.

Mások szeretete kiegészítés kell, hogy legyen, nem pótlék.

2011. nov. 30. 14:12
 19/24 anonim ***** válasza:

Menj pszichológushoz, az nagyon más, mint a pszichiáter. A Pszichológus csak végső esetben és akkor is KIEGÉSZÍTÉSKÉNT javasol gyógyszeres kezelést.

A Te döntésed, le akarod-e rázni magadról az önsajnálatot, és hajlandó leszel-e JÓL szeretni saját magad, vagyis megindulsz-e a problémák megoldása felé. Maguktól nem fognak. De sose késő elkezdeni.

2011. nov. 30. 14:15
 20/24 A kérdező kommentje:
Miből gondoljátok,hogy nem szeretem magam? Én nem is tudom igazából ezzel kapcsolatban hogy is állok önmagammal. Akkor vagyok boldog és pörgős na meg jókedvű ha van velem valaki aki érdeklődik felőlem,aki jól érzi magát velem. Ez már csak a múlt azt hiszem. A hangulatomat mindig mások befolyásolták az életemben a jelenlétükkel vagy annak hiányával.
2011. nov. 30. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!