Túlságosan utálom a romákat. Szerintem ez már nem normális. Szerintetek?
Ha megyek az utcán és meglátok egy cigányt (akit nem is ismerek) egyből ott izélek magamba, hogy büdös cigány meg ilyenek (tudom hogy vannak valamennyire normálisak is...). Suliba is már nagyon sok cigány van. Az ötödikesek között nagyon sok van akiket egyenesen GYŰLÖLÖK állandóan beszólogatnak hát én meg vissza..pedig okos enged...de nem tudom megállni, hogy ne szóljak be valamit. Annyira felidegesítenek, hogy magasról leszartam, hogy tanár vagy valaki ott áll körülöttem. Kinevették az egyik barátnőmet akinek eltört a lába mert elesett. Én nem bírtam magammal ezért elhordtam őket minden élősködő, bevándorló, büdös, tetves, retek cigányoknak. Mondtam, hogy inkább fürödjenek meg, meg hogy orrbavágom őket (meg ilyen verekedős szövegek :D) mondták hogy akkor menjek oda. Én meg mondtam, hogy szarba nem nyúlok meg hogy akkor én is büdös leszek meg hogy jöjjenek ők. Amilyen ideg volt bennem simán ütöttem/rúgtam volna őket gondolkodás nélkül. Tudom, hogy néha túl mocskos szám van de egyszerűen nem tudom megállni. Ha egy cigány szól nekem vagy ismerőseimnek, barátaimnak vagy elég egy magyar gyerek akkor én úgy érzem, hogy muszáj reagálnom rá akármi történik. Egyszer már bejött miattam egy cigány gyerek anyja.
Talán apámtól is örököltem ezt...nagyon cigányellenes. Most ott tartok, hogy már az öltözékemmel is próbálom kifejezni a magyarságomat és hogy utálom a cigányokat. Azt hiszem ez már nem normális de nem tudok ellene semmit csinálni. Tudom, hogy "ugyanolyan" emberek mint mi, de mégis ez van. Mit csináljak?
14L
Engem nem érdekel, hogy milyen a színük (vannak ám fehér cigányok is) felőlem járhat ide kínai, afrikai vagy akármilyen, engem nem zavarnak a cigányokkal ellentétben. Nálam a cigány és a roma 2 külön fogalom. A romák a tiszták, becsületesek, normálisan élő emberek akikkel nincs bajom. Csak sajnos a többi miatt képes vagyok véleményt alkotni bármelyikről akit nem is ismerek.
Erre az utálatra rátesz egy lapáttal az, hogy a 16 éves "nővérem" (aki hála a jó égnek külön lakik tőlünk az anyjánál, mert csak apáról vagyunk tesók) egy utolsó senkivel jött össze a putriba és már ott tart, hogy nemsokára szülni fog. Ilyenkor elgondolkozok rajta, hogy talán az utálat miatt kapom azt, hogy bemocskolják a családfámat.
Tudod..én felnőtt vagyok..NAGYON! felnőtt, de az indulataidat értem. Magarországon a cigánykérdés ma már nemzetbiztonsági kockázatot jelent: azt értem én ezen, hogy vagy egy népcsoport, amelynek zöme a 600 év alatt, amióta a Kárpát-medencébe érkezett, képtelen volt tiszteletben tartani a többségi társadalom törvényeit és elvárásait. Magyarán: szembement velük, semmibe vette őket. Durván 21 évvel ezelőttig működött az a kényszerítő mechanizmus (a rendőrállam), amelynek hatására ennek a tömegnek az agresszivitását, búnözését sikerült határok közt tartani. Munkára kényszerültek, a gyermekeik pedig az általános iskolát többnyire befejezték. Ma már nem így van sajnos. Vannak politikai erők/irányzatok, amelyeknek képviselői ragyogóan élnek a "jogvédelemből". Ezeknek az embereknek semmilyen napi tapasztalatuk a cigányságról: elnyomott szerencsétleneket látnak bennük, akiket fel kell világosítaniuk, hogy jogfosztottak és kirekesztettek, és ez a mi hibánk, magyaroké. Erről természetesen szó sincs. Igaz, hogy a cigányok az elsők között voltak, akik a munkájukat a rendszerváltás után elvesztették - de ennek oka van! Nagyon kevesen tanultak tovább, pedig tehették volna; többségük segédmunkát végzett. Ma már egyszerűen lehetetlen ennyi képzetlen embert jó fizetéssel, bejelentetten alkalmazni - így túlnyomó többségük segélyen él (53 féle jogcímen kaphat segélyt egy cigány család!) - de a "jogvédők" által "kitanítva" egyre többet akar..ha pedig nem kapja meg, munka és teljesítmény nélkül, bűnözik. Ma már 12-13 éves gyerekeik nyugdíjas embereket ölnek. A számuk pedig egyre nő: az ország sok helyén az óvodás korosztály több, mint fele! Ha ezek a kicsik a szüleik példáján nőnek fel (gyűlölve a magyart és nem tanulva..) 20-30 év, és nem lesz Magyarország.
Azt azért tudd, hogy a cigány is nagyon összetett nép: rétegei és csoportjai vannak. Nem általánosítok tehát én sem. Gondolj arra, hogy vannak nagyszerű zenészek, művész-emberek, iparosok, tanárok, írók: ők olyan családokból jönnek, amelyeknek évszázadokon át volt FOGLALKOZÁSUK, mesterségük, igényeik - és egyszerűen polgártársaink, akikkel kölcsönös a tisztelet. Azok, akik a veszélyforrás, igénytelen és törzsi szerkezetben élő "putrisok", akik nem hajlandók a felemelkedésért semmit tenni, de elég ravaszok és agresszívek, hogy a társadalom segítő jószándékát százszor is kihasználják. Pedig: ki tiltja meg, hogy iskolába járjanak? Nem kapnak-e orvosi ellátást, tankönyvet, étkeztetést ingyen?!
Na szóval, kicsi lány: ha veled tisztességes egy cigány származású társad, légy vele te is az. Legyetek barátok vagy barátnők, olvassatok, hallgassatok zenét..táncoljatok magyar és cigány táncot. De ha az iskolában a "putris" gyerekek verni akarnak benneteket..megalázni.. - hát akkor alkossatok csapatot, lépjetek szövetségre (a szüleitek is!) - és értessétek meg velük, ki itt a többség. Segíteni akartam. Sikerült?
Vannak jó romák és rossz romák. Az ember eredendően képes a sztereotípiák kialakítására vagy átvételére (ez bizonyosságot, biztonságérzetet ad a számukra). Ez a cigányokkal szemben is megtörtént. Nehéz egy csoportnyi rossz tapasztalaton csak úgy átlépni. Sokak számára a "jó cigány" egy olyan fogalom, ami mitikus magaslatokba emelkedett, mert hallott már róla, de soha nem tapasztalta.
Nem véletlen, hogy amikor Balatonlellére mentem dolgozni egy ruhabutikba, akkor édesapám azt mondta, hogy ha cigányok jönnek be a boltba és lopni akarnak akkor inkább hagyjam, forduljak el, a kárt ha 10 ezer forint is de kifizeti, csak nekem ne essen bajom. Pedig ő együtt dolgozott Rendes cigány emberekkel!!! Ő ítéli el legjobban az értelmetlen rasszizmust. És mégis. Ennek oka van.
Az, hogy a jó romákat is elítélik és hátrányban részesítik, az nem egyedi jelenség. Ha mi magyarok kimegyünk külföldre, találkozhatunk hasonló megkülönböztetéssel mi is (a mi kárunkra).
Őszintén sajnálom a rendes roma embereket, de ránézésre sajnos nem lehet megmondani, hogy ki az akiben bízni lehet. Az emberi ösztön pedig inkább biztosra megy és elkerüli a lehetséges veszélyforrásokat.
Kár hogy fiatal vagy!!!!
10 év múlva keress fel!!!! :)
Remélem bakancsod lessz fehér fűzővel,bomber kabáttal és lánccal,esetleg hóterep nacival.
Szívemből szóltál kedves kérdező. Vannak rendesek, vannak olyanok akik már beolvadtak, de még mindig van sok segélyekből élő cigány. De el fognak fogyni! Végre valahára! Vasárnap a DunaTV-be a következőt mondták: Kanada panaszkodik, hogy naponta átlagosan 50 roma megy mint menekült". Naponta 50. Ha ez így megy tovább akkor 10 éven belül kihalnak Magyarországon.
Ajánlok egy zeneszámot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!