Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szoktátok-e a szátokba venni...

Szoktátok-e a szátokba venni a tollatokat vagy a ceruzátokat?

Figyelt kérdés

Miért teszitek és mikor/hol csináljátok? Milyen örömöt, élvezetet okoz?

Kort, nemet is írjatok!

2011. okt. 6. 22:35
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
Igen, szoktam. Nálam ez már megszokás, kisgyerek korom óta csinálom.
2012. jún. 13. 18:11
 22/28 anonim válasza:
74%

(az előzőt is én írtam de véletlen előbb elküldte, utána elment a net)

Szóval kiskorom óta van, vagy inkább mióta az eszem tudom :)

Amit érzek, segít megnyugodni, lekötni a feles energiát, és egyfelé koncentrálni. Sokkal könnyebben tudom egy adott feladatra összpontosítani a figyelmemet, ha közben valami van a számban, mindig könnyebben tanultam így, jobban felfogtam a dolgokat.

Munkában (adminisztráció), rejtvényfejtéskor és sudokuzáskor is szoktam. Ha unatkozom, akkor is: a számban forgatom vagy rágcsálom, kapcsolgatom a tollat, vagy a nyelvemre szívom a toll vagy a rotring kupakot és úgy játszok vele.

Van, hogy praktikus okokból csinálom: pl ha írok vagy számolok és valamit gyorsan ki kell radírozni, egyszerűbb és gyorsabb, ha a rotringot addig a számba veszem, mintha lerakom és újra felveszem. Ugyanígy teszek, ha mondjuk utazáskor a vonaton rejtvényt fejtek, hogy ne kelljen letenni a koszos asztalkára vagy magam mellé a szintén koszos ülésre, vagy az ölembe, ahonnan könnyen elveszik ha megmozdulok.

Leginkább rotringot és golyóstollat használok, de vannak natúr fa ceruzáim és stabilo tűfilceim is.

A stabilo filc a legjobb unaloműző: átírom vele amit megfejtettem cerkával, kihúzom a rajzok kontúrjait vagy kiszínezem őket, vagy csak firkálgatok mindenfélét. A hatszögletű, kupakos fele hangot ad ha forgatom a fogaim között, a kupak szuszog ha fújkálom. A toll másik végén a kis, kerek kupakot mindig megpróbálom kiszedni, de eddig egyszer se jött ki. Ennek a kis kupaknak a végén van egy kis domború hattyú, amire egyszer sikerült úgy ráfogni foggal, hogy meg tudtam tartani a tollat. Szóval olykor jól elvagyok a stabiloval :D

Amúgy általában csak gyengén harapom meg a tollakat/cerkákat, kivéve, ha a kupakot a számmal veszem le, mert akkor muszáj erősen ráfogni, mert különben kicsúszik a fogaim közül.

Esetleg még akkor rágom jobban, ha feszültebb, idegesebb vagyok, de ilyenkor sem olyan durván erősen. Néha a radírt is harapdálom, szeretem ahogy rugózik a fogam alatt :) ugyanígy a tolltartóm cipzárján a gumi emblémát, de ezt viszonylag ritkán (kivéve most, mert most bekaptam, rugóztatom, miközben itt lóg a számból a tolltartó - de hülyén nézhetek ki most :DDD )

A tollaim, a rotringjaim és a stabilok egy része már több évesek, sok rajtuk a karcolás, a fognyom, de nincs szétrágva egyik sem. Van, hogy csak bekapom de nem rágom, van, hogy csak az ajkaimat vagy az arcomat piszkálom velük.

Néha az ujjaimmal vagy a nyakláncommal és a rajta lévő kereszttel szoktam az ajkaimat simizni. A láncot és a keresztet is néha bekapom, persze nem harapom meg (csak néha, egyszer sikerült olyan erősen, hogy megmaradt rajta egy pici fognyom, nemnagyon látszik, de legalább tökéletesen egyedivé tettem :) )

Nagyonnéha számba veszem a ruhákról, kabátokról lógó madzagok végein a rajtuk lévő bizgentyűket, vagy a cipzár húzóját.

Apropó, cipzár: az egykezes, foggal segített cipzárlehúzás nálam bevett gyakorlat, viszonylag sokszor csinálom, főleg akkor ha az egyik kezem foglalt vagy piszkos.

A hullámcsatot is mindig foggal nyitom ki, mert ilyenkor az egyik kezemmel a hajam igazítom másikkal beteszem a csatot.

A körmeim szeretnek letöredezni, ezért sokszor a kisebb kupakok levétele, kinyitása is foggal történik. Tipikus példája a legó szétszedés az unokaöcséim után: izomból összenyomják, szétszedni és elrakni nem akarják, körömmel nem bírom mert törik, viszont foggal hipp-hopp szétjön.

Huh, jól körüljártam ez most, összegezésül annyi, hogy a számat tulajdonképpen ötödik végtagként használom, mert sokszor praktikus. A tollak, cerkák számba vétele, rágcsálása pedig koncentráció növelő, unaloműző, nyugtató hatású számomra.

Nem érzem, hogy ez nagyon rendkívüli, különleges dolog lenne, nekem így jó ahogy van :)

L/28

2012. jún. 13. 22:28
 23/28 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, ezt tényleg alaposan kivesézted :)

Tetszik amiket írsz, jó szokásaid vannak.

Sose szóltak/szólnak meg érte, hogy miért csinálod ennyit? Nem félsz, hogy esetleg ártasz az egészségednek vele?

2012. jún. 15. 19:02
 24/28 anonim válasza:

Lehet, hogy úgy tűnik, de azért nem rágok non stop a nap 24 órájában XD Sose szidott emiatt senki, nem is foglalkoztak vele, természetesnek vették mert az is. Egyszerűen jön magától, mint mondjuk ha valamim viszket és megvakarom, szinte észre sem veszem.

Régen még asszem áltsuli 6-7 körül szóba került ez a téma, talán szűrővizsgálat volt. A fogorvos akkor azt mondta, hogy ha cerka nem festett lakkozott, vagy nem valami keményet rágsz, üveg, kő, vas és hasonlók, akkor egyáltalán nem ártalmas. Sőt inkább hasznos ha ezzel vezeted le a stresszt vagy ha segít koncentrálni, így nincs szükség nyugibogyóra meg agyműködés fokozókra.

Szóval nálam nem zavaró mértékű a dolog, nem fogok leszokni róla mert nem akarok. Miért is tenném, mikor ezzel az égvilágon senkinek sem ártok.

2012. jún. 15. 20:59
 25/28 anonim ***** válasza:
Igen szoktam, jó unalom űző, sokszor észre sem veszem, hogy mit csinálok, volt velem is, hogy kölcsön kaptam tollat/ ceruzát és egy idő után észreveszem, hogy már megint a számban van, persze azonnal elveszem onnan. Igazából rágni nem szoktam, csak a számhoz tartom, mondjuk régebben sokat rágtam főleg a ceruzákat, de idővel leszoktam róla. De a jégkrémes pálcikákat, szívószálakat azokat mindig szétrágom, néha úgy kell rám szólni, hogy hagyjam abba, mert szinte már megeszem. Most is épp egy szívószálat rágcsálok :) 16/l
2012. aug. 29. 15:42
 26/28 anonim válasza:

A kölcsöntollat csak akkor vettem a számba, ha a barátnőm adta. Hozzám hasonlóan ő is csinálta ezért egyáltalán nem zavarta amikor megharapdáltam a tollait. Sőt, mondta is, hogy nyugodtan a számba is vehetem. Mikor én adtam neki, ő is megharapta az enyémet, úgyhogy nem volt sose vita belőle. :)

28/l

2012. aug. 29. 16:41
 27/28 anonim ***** válasza:
Hogy érted? Mármint írás közben, vagy csak úgy?
2013. jan. 8. 20:27
 28/28 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy amikor használod: írás, rejtvényfejtés, gondolkodás stb közben.
2013. jan. 8. 20:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!