Miért vagyok ilyen már kiskorom óta? Ez milyen "betegségre" utalhat?

Ez édeskevés infó, amit leírtál. Csak erre alapozva nem lehet mondani, hogy x, y problémáról van szó.
Szaki is hosszas napokon át zajló beszélgetések után tud pontosat mondani.
Szóval ne kérdezz ehhez hasonlót, mert semmi értelme itt gyk-n.
1. Nem fogsz tudni egy életet leírni, másrészt senkinek nincs kedve elolvasni annyit.
2. Átlag ember nem fog neked diagnózist írni sem, hiszen nem ért hozzá.
Tessék szakembert keresni, ha kell azokat is leváltani, ha nem megfelelő.
Emellett javaslom a youtube használatát megfelelő módon. Számtalan olyan videó és műsor van, ahol szakemberek beszélnek ki adott pszichológiai témákat.
Kadarkai endrének is van olyan műsora, ahol behívnak egy szakit interjűra, majd egy olyan embert, aki az adott témával küzd, diagnózisa van.
De ott van még a tanulom magam Attis csatornája, ahol pontokba szed adott tünetegyütteseket stb.
Van egy aranyos animációs pszichológiai dolgokkal foglalkozó csatorna is. Psy2go (vagy valami hasonló a neve, úgyis bedobja majd)
...és még sok-sok szakinak van youtube csatornája. Ha ilyen témákban elmerülsz, több hasonlót fog feldobni algoritmus.
Szeretem ezeket a témákat, érdekesek. Mindemellett ráleltem tök véletlen a saját problémámra is, ami ADD, ASD.
Mindig is más voltam, mint az átlag NT (neurotipikus) egyedek.
Szerencsére nem társult alacsony intelligenciával vagy egyéb hátrányos dologgal s teljesen magamtól egész jól kezeltem a dolgokat logikus módon + mindig figyeltem embereket, elemezgettem őket.
Mai napig olyan részleteken leakadok, hogy pl beszélgetés adott részein minek ráncolják pl a homlokukat az emberek.
Nekik természetes, ösztön alapú. Nálam ezek a mimikák nem igen vannak jelen, teljesen ránctalan az arcom 30+osan is.
Sok hasonló apró dolgot figyeltem meg. Sok tulajdonságommal, képességeimmel, előnyeimmel, hátrányaimmal mindig is tisztában voltam, ám sokáig nem tudtam mi volt ennek a gyökere.
Aztán egyik podcast után jött egy másik random videó, amíg ügyködtem asztal felett s pár mondatra felfigyeltem "mintha rólam beszélne" a videó mesélője.
Kutattam, olvastam, informálódtam, majd egyenesen megfelelő szakihoz fordultam, ahol megerősítették, hogy bizony jól kielemeztem minden aspektusát. (Egy vaskos genothermmel teli mappával tettem be a lábamat. Orvosi, tanulmányi, volt pszichológiai félrediagnosztizált lapokkal, képekkel, tesztekkel.)
Elemző, kísérletező, megfigyelő típus vagyok és ha rápörög az agyam, nincs megállás.
Szóval kezdetnek hallgass, nézz körbe. Fontos, hogy ne érzelmi alapon dönts, hanem ész alapján, ok-okozatokkal, saját életedből felhozott példákkal alátámasztva.
Szakihoz is mehetsz, de nagyon kevés az igazán jó szaki. Engem 30évig félrediagnosztizáltak, pedig kicsi korom óta jelen voltak az életemben.
Szakosodott szakikhoz kell menni, ha megvan a gyanú az adott dologra.
Fntos, hogy gyanúnak mondd és ne kijelentsd, mint öndiagnózist. Csak akkor mondd ki, ha a doki is elismeri, mondhatod majd "látjátok, beigazolódott amire gyanakodtam". Ám nem mindenki tud ilyen pontos elemzést reálisan összedobni. Előfordulhat, hogy valaki kever valamit. (Dokim mesélte.)
Kellemes informálódást!
S ne akarj ilyen kevés infó, iromány alapján tippeket, mert simán félrevihetnek a témában.
Az emberi elme is egy összetett téma, nem fekete fehér.
Pl hiába írja le az ember, hogy fáj a fejem. Kismillió dolognak a tünetegyüttesének a része a fejfájás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!