Nagyon utálom már a tanulást, mit tegyek?
Ismerem az érzést. Nekem az egész amiatt volt, hogy szinte ránk erőszakolják azt a napi 6-7 tananyagot, amit tanuljak meg másnapra. Utálom ha szabályokat szabnak ki nekem.. De az egész oktatásról meg van a véleményem, de az OFF lenne.
Úgyhogy a kérdésedre a válasz: ezt csak úgy lehet, hogy próbálod nem erőltetni. Ha tanulsz, néha állj le egy kicsit pihenni. Szerintem lehet, hogy jót tenne neked valamiféle mozgás is, lehet, hogy úgy az agyad jobban fogékony lenne és aktívabb. Menj el valamit sportolni max fél, vagy 1 órára.
Próbáld meg azt, hogy vázlatosan írod le először a tananyagokat, csak a lényeget kiírva azt tanulod meg ami fontosabb. Szóval nem mindent szóról szóra. És amit elolvastál azt úgy mond fel magadban, anélkül, hogy a papírra néznél és hangosan mond ki amit 'tömsz bele a fejedbe'...Szóval amit tanulsz. Azért fontos ez, mert hogy ha felelsz akkor könnyedén fogod kimondani a szavakat persze csak akkor ajánlatos ez a módszer ha lámpalázas vagy. Mást nem nagyon tudok. Én úgy tanultam amit fentebb leírtam, csak a fontosakat írtam ki vázlatszerűen. És mondtam magamban a tananyagot sokszor elmondtam magamban egymás után addig ameddig meg nem jegyeztem. És aztán külön lapra leírtam arra amire emlékeztem.
Én is jelenleg tanulok és utáltam a gyakorlati részt középsuliban, de most, hogy látom, hogy elméletből mennyi sz@r anyagot ledarálnak és gyakorlatból meg csinálni kell a dolgokat és megérted, így azt mondom, hogy inkább gyakorlat. Az anyagokat olyan szinten érdektelenül adják le, bár ez tanárfüggő, hogy nem csodálom, hogy ha valakinek nem megy a tanulás. Ha nekem valaki normálisan elmondja a témát, akkor rögtön megértem, de ha valaki mellébeszél és unott fejjel leadja a dolgokat, attól hányni tudnék.
21/F
Ezt igazából erőltetni kell, legalábbis nekem kellett.
Mikor felfogtam, hogy igazából ez nekem kell majd, erre szükségem van, nem mellesleg egy része még érdekel is. Így szerettem meg 11.-ben úgy igazán a bioszt, 12.-re a matekot, az infót és az angolt, nameg a fizika egy részét, idén, 13.-ban pedig egyelőre még az irodalom is tetszik.
Igenis nem stréberség beismerni, felismerni azokat a részeket a tantárgyakban, amelyek igenis érdekelnek téged. Amelyek nem... beszéld be magadnak, hogy könnyű, vagy tanuld meg inkább 3-as szintre, vázlatosan, de úgy viszont nagyon!
Kapcsolj be zenét vagy tv-vét,el is mehet dolgozni és rájössz hogy gáz az az élet ami várni fog rád...Ne most add fel!!!Gondolj bele amikor dolgozni fogsz ott nem lesznek óránként szünetek,nem lesznek osztálykirándulások,nem lesz időd semmire mert fáradtan mész haza,lehet hogy hétvégenként is túlórázhatsz,kevesebbet jársz majd bulizni,kevesebbszer tudsz találkozni a barátokkal ,a nyári szünet fogalma megszűnik,megtanulod hogy milyen könnyen folyik ki a kezedből az a kevés fizetésed amiért gürizhetsz.
Remélem ez valamennyire segített!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!