szia!ne aggódj semmivel nem vagy lemaradva.nézzük egyenként.Párkapcsolat:egy tiniszerelemnek(bár sajna nem ezt látod,ha körbe nézel) nem a hosszú párkapcsolatról,szexről kéne szólnia, a lényege az egymással való ismerkedés,az egyének kinyílása,saját magának megismerése,a mozizások,délutáni együtt töltött programok,együtt tanulás,beszélgetések,séták stb összességéről kéne szólnia, a testiségnek(petting,orális szex,közösülés) 17-18 éves kor alatt nem szabadna megjelennie,főleg azért nem mert nem arra való a tiniszerelem,hogy évekig járjanak egymással,az a felnőtt kapcsolat része kéne hogy legyen,de sajna sokat változott a világ.ezen ne emészd magad képzeld nekem 19 éves koromban volt az első igazán komoly barátom,pl vele veszítettem el a szüzességem,a korábbiak volt 1-2-4-8 hetesek voltak,annál többek nem nem volt benne szex,na jó 18 évesen már volt petting,de nem ez a lényeg.Figyelj aki korán kezdi a dolgokat,túl hamar akar megöregedni,felnőni lásd nagyon sok 12-17 éves,akik vagy túl vannak 5-8 pasin,vagy több egy éjszakás kalandon,esetleg átmulatott,ivott éjszakákon,ami megint korai mert ezek az,egyetem főiskolai élet vele járói,de sajnos minden hamar kezdődik a mai fiatalok életében,és nagyon rosszul járnak,azok a lányok 20on éves korukra kiégnek,befásulnak,semmi újat nem lehet nekik mutatni,vagy nézzük a te példádat pl 13 évesen összejön "élete szerelmével" 18-19 éves koráig együtt vannak,és nem mernek ki lépni a kapcsolatból,pedig már rég nem szeretik egymást,stb.persze vannak a nagyon ritka kivételek,de lássuk be korai hosszútávú párkapcsolatok nem igazán szoktak öregségig tartani,ezen ne aggódj ráérsz még vele,nem vagy semmiről lekésve.Nyelvvizsga:főleg szorgalom kérdése de nagyon sokat számít van-e az embernek nyelvérzéke,bevallom 3szor voltam nyelvvizsgázni,először meg lett a szóbelim a másik kettő egyenként,mert nincs nyelvérzékem dizlexiás,disgráfiás vagyok,borzalmasan éreztem magam,hogy le vagyok maradva,de aztán meg lett és rájöttem nem szabad másokhoz mérnem magam,én másba vagyok jó nekem más megy nagyon jól ami a többieknek nem.17 évesen előrehozott érettségit csináltam,jogsit,nyelvvizsgát,főszerem volt egy színdarabban,és még ezek mellett is úgy éreztem le vagyok maradva a többiektől,de bele gondoltam elértem valamit amit ők nem főszereplő voltam,énekkarral versenyeken voltunk(nem iskolai,hanem magánéneki)magán ének órán sikereim voltak,meg lett a jogsim,a vezetés is jól ment,rájöttem vagyok én is olyan tehetséges,mint ők,nekem is megy valami jól,elértem én is sok mindent,még ha több idő is behozom őket.Tudod nem könnyű dolog semmi sem sok szorgalom,türelem,idő,kitartás.Nem vagy elkésve semmivel,nekem két szakmai nyelvvizsgát kell csinálnom a diplomámhoz,még csak egy általános nyelvvizsgám van,még volt osztálytársaimnak már megvannak rég,viszont nekem van egy kisfiam,és tanulok mellette két szakmát,és bizony nehéz dolog ez egyszerre,de mégis csinálom és megy és mennie kell,és baromi nehéz,de a munkának mindig van gyümölcse.Azért mondtam el az esetemet mert mindig le voltam maradva ezen a három téren is amit felsoroltál,de mindig igyekeztem én is elérni valamit,nem miattuk magamért,tedd Te is ezt,csináld amiben jó vagy,ha megy a nyelv hajts rá,menj el nyelvsuliba és 1 év múlva lesz egy nyelvvizsgád,ha megy a töri tanulj ezerrel és csinálj emelt szintű törit stb. Ezen csak te tudsz változtatni,és ha úgy érzed magad jobban ha sikereket érsz el,akkor hajrá,találd ki mit szeretnél elérni és érd el! Nagyon sok sikert az életben,és ne csüggedj mindig lesz olyan ember akinek már vannak sikerei esetleg több mint neked,de ilyenkor nem lógatni kell az orrod hanem bebizonyítani magadnak te is érsz annyit,ha nem abban a dologban vagy jó akkor másban! 22L