Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Le vagyok maradva 16 évesen?

Le vagyok maradva 16 évesen?

Figyelt kérdés

Rengeteg 16-17 éves ismerősömnek van 2-3 éves (!) kapcsolata, nekem eddig a leghosszabb 9 hónap volt.

Jópár embernek már van középfokú nyelvvizsgája, jövőre előrehozott érettségi...

Már tök sok mindent elértek (pl országos táncversenyen voltak, stb), de én még semmit sem értem el :( Legalább lenne egy nyelvvizsgám, vagy bármi..

16/L

2011. szept. 22. 15:46
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Nekik van céljuk, nekem még az sincs. Azt sem tudom, mi akarok majd lenni...
2011. szept. 22. 15:48
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Semmiről sem vagy lemaradva, ez nem verseny. Főleg a kapcsolatok terén nem. Lazíts, ha erőlteted, semmivel sem lesz jobb, sőt rosszabb.
2011. szept. 22. 15:52
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy lemaradva semmiről. Van, akinek 20 éves kora után jön az első (!) kapcsolat. Ami a nyelvvizsgát illeti, elég, ha érettségire sikerül. Ha biztosra akarsz menni, tűzd ki, hogy érettségi előtt egy évvel meglesz. Rajtad múlik.

Hogy mi akarsz lenni? Ezt sem feltétlenül tudja mindenki 16 éves korában. De azért gondolkozz rajta, tudakozódj, érdeklődj.

4/18 anonim ***** válasza:
9 hónap nem is rövid, és van akinek ezek a dolgok nehezebben mennek, te is megtalálod majd az utad.
 5/18 anonim ***** válasza:
Nyugi :) én 16 évesen csókoloztam először, nemhogy 2-3 éves kapcsolatom lett volna :D. Most meg 22 évesen van egy két éves kapcsolatom és együtt élünk.
 6/18 anonim ***** válasza:
45%

Ne aggódj, 16 évesen még nekem se volt célom. 18 évesen elkezdtem dolgozni, és 21 éves koromban döntöttem el, hogy mit akarok majd csinálni szakmailag. Most kezdtem el afelé képezni magam, és nem érzem elkésve sem saját magamat.

Miért méred magad másokhoz? Másoknak vannak olyan jó barátai, mint neked? Tuti hogy nincsenek.

(23 vagyok, az én volt osztálytársaim már mind családos asszonyok, férjjel, 2-3 gyerekkel, szakmával. Én még most is egy 5 hónapja tartó kapcsolatban élek, és töredékannyit veszekszem a párommal, mint ők, mert én megtanultam, amit ők nem. És egy a fontos: a párom megbecsül, és ha ő sem lesz, a szakmámban - 5 éve csinálom - már van olyan gyakorlatom, ami miatt ismeri a felsővezetés is a nevemet. Ennél többre nem vágyom.)

2011. szept. 22. 15:55
 7/18 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyáltalán lemaradva. Nekem 17 évesen lett barátom, úgy igazi, és még ma is vele vagyok. Nyelvvizsgám még most sincs, de erre érdemes rákészülni, hogy minél előbb meglegyen, mert én saját tapasztalatomból írom, hogy minél később annál nehezebb. Szerintem érettségi környékén próbáld meg. Szóval ne aggódj ezek miatt. :) 20L
2011. szept. 22. 15:56
 8/18 anonim ***** válasza:
nekem sem volt kapcsolatom 16 evesen,
2011. szept. 22. 15:56
 9/18 anonim ***** válasza:
Én egyetemre járok, de még mindig nem tudom mi szeretnék lenni :) 16 évesen én se jártam versenyekre, nem volt még nyelvvizsgám (17 évesen lett meg a felsőfokom), nem volt sokéves párkapcsolatom, semmi.. De így visszatekintve se hiányzott az életemből, szerintem te is ráérsz még!:)
2011. szept. 22. 15:57
 10/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, lemaradt a vége: azt akartam mondani, hogy keress valami hobbit addig is, amiben úgy gondolod, hogy jó vagy. Nem számít, ha más is csinálja körülötted. Te legyél elégedett magaddal, a többit meg le kell sz*rni.
2011. szept. 22. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!