Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ez valamiféle személyiséghasad...

Ez valamiféle személyiséghasadásra utal?

Figyelt kérdés

Nagyon sokat gondolkozom el a megszállottságaimmal kapcsolatban. Jó, ezt nem tartom bajnak, sőt, szerintem ez kell egy embernek.

Csakhogy én ezt őrült mértékben teszem... Van, hogy otthon se csinálok semmit, van, hogy egyedül elmegyek sétálni és elgondolkozom, szinte beszélgetek magammal. Járműveken se szeretek olvasni vagy sudoku-zni vagy bármi egyéb, hanem nézek ki az ablakon, és elgondolkozom.

Általában elképzelem, hogy egy társaságban vagyok (olyanba, amilyet sose láttam és val.szeg nem is létezik, de amilyet szeretnék...) és velük beszélgetek, vagy ketten vagyunk, vagy az egyik létező barátomat képzelem el, hogy neki mesélek valamit (ez már ritka). Vagy elképzelek egy társaságot, akik hülyülnek. Vagy egyéb "sztorikat" gyártok.

Amikor a közlekedés érdekelt, akkor közlekedési eszközökkel kapcsolatos elgondolkozások voltak ezek, most főleg informatikai biztonság...

Sejtem, hogy ez azért alakult ki, mert régebben csak egy barátnőm volt, ő se olyan nagyon, de azóta sincs olyan társaság, ahol igazán és pár óránál - egy napnál tovább jól érezném magam, mert sajnos annyira más vagyok.

De nem is ez a kérdés...

Hanem tudathasadás ez vagy más hasonló betegség?

18/L

2011. szept. 4. 11:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

elolvastam a szöveged,hát elég érdekes személyiség lehetsz:D

nem hiszem hogy beteges. de lehet átéltél valamit ,vagy túlságosan felnagyítottad régen ami nagy hatással volt rád és ezt tette veled. engem pl az emberk a humorkodás. a lazítás tud az agyamra menni mikor röhögnek egész nap,csak rossz kedvem lesz tőle.

amúgy el kell áruljam hogy ha ezt így kijelented hogy semmi sem érdekel akkor ott valami gáz van, vagy nem próbáltál ki sok mindent, vagy amiket kipróbáltál rosszat láttad meg benne, pl vegyük a párkapcsolatot a te korodban a lányokat nagyon szokták érdekelni a másik nem. ha téged abszolút nem izgat akkor szerintem komoly csalódás ért vagy mittudom én mi de vmi rossz érzés. volt egyáltalán már barátod?

én is tettem már fel hasonló kérdéseket. kisebbségi érzést nap mint nap átélem, kevés emberrel érzem jól magam.ez van bele kell törődni.

kaptam egy érdekes választ hogy ne elmélkedj az életen, hanem ÉLD az életet ,engedd át magad az érzéseknek, ha pia kell akkor próbáld ki úgy, ha az segít, persze ne vidd túlzásba.ami először tudatos az szép lassan átalakul természetessé,ösztönössé

18f

2011. szept. 5. 17:22
 12/22 A kérdező kommentje:

Az, hogy semmi se érdekel, az túlzás. Érdekelnek dolgok, csak azért tartom nemnormálisnak, mert ezek fiús érdeklődési körök, és nem kéne, hogy ennyire lekössenek és ennyi érzelem fűzzön hozzájuk.

A pasik csak nagyon kicsit érdekelnek. Egyszerűen nem nagyon jön magától az érdeklődés irántuk, másrészt fáraszt. Van olyan periódusom, mikor észreveszem a helyeseket, van olyan, mikor vágyom a szerelem után.

Ez a dolog magától jön, semmiféle csalódás nem volt.

Egy-egy fura dolgomat megtalálom az emberekben, de mindegyikben egyet. Olyat még nem láttam, hogy több is meglett volna másban is.

2011. szept. 5. 18:13
 13/22 Ranger88 válasza:

Nem beteges , hidd el. Én is ilyen voltam egész életemben. Talán nálam annyival másabb a helyzet h én remekül tudok alkalmazkodni másokhoz. És minden érdekel. :) Tudom magamról h más vagyok mint a legtöbb ember.. és örülök is neki. De egyébként ha most pld egy párkapcsolatot nézünk akkor az csak is úgy tud egészséges lenni ha mind a 2 fél alkalmazkodik egymáshoz. Mert annak az esélye kevés h olyas valakit találsz akivel mondjuk 98%ban mindenben "egyeztek". Másfelől meg szerintem abból csak egy nagy szürkeség lenne. Szóval lesz ez még másképp. :) Majd találsz egy olyan párt magadnak akivel klassz lesz a kommunikáció és észre sem fogod venni magadon h megváltoztat. Vagy egy olyan barátnő akivel nem kapcsolsz át soha punnyadásba. Csak ne erőltesd a dolgokat. Azok úgy is jönnek majd maguktól. Bár biztosan sokan nevetnek majd rajtam h ilyen nagy szavakat használok 22évesen.. de ez így van.

Amúgy most már nagyon kíváncsivá tettél.. milyen dolgok érdekelnek Téged igazán? :)

2011. szept. 5. 19:02
 14/22 A kérdező kommentje:

Ne érts félre, tudok alkalmazkodni, de nem remekül, és engem kifáraszt.

Régen érdekelt a közlekedés, azon belül is a sínen menő dolgok. Most kezd megint pöttyet érdekelni. Kiskoromban érdekelt a foci, de nem is a meccsek, hanem a szabályok, az edzések és ilyesmi dolgok.

Jelenleg leginkább a számítástechnikai biztonság érdekel kb. 3 éve, jelenleg ezt hívom "mániámnak".

Érdekeltek és végül is jelenleg is az erőművek, főleg az atomerőművek - most Fukushima kapcsán.

Nem fiús, hanem végre egy 'uni' érdeklődési köröm az egészség, emberi szervezet. Kisebb koromban a szív és a tüdő "fogott meg" a legjobban, mostanában, ha előjön ez, mint mánia, akkor az immunrendszer. Régen gyerekeknek szóló könyveket olvasgattam, manapság cikkeket, fórumokat, szakleírásokat bújok a neten.

De a fővárosi hidak, egy csomó utca nevét és sok kerület elhelyezkedését is azért tudom, mert "mániám" volt, vagy annak "mellékterméke".

Szóval ezek azok az érdeklődési körök, pontosabban megszállottságok.

Egyébként az előbb is azon kaptam magam, hogy szinte hülyülök, mintha lenne itt valaki.

2011. szept. 5. 19:21
 15/22 Ranger88 válasza:
Érdeklődő típus vagy. :) Megfog egy "téma" és a természetedből adódóan mindent megszeretnél tudni róla ezért picit megszállott leszel. Ez azért nem egy rossz dolog. Pld én bármelyik témában eltudnék beszélgetni Veled akár napokat is.. mert érdekesek. És szerintem még sokan mások így lennének ezzel. Talán ez is hiányzik.. mármint azt h valakivel megoszthassad a gondolataidat. :) Én sem tudok sok mindent megbeszélni másokkal mert tudom h nem érdekelné őket túlzottan. A képzelgések ellen meg a legjobb a társaság. :) Én pld most indulok bringázni egyedül.. mert úgy alakult h az ismerősöm nem ér rá (bár szerintem csak az esőtől tart).. ezért így valószínűleg "pörögni fog az agyam". Ami sohasem baj. :)
2011. szept. 5. 19:53
 16/22 A kérdező kommentje:

Húú, én bringázni mindig egyedül szoktam. Na jó, néha elviselnék valakit magam mellé, de sose jön össze, mert kevés bringás ismerősöm van.

De a bringázással is úgy vagyok, mint sok mással - egyedül lehet igazán kiélvezni. Nem vonja el senki a figyelmed, és arra és annyit mész, amennyit akarsz.

Tudom, ez is azért egy nem túl helyes hozzáállás...

Most akkor baj a képzelgés vagy nem? :D

2011. szept. 5. 20:02
 17/22 A kérdező kommentje:

Amúgy melyik téma az, amiről sokat el tudnánk beszélgetni?

Téged mik érdekelnek? Nyilván Te nem vagy olyan fura, mint én, tehát a másik nem, akkor a filmek, regények, zene közül valamelyik, de hogy ezeken kívül?

Merre laksz?

Kíváncsivá tettél.

2011. szept. 5. 20:10
 18/22 A kérdező kommentje:

Most egy ilyenfajta "párbeszédem" volt pl.:

- Most akkor keressük meg a ------ kérdést, mert ígértem valakinek, hogy belinkelem. - kis szünet - képzeld, most majdnem ezt a kérdést nyitottam meg, pedig ez tök másról szól. Amúgy utálom, ha ezt a kérdést teszik fel.

(képzeletbeli személy vagy mi): - Miért?

- Mert könnyen megtalálható rá a válasz a Google-n, egy vagy két perc alatt. Meg amúgy is... sokszor egymás után feltenni. Mellesleg én is feltenném, csak egy másfajta --- -vel kapcsolatban. Na, arra a választ már nem találtam a Google-n.

2011. szept. 5. 21:26
 19/22 Ranger88 válasza:

Néha tényleg a legjobb egyedül bringázni. Tökéletesen összefoglaltad az okokat. :) Ennek ellenére azért jó néha másokkal is tekerni egy jót. Közben beszélgetni stb. Vagy pld nagyobb társaságokkal bringatúrára menni. Mondjuk gy jó kis Balaton körre.. sok sok sátrazással.. egyszer ki kéne próbálnod egy ilyet! :D De egyébként rengeteg más dologgal vagyok még ugyan így.

Igazából bármiről eltudok beszélgetni bárkivel. Most pld ha egyet kéne választanom az azok közül amiket írtál akkor talán a számítástechnikai biztonságra csillant fel leginkább a szemem. :) Mivel az számítástechnika világát alapból szeretem és régóta követem. :) De az emberi szervezet témával is nagyon szemeztem. :D

Minden érdekel. Tudom ez egy sablonválasz de tényleg így van. Minden témában eltudok beszélgetni másokkal. Az már más kérdés h vannak olyan dolgok amikhez hozzá sem tudok szólni. Pld ha az egyik orvos ismerősömmel mondjuk az emberi szövettanról kezdenénk el beszélgetni. :) Szóval vannak dolgok/témák amik jobban érdekelnek vannak amik kevésbé. Pld érdekel az állatvilág , a különböző társadalmi problémák , az üzleti világ. Mindig más van nálam toppon. :) Erre az oldalra is azért néztem fel mert rengeteg érdekes dolgot olvasgathat az ember. Jó ez így néha "pótcselekvésnek". :)

Amúgy Budapesten lakok. Azon belül pedig XIX. ker Wekerle. :) Ha ismerős vagy erre felé akkor tudod h itt lehet bringázni bőven. Felétek milyenek a "bringaviszonyok"? :D

Egyébként meg minden embernek megvan a saját maga furcsasága. :) Képzelegni pedig szerintem NEM rossz dolog.. sőt sok esetben hasznos is tud lenni. :)

2011. szept. 5. 21:41
 20/22 A kérdező kommentje:

Mi lenne, ha erre már nem itt reagálnék? Nagyon off és másokat nem érdekel. :)

szeretszvagynem kukac gmail pont com

2011. szept. 5. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!