Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért ne öljem meg magam?

Miért ne öljem meg magam?

Figyelt kérdés
Ma gondolkodtam el igazán, hogy semmi értelme az életnek. Ne gondoljátok azt, hogy emo vagyok vagy depressziós. Sírva írom ezeket a sorokat a megtörtségtől.. a problémáktól. Rájöttem, hogy mi áll előttem. Tanulnom kell azért, hogy később élhessek egy normális életet. (ha ezt a fizetésem is engedi) Sanda gyanúm, hogy mire felnövök, addigra a munkalehetőségek száma igen csak le fog csökkenni. Szóval dolgozzak életem végéig, hogy utána megtörten végezzem? Vagy vessek véget ennek most? Mindenki akivel már megtörtént azt állítja, hogy egy probléma mentes világba csöppent. Ahol nem fájt semmi és nem voltak gondok se. Sose hittem igazán az ilyen dolgokban. De ha van menny akkor végre olyan helyen lehetnék, ahol se munka, se megtörtség nincs. Találkozhatnék azokkal, akiket szeretek... Ha nincs, akkor nincs mit veszítenem csak az előttem álló 60-70 évet amit azzal töltenék el, hogy miután a végkimerültségig dolgoztam, megtörve kevés nyugdíj mellet élném tovább a szar problémákkal teli életemet. A kérdés komoly.. nem azért teszem föl, hogy tizenéves p'o'csök olyanokat írjanak, hogy idióta vagyok. Engem olyan emberek véleménye érdekel, akik nap mint nap megdolgoznak azért, hogy elviselhetőbben élhessenek. Ez egy olyan generációhoz szól, akinek vannak olyan jó élményei, amiért azt mondja, hogy igen is! Érdemes volt. Természetesen ha tizen éveseknek is van ehhez hasonló ötlete, akkor kíváncsian hallgatom. Előbb feldobtam egy pénzérmét. Gondoltam, hogy majd a sors eldönti. A sors szerint még élnem kellene :)
2011. júl. 31. 22:42
1 2 3 4
 31/34 anonim válasza:
Figyelj !! nem vagyok felnott de en is igy vagyok minden egyes nap hogy veget akarok vetni az eletemnek de van egy ember aki miat nem teszem ezt !!! teged valaki nagyon szeret es kepzeld hogyha elveszitesz egy olyan embert akit a legjobban szeretel az nem jo erzes !!!
2012. aug. 25. 00:12
 32/34 anonim ***** válasza:
15 éves vagyok. Nem vagyok depressziós vagy ilyesmi, de pár éve engem is foglalkoztatott ez. Minek élni? 13 éves koromban ( 6 osztályos gimnáziumba mentem ) megkéseltek. Elvágták a nyakam és a hátamba szúrtak 2-szer. Iskolában történt 2 óra közti szünetben. A másik diák elfutott. Oda dobta a sors amit szerettem volna, ott az esély, hogy meghaljak. Kimentem és lementem 3. emeletről a lépcsőn (!) a saját lábamon, ert nem akartam feladni. Hirtelen élni akartam. Kórházba szállítottak. Az első gondolatom a helikopterben ( a súlyos sérülés miatt helikopterrel vittek ) az volt, hogy mit fog érezni a családom? Mi lesz a barátaimmal? Mi lesz az osztályommal és a volt osztályommal? Annyi mindent ki szeretnék még próbálni, annyi álmom volt! Nem volt szabad meghalnom, még nem volt itt az ideje. Az orvosok azt mondták, hogy csoda történt: a nyaki ütőerem mellett 2 mm-el vágtakmeg. 6 nap alatt felépültem és haza engedtek. Ekkor változott meg a gondolkodás módom. Véletlen? Inkább a sors fintora. Meg szerettem volna halni és "valami" vagy inkább "valaki" megmutatta, hogy mit is szeretnék. Nem ez lett elrendelve. Élni kell. Azóta eljutottam Olaszországa, Görögországba, Horvátországba, Bécsbe, lebeszéltem egy barátom a öngyilkosságról, pedig képet is küldött, hogy megteszi, elkezdte vágni a kezét. Ezt elértem, mert a sors ezt szánta nekem. Pedig el tudod képzelni mekkora lelki trauma ez egy embernek? Akárhogyan gondolod, a családodnak, a rokonoknak, a barátoknak mennyire megviselő lesz? Megéri élni, ez a legjobb az életben. Persze van hátránya is pl.: élj azért hogy dolgozhass és dolgozz azért hogy élhess, de nincs szebb dolog annál hogy élhetsz és az életed úgy formálod ahogy akarod :). Javaslom, hogy menj el nyaralni családdal vagy barátokkal, próbálj ki különböző kultúrákat ( akár internet segítségével ), művészeteket. Élni jó, csak rá kell jönnöd, hogy hogyan teheted még jobbá, qhhoz hogy boldog légy :)
2013. okt. 15. 17:46
 33/34 gizmooo55 válasza:

Ha van menny, akkor te nem oda jutsz, mert az öngyilkosság bűn, és a bűnösök a pokolra jutnak.

A materiális javak érdekelnek csak-> akkor tanulj hogy legyen sok pénzed.

a boldogság érdekel-> akkor legyen egy párod(akinek kiöntheted a szíved, és meghallgat) és legyen gyereked. A gyerek megszünteti a problémáidat, mert már nem magaddal foglalkozol, hanem vele.

Az embert nem a nyomor és kilátástalanság töri meg igazán hanem a magány.

2014. jún. 10. 21:52
 34/34 anonim válasza:
Az élet rémes. Nem létezünk vidáman majd a nyakunkba szakad minden. Gyakran eszembe jut az öngyilkosság. Szeretnék boldogan élni. Kicsit lelasulva. Látni a hulló leveleket. Élvezni az életet. De helyette munka van. Háztartás. És minden is. Pislogok mint pocok a lisztben. Mert többet vártam. Nem pénzt. Csak életet. Dolgozom és az imádott hobbiaim morzsolodnak le. Határon vagyok. Ha csak a kiégés, a folyamatos küzdelem jut, akkor minek húzam?
2022. szept. 5. 01:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!