Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért ne öljem meg magam?

Miért ne öljem meg magam?

Figyelt kérdés
Ma gondolkodtam el igazán, hogy semmi értelme az életnek. Ne gondoljátok azt, hogy emo vagyok vagy depressziós. Sírva írom ezeket a sorokat a megtörtségtől.. a problémáktól. Rájöttem, hogy mi áll előttem. Tanulnom kell azért, hogy később élhessek egy normális életet. (ha ezt a fizetésem is engedi) Sanda gyanúm, hogy mire felnövök, addigra a munkalehetőségek száma igen csak le fog csökkenni. Szóval dolgozzak életem végéig, hogy utána megtörten végezzem? Vagy vessek véget ennek most? Mindenki akivel már megtörtént azt állítja, hogy egy probléma mentes világba csöppent. Ahol nem fájt semmi és nem voltak gondok se. Sose hittem igazán az ilyen dolgokban. De ha van menny akkor végre olyan helyen lehetnék, ahol se munka, se megtörtség nincs. Találkozhatnék azokkal, akiket szeretek... Ha nincs, akkor nincs mit veszítenem csak az előttem álló 60-70 évet amit azzal töltenék el, hogy miután a végkimerültségig dolgoztam, megtörve kevés nyugdíj mellet élném tovább a szar problémákkal teli életemet. A kérdés komoly.. nem azért teszem föl, hogy tizenéves p'o'csök olyanokat írjanak, hogy idióta vagyok. Engem olyan emberek véleménye érdekel, akik nap mint nap megdolgoznak azért, hogy elviselhetőbben élhessenek. Ez egy olyan generációhoz szól, akinek vannak olyan jó élményei, amiért azt mondja, hogy igen is! Érdemes volt. Természetesen ha tizen éveseknek is van ehhez hasonló ötlete, akkor kíváncsian hallgatom. Előbb feldobtam egy pénzérmét. Gondoltam, hogy majd a sors eldönti. A sors szerint még élnem kellene :)
2011. júl. 31. 22:42
1 2 3 4
 21/34 ZordAtya válasza:
Megértem a gondolkodás módodat, hasonlók futottak már át rajtam is leszámítva az öngyilkosságot. Tégy az ellen hogy unalmas legyen az életed. Valósítsd meg azt amit szeretnél, hidd el nem csak a pénzen múlnak a dolgok. A menny pokol kérdést meg majd akkor mérlegeld ha már a végét járod. Úgy is mindenki megtér halála előtt többnyire.
2011. aug. 1. 08:45
 22/34 anonim válasza:
Szia kedves kérdező! Tudod az életnek ,ha így fogod fel tényleg nincs értelme, de gondolj bele azért néha szenvedéssel is de jó élni ,mert legalább élhetsz. Vannak olyan szerencsétlen sorsú emberek akik pl: rákos betegek és 80% hogy meghalnak. Gondolj arra milyen szép amikor körülnézel a világba és belegondolkozol hogy élsz ez csak egyszer jár mindenkinek ugyhogy ne nyavajogj csináld azt amit szeretsz és adj hálát az istennek hogy élhetsz.
2011. aug. 1. 13:29
 23/34 anonim ***** válasza:

szarj a nyugdijra és a pénzre

nem ez az élet értelme, hanem hogy megtaláld benne az örömöd

egy szép táj, napfelkelte, madárcsicsergés, szex

csomó olyan dolgo van ami jó, és érdemes érte élni

de ez egyik sem a pénz, meg a munka

arról nem bezsélve, hogy a leg egyszerübb munkában is meg élehet látni a szépséget, az elvégzett munka örömét

az élet nem egy szenvedés és örök küzdés, csak azoknak akik magukkal ezt elhitetik

2011. aug. 1. 20:12
 24/34 anonim ***** válasza:
Mert az Élet szép és nem érdemled meg ha megölöd magad.
2011. aug. 1. 23:34
 25/34 anonim válasza:
élsz még?
2011. nov. 1. 20:10
 26/34 anonim ***** válasza:
Válaszolj légyszíves...
2011. nov. 2. 21:55
 27/34 anonim ***** válasza:
krumpli
2011. dec. 17. 12:48
 28/34 anonim ***** válasza:
Nekem is voltak ilyen gondolataim és akkor eszembe jutot,milyen jó dolgokat tudok még csinálni.És gondolom a krumplim is hiányolna mert tudod amikor megszöktem mexszikóbol eléggé eldöbbentem amikor leesett egy tehén az égből aztán bementem a tescóba és vettem egy corás filmet de aztán nem tetszett ezért megöltem magamat de újra élettem mert volt egy hiperszónikus 5magos laptopom amivel irányítottam a földet de persze ennek semmi köze nincs ahoz,hogy megmentettem a földet chuck norristol mert épp akart fingani egyet de hát ilyen az élet tudod sok dolog jó sok dolog rossz de amikor újra bementem a tescoba találtam egy corás filmet amit megisvettem de nem tetszet ezért megöltem magam de volt egy hipersznókius 5magos laptopom amivel irányitottam a földet.jah ezt már elmondtam akkor bocs.Ja igen és akkor volt az a kolbász na izé azt betömte a fejébe a Laci tudod Laci tudod akivel találkoztál aztán a boci megette a kezemet azta mindenit az volt a dúrva.Ja tényleg ez nem segített rajtad na az baj remélem tetszet mert ezt csak így írtam.
2011. dec. 17. 12:55
 29/34 anonim ***** válasza:

az életben sem a munka sem a tanulás nem a legfontosabb,.

na azért élj, hogy tanulhass, dolgozhass.

élvezd az életed, egy van csak belőle.

ne nyomaszd magad mi lesz majd 5-10 év múlva.

nem mondom, hogy élj bele a világba semmi elképzelés nélkül, de nem kell kétségbe esni ha valami nem sikerül, majd jön egy másik, sokadik lehetőség, semmi nincs veszve soha. Nézd a világot ás szemmel, örülj az apró dolgoknak is. Hull a hó. egy jó film, egy szép zene. Játssz vmilyen játékkal, amiben sikerélményed van, ez is sokat segít.

2011. dec. 23. 11:04
 30/34 anonim válasza:
Ne szarozz tedd meg. hidd el nekem. nem volt jobb, nem jobb, es nem is lesz. en is ezt teszem. sziasztok
2012. febr. 17. 00:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!