Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Kérdezz bármit és én válaszolok?

Kérdezz bármit és én válaszolok?

Figyelt kérdés
:)
2011. jún. 29. 02:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 A kérdező kommentje:
Amint a banda, a menedzsment és a kiadó megegyezik, és eladásra bocsájtják az első példányokat.
2011. júl. 2. 23:10
 62/84 anonim ***** válasza:
100%
Hogy tudsz ilyen politukusos " Mindent mondok de mégis semmit" válaszokat adni?Mindenre válaszolsz csak konkrét kérdésre nem válaszolsz :D
2011. júl. 3. 01:46
 63/84 anonim ***** válasza:
Hát ez az... Egyetértek utolsó válaszoló.
2011. júl. 3. 02:11
 64/84 anonim válasza:

szia!

lenne pár kérdésem:

1.:Mi az, amiben teljesen ezer százalékig biztos vagy? (jól gondolt át a választ ;)

2.:Mi az Élet valódi értelme?

3.:Mitől kezd el legelőször megdobbanni az emberi szív a fogantatás után?

4.:Tudsz-e teljes szívedből, önzetlenül Szeretni?

5.:Hányszor hazudsz/füllentesz egy nap átlagban?

6.:Van-e az embernek lelke, s ha igen, akkor hol található?

7.:Mitől képes mondjuk egy egymillió halból álló halraj azonos pillanatban irányt váltani-ráadásul ugyanabba az irányba és ugyanolyan sebességgel?

8.:Mi az oka a véletleneknek és a szerencsének? (Ha feltételezzük, hogy véletlen és szerencse nem létezik ok nélkül)

köszönöm, előre is a válaszokat.

üdv. a csontkovács

2011. júl. 3. 08:44
 65/84 A kérdező kommentje:

1:46 : Hazudni nem akarok, de tévedni sem.

Kedves csontkovács!

Köszönöm a kérdéseket!

1.:Mi az, amiben teljesen ezer százalékig biztos vagy?

Ebben az életemben a jót szolgálom, ez biztos. A körforgásban is biztos vagyok, alapvetően ciklikus világban élünk. Ha a halál holtbiztos az élet életbiztos.

2.:Mi az Élet valódi értelme?

Nagyvonalú készülődés a halálra. De ha ezt túl fájdalmas elfogadni, akkor mondok egy szebbet. Az élet valódi értelme önmagunk elfogadásán alapuló szerepünk megtalálása, megértése. Adottságaink, tapasztalataink, hajlandóságunk által olyan szellemi, anyagi értékek megteremtése, és társak megtalálása, amelyek és akik a boldogulás útján a boldogsághoz vezetnek.

3.:Mitől kezd el legelőször megdobbanni az emberi szív a fogantatás után?

Nagyon szép kérdés. Engedd meg, hogy kicsit absztrakt legyek. Az életerő indítja el.

4.:Tudsz-e teljes szívedből, önzetlenül Szeretni?

Az önzetlenség a szeretet aspektusában az indokolatlanságot jelentheti. Nincs rá okom, hogy szeressem, egyszeűen szeretem. Nagy hiba volt szerintem az önzőség/önzetlenséggel összefonni ezt a szót. Az önzőség rosszindulatú szó pedig, csak azt jelenti, hogy "boldogulnom kell". A szeretet, olvasatomban a hála szinonimája. Hálát adunk, de annak oka van, hiszen minden és mindenki aki hozzájárul a boldogulásomhoz szeretem. Nincs önzetlen szeretet. Ez kölcsönösség.

5.:Hányszor hazudsz/füllentesz egy nap átlagban?

Átlagosan napi egy hazugság, magamnak.

6.:Van-e az embernek lelke, s ha igen, akkor hol található?

Van lélek. Behatárolni nem tudom. De sokkal hatalmasabb mint, az elme. Az ember/élőlény testre csak azért van szükség, hogy a lélek korlátok közé szorulhasson, és különböző adottságok birtokában, tapasztaljon, megismerjen, specializálódjon (élet értelme koncepciót alkosson, keressen) Lehet, hogy a lélek mindenkié, vagy mindenki a része.

7.:Mitől képes mondjuk egy egymillió halból álló halraj azonos pillanatban irányt váltani-ráadásul ugyanabba az irányba és ugyanolyan sebességgel?

Figyelnek egymásra, kifinomult reflexük és kommunikációjuk van. Létfontosságú a szinkronműködésük, ez a fennmaradásuk kulcsa. Látszólag azonos pillanatban, valójában egy hullámszerű információ átvitellel lehet jellemezni, mint a stadionban a hullámzó közönség, ahol valaki elkezdi és a többiek folytatják.

8.:Mi az oka a véletleneknek és a szerencsének?

Kimondottan szeretek olyan szavakon csemegézni amit igazából sosem fogalmazunk meg, mert elfogadjuk jelentésbeni érvényességét. A véletlen is ilyen. Mihelyst megfogalmazzuk, mihelyst elemezzük rájövünk, az igazi értelmére. Véletlen vagyis nem vélt, nem gondolt. "Erre nem gondoltam". Kimegyek a rétre elém fut egy macska. Gondoltam volna, hogy elém fut? Nem. Akkor számomra véletlen. A macska számára én vagyok véletlen, hogy pont kint álltam. Az esemény bekövetkezett, de nem tulajdonítok neki jelentőséget. Ha ez egy olyan esemény ami visszagondolva döntő pl. a jövendőbelim macskája akkor illetem "micsoda véletlennel". Addig számomra független történés, érdektelen.

Több tézis találkozik ebben a témakörben.

1. Az ember elméje tud előre mindent. Ha tud előre ő választotta, ha ő választotta a szerencséket, "ajándékokat" is megválasztotta, és a látszólag ugyancsak meglepetésnek tűnő véletleneket is. Hiszen, ha elfogadjuk, hogy véletlen nem véletlen, akkor egy olyan döntő esemény biztosságát feltételezzük, aminek kimenetelét nem tudunk megjósolni

2. Az univerzum törvénye a vonzás. A vonzással olyan helyzetekben találjuk magunkat, amik harmóniában vannak érzéseinkkel. A vonzás alapján olyan helyzeteket vonzunk be ami látszólag "oda nem illő" helyzeteket teremt ami visszaemlékezve döntő eseménynek bizonyult, és logikus elindítója egy rövid/ hosszútávú meghatározó dolognak az életemben.

3. Ha jól tudom Jung-nak van egy szinkroncitás elmélete. Ami a véletlenek szinkronban történő bekövetkezését jelenti, ami egy eseményre irányul. Van egy kollektív tudattalan ami mindenkié, de senki sem tartja ellenőrzése alatt. Amolyan véletlenek gyökérrendszere. Az egész olyan mintha tavi rózsák lennénk, amik látszólag nem érintkeznek, de a felszín alatt összeérnek a gyökerek.

2011. júl. 3. 14:20
 66/84 anonim ***** válasza:
100%

Wáó, kérdező hihetetlen vagy.. Menj el politikusnak. De tényleg! Jó lenne, ha lenne egy önzetlen is kis hazánkban.. Jaj, a kérdéseim: Ezt tanultad valahol? Esetleg gyakoroltad? Vagy csak úgy jön? Van barátnőd? Kétlem, hogy ilyen szöveggel ne lenne. Mi az életcélod? Mik az álmaid? Mit gondolsz életed eddigi legnagyobb sikerének és legnagyobb kudarcának? Mit gondolsz, mennyi ideje van még hátra a Földnek és az emberiségnek? Talál az emberiség egy új bolygót, ahol lakhat? Mi a véleményed a Titánról, a Szaturnusz legnagyobb holdjáról? Kialakulhat rajta a miénkhez hasonló élet? Miért haltak ki a mamutok a jégkorszak végén? Milyen ízű 1 strucctojás?

Bocsi, ha kicsit sok a kérdés.. :D

2011. júl. 11. 21:59
 67/84 anonim ***** válasza:

Ha egy autó fénysebességgel halad, mi lesz ha bekapcsolom a fényszórót??

HA egy nő lefekszik a klónjával akkor leszbikus,vagy maszturbál?

Hogyan kerül a gyep közepére a fűre lépni tilos tábla?

2011. júl. 13. 12:06
 68/84 A kérdező kommentje:

Ezt tanultad valahol?

Természetesen van olyan válaszom, ami ismereteimből, tanulmányaimból való, de a megmagyarázást, azt nem tanultam, tapasztalatból ered. Sokszor tudjuk a választ, csak nem tudjuk lefordítani nyelvünkre.

Esetleg gyakoroltad? Vagy csak úgy jön?

Szerintem csak úgy jön. Szeretem megfogalmazni a dolgokat. Ettől értelmet, figyelmet kapnak.

Van barátnőd?

Nincs barátnőm.

Mi az életcélod?

Az életcélom, életelégedetten meghalni. Mint egy jó ebéd, étel után hálni, élet után halni.

Mik az álmaid?

Az álmaim olyan alacsony agyfrekvencián lefolyó fiktív, történések, (vagy a másik ritkán látogatott valóság történései) tapasztalatai számomra, amik olykor kevésbé- pl. (Fogok egy fókát fenekezőbottal amiből a parton egy molett kék sellőlány lesz) De olykor nagyon is figyelemfelkeltő, (tekintélyes, fehér sas száll fölöttem) Olykor magamon meglepődő álmok (kérek a cukrászdában egy marék százasszöget..és kapok), de van olyan álmom , hogy teljes uralmam alatt tartom és nagyon kevés gátló tényező van, hogy ne azt tegyem és ne azt alkossam amit akarok. (tudatos álmaim)

Azok álmaim amit abban a valóságban kívánok megélni amiben a leghosszabb időt töltöm (feltételezem az életem) a boldogság elérése felé irányulnak, amiben részt vesznek a barátaim, családom és a saját családom. Akarok az alkotás része lenni, és alkotni, tanulni és tanítani, szeretve lenni és szeretni.

Mit gondolsz életed eddigi legnagyobb sikerének és legnagyobb kudarcának?

legnagyobb siker: Első voltam a többszáz hímivarsejt között... Bár erre nem emlékszem, de a bizonyíték nyilvánvaló. De nézzünk egy közelebbit: A siker ami önelégültségemből, elfogultságomból táplálkozik, és meghatározó volt az elkövetkezendő életem során.. ilyen van egypár, nem tudom kiemelni a legnagyobbat. Mert ami nagynak tűnik azt nem is éltem meg nagyként, ami meg látszólag észrevehetetlen, az meg igazán behatóra sikeredett amit magamnak köszönhettem, hisz ettől siker. De, hogy ne térjek ki a válasz alól. A legnagyobb sikerem talán az első nagy színházi szereplésem. A legnagyobb kudarcom a kiskutyám korai halála aki a kezemben szenvedett ki és tehetetlenségemben nem tudtam megakadályozni. A színházat már nem csinálom, a kutyám szelleme meg tovább él egy másik testben, és gondolom kérésére éppen abban, ami megint velem él boldogan, egy visszatért angyal.

Mit gondolsz, mennyi ideje van még hátra a Földnek és az emberiségnek?

Nem tudom megmondani. De szinte biztosnak érzem, hogy egy fejezet végén, elején vagyunk.

Talál az emberiség egy új bolygót, ahol lakhat?

Szerintem inkább épít egy műbolygót, vagy egy élhető űrhajót. De ha talál is, kevesünk fog odaköltözni.

Mi a véleményed a Titánról, a Szaturnusz legnagyobb holdjáról? Kialakulhat rajta a miénkhez hasonló élet?

Alig tudok mondani a Titánról bármit is. Így maradt meg nekem is ennyi információval. De ha a tudósok akik többet beszélnek a Titánról, és a kozmoszról mint ahányszor én éhes vagyok, és azt állítják, hogy lehetséges akkor hiszek nekik.

Miért haltak ki a mamutok a jégkorszak végén?

Erre biztosan találsz választ, vagy hiteles feltételezéseket. De ha a véleményemre vagy kiváncsi: Minden jégkorszakot egy felmelegedés követ és azt egy újabb jégkorszak. A jégkorszak utáni felmelegedést már nem bírták a mamutok. Vagy a jégkorszak alatt konzerválódó vírusok a felmelegedés után, olyan mutációba kezdtek ami elpusztított nagyon sok fajt, köztük a mamutot is.

Milyen ízű 1 strucctojás?

Ha vad vagy, házi, minőségi és nem génmanipulált, uniós szabványú strucctojótól van, akkor biztosan strucctojás ízű.

2011. júl. 16. 12:06
 69/84 A kérdező kommentje:

Ha egy autó fénysebességgel halad, mi lesz ha bekapcsolom a fényszórót??

Szerintem a fényrészecskék nyugalmi állapotban lesznek és odatapadnak az izzóhoz, nem fog látszani semmi, de mihelyst lassítassz már eléd futnak, szóródnak, így látszódhat.

HA egy nő lefekszik a klónjával akkor leszbikus,vagy maszturbál?

Egyik sem. A klónod nem te vagy, hiszen nem tartod uralmad alatt. A klón ugyanolyan mintha a rokonod, testvéred lenne. Csak nem 40-70%-ig tartalmazza a te genetikád, hanem 99,99%-ban.

Hogyan kerül a gyep közepére a fűre lépni tilos tábla?

Két ötletem van ezzel kapcsolatban. Először elhelyezik a táblát, majd bevetik a területet "nehogyrálépj!" fűmaggal. Vagy úgy vetik be, hogy hagynak egy földhüvelyt a táblanyélnek, és miután az egész taposás tilalom alá vett területet belepte a gyepréteg, utána gondosan daruval,belehelyezik a lyukba a táblát.

2011. júl. 16. 12:23
 70/84 anonim válasza:

létezik szeretet?

úgy értve hogy motiválja-e jobban az embereket a vágy, félelem, érdek, függőség, szükséglet, hit, a szeretve lenni érzés stb.

2011. júl. 21. 22:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!