Kissé "antiszociális" emberre hogyan hat a kollégiumi élet?
Ezen a kérdésen én is gondolkodtam, kolesz előtt.. Én szeretem a kolit, bár gondolom azért mert az ismerőseimmel, szobatársaimmal nem volt gondom. de barátaim nem lettek. De ha neked lesznek, akkor szuper lesz! közösségtől függ..
Talán te is attól "félsz" hogy ott majd sosem lehetsz egyedül, és az zavaró lesz. én most így nem emlékszem hogy az lett volna.. Meg jó hogy mindig van kitől segítséget kérned. (tanulás, jegyzet) egész kellemes :)
a társaságtól függ, én nagyobb esélyt adok arra hogy jobban fogod utálni az embereket.
te mitől vagy antiszociális?
08:28vagyok
10:53
"A közösség mindig jót tesz az embernek"
ez nem igaz
"csomó értéket tanul"
és csomó hülyeséget is
"alkalmazkodni pl. Önállóbb leszel és persze türelmesebb"
alkalmazkodni, ha alkalmazkodó jellemű vagy, de az távol áll az önállóságtól.
türelmesebb, vagy épp apatikusabb...
08:28
gyerekkori, majd iskolai sérelmek miatt
nem alkalmazkodó jellem vagyok, de színészkedni azt jól tudok. viszont ha kiborul a bili, akkor nem szoktak jó dolgok kisülni belőle.
albérletre nincs pénzünk, bátyámat meg nem akarom zavarni a lakásában. ezért lenne koli, de van egy érzésem, hogy baromi rossz ötlet.
08:28vagyok
ha színészkedni jól tudsz az már közel van az alkalmazkodáshoz
ha meg akarod osztani egy idegennel az élettered, akkor jó ötlet.
ha valóban antiszociális lennél, nem így lenne, és nem színészkednél, tehát a kérdés sem született volna meg.
figyi, elhiszem hogy sok sérelem érhetett, de nem minden ember akar beléd taposni! a koleszban sem, úgy hogy nem kell utálni mindenkit. jó, ha az ember megtapasztalja a közösségi életet, ha eddig esetleg nagyon "elantiszocializálódott" ez elég üdítő dolog..
amúgy középsuli/felsőoktatás? fősulin lehetsz eleget egyedül, mindenkinek ezer fele van az órarendje.. néha mi csak estefele találkoztunk szobatársaimmal.
tudom, hogy nem... de néha szükségem van privát szférára, kényelemre, amit sejtek, hogy nem nagyon lesz meg kollégiumban.
van társaságom, szoktam hétvégenként feljárni, de nem élvezem és ugyanúgy egyedül vagyok társaságban is ("társas magány")
egyetemi kollégium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!