Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, ha úgy érzem...

Mit tegyek, ha úgy érzem elszalad mellettem az élet?

Figyelt kérdés

Idén végzek a sulival és egyszerűen nem tudom mihez is kellene kezdenem.Már most is úgy érzem,hogy sok mindenről lemaradtam. Félek a változástól,attól,hogy nem lesz munkám,hogy nem tudok magammal mit kezdeni. Elköltözni itthonról egyenlőre nem szeretnék,nem kényelemből,anyagiak miatt. Kilátástalannak és céltalannak látom az életem.

Más is érez vagy érzett valaha így? Mit tehetnék?

2011. máj. 15. 19:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Nap mint nap. Ez egy verseny!
2011. máj. 15. 19:51
 2/8 A kérdező kommentje:
23/ L
2011. máj. 15. 19:52
 3/8 anonim ***** válasza:
49%

Elkell menni dolgozni.

Olyan nincs hogy nincs munka. Eddíg még mindenki talált.

Azért mert diplomád lesz nem azt jelenti hogy büdös a munka.

Akinek pénz kell az megy utánna. Ennyi.

Ez legyen a célod és máris megvan.

2011. máj. 15. 20:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Bárki érezheti ugyanezt, mint te. Kegyetlen világban élünk, fel kell venni a harcot. Aki nem teszi, elbukik. "Az Élet célja a küzdés maga!” /Madách/
2011. máj. 15. 20:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Hol írtam én olyat,hogy nem akarok dolgozni vagy büdös a munka? Azt írtam,hogy attól félek,hogy nem lesz munkám. Nem egy a kettő. Én kisvárosban élek,itt nincs munkalehetőség és kösz a kedves választ, nyerő a modorod.
2011. máj. 15. 20:05
 6/8 anonim ***** válasza:

Hajajj, pont így érzek én is. Én is most végzek a sulival, és nagyon szeretnék dolgozni már, csak ki tudja, mikor találok munkát...

Szerintem tűzz ki magad elé célt, pl. hogy találj munkát. Ha munkád lesz, onnantól már sokkal könnyebb lesz minden, reggelente fel kell kelned és bemenni dolgozni, így a szabadidődet értékelni fogod és nem érsz rá majd ilyeneken gondolkozni. Meg pénzed is lesz, segíthetsz a szüleidnek is kicsit, elkezdhetsz önállósodni is, stb. Szerintem ez egy jó cél lenne.

Természetes, hogy félsz a változástól, én is eléggé be vagyok sz...va, de akkor is kell, hogy legyenek az embernek céljai és tegyen is értük.

2011. máj. 15. 20:09
 7/8 anonim ***** válasza:

szinte mindenki így érez, magyar valóság.

meg európai életfelfogás. bizonyítanod kell, midnent meg kell csinálnod, amit mások, különben senki vagy. hülyeség.

az életed ha verseny, sosem fogod élvezni, kivvée a pillanatnyi győzelem illúzióját. de mindig többet akarsz majd. elégedj meg egy átlagos kismelóval. nem leszel se popsztár, se nobel díjas tudós.

ami a munkakeresést illeti, keress diákmelókat, ha lehet. ha nagyobb város van a közelben, ott próbálkozz. vagy akár személyesen keresd fel az üzleteket, gyárakat, akármit a környékeden, hogy nincs e felvétel.

a szomorú igazság az, hogy néha nagyvárosokban sem lehet egyik módszerrel sem találni.

próbálkozz még neten munakportáloknál vagy újságok hirdetéseit nézegesd. ismerősöktől protekcióval... sajnos ma már másképp nehéz.

20:00

nem ilyen egyszerű a helyzet, valószínűleg neked nincs diplomád, vagy nem voltál még olyan helyen, ahol elutasítottak mert túlképzett vagy

és biztos nem vidéken laksz, kivéve ha gazdag vagy eleve.

20:05

ne foglalkozz vele, mindenhol vannak beképzelt okoskodók. azt hiszik mindenki olyan szerencsésnek született mint ők, és hogy mindenki olyan lusta mint ők.

2011. máj. 16. 11:15
 8/8 anonim ***** válasza:
11.15! Van diplomám, vidéken lakom és egyáltalán nem vagyok gazdag, sőt! A küzdelemről viszont sohasem mondtam le, mert eleve egy harcosnak születtem.
2011. máj. 16. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!